Як користуватись сонце-захисним кремом

15 серпня 2015 р.

Регулярне використання сонце-захисного крему – один з кращих способів запобігти не тільки неприємним сонячним опікам, але знизити ризик розвитку раку шкіри.

На жаль, багато хто використовує сонце-захисні засоби неправильно. Як уникнути помилок і забезпечити максимальний захист від ультрафіолетового випромінювання?

Помилка перша: Застосування сонце-захисних засобів після виходу на вулицю

Сонце-захисний крем треба наносити на шкіру за 15-30 хвилин до виходу на вулицю, щоб він встиг вбратися.

Обов’язково дотримуйтесь інструкцій виробника, в яких цей час вказано.

Помилка друга: Сонце-захисні засоби не наносять на все тіло

Якщо ви самі не можете дістати до деяких ділянок шкіри, наприклад, на спині – обов’язково попросіть когось допомогти.

Не забувайте наносити крем і на ті області тіла, захистом яких багато хто нехтує: вуха, лоб, кисті рук, шию і стопи.

Помилка третя: Намазав один раз – і вільний

Сонце-захисний крем треба наносити на шкіру повторно як мінімум кожні дві години.

Після купання шар крему необхідно оновлювати, навіть якщо він водостійкий. Такі засоби дозволяють повноцінно захиститися від випромінювання протягом усього 40-80 хвилин.

На відпочинку будьте готові до непередбачуваних ситуацій. На приклад, за наявності схильності до аритмії стаття аритмия что делать стане в нагоді. Там є прості рекомендації для протидії аритмії в домашніх умовах.

Помилка четверта: Загроза випромінювання – тільки на сонці

Використовуйте косметичні засоби з сонце-захисними властивостями щодня.

Навіть у похмурі дні шкіра може отримати пошкодження від ультрафіолетових променів. Сонце-захисні засоби треба застосовувати і в зимовий період.

Помилка п’ята: Сонце-захисні засоби наносяться економно

Експерти рекомендують дорослим людьми використовувати близько одного грама крему на площу тіла розміром з долоню і ретельно покривати їм всі ділянки тіла, які опиняться на сонці.

Розрахуйте із запасом – зробіть поправку на задертий рукав або розстебнутий комір.

Помилка шоста. Неправильно обраний крем

Фахівці вважають, що навіть смаглява шкіра потребує захисту від сонця. Мінімально рекомендований фактор захисту – SPF-15. Чим світліше шкіра і чим більше вона схильна до опіків, тим вище повинен бути фактор захисту у засоби.

Уважно прочитайте етикетку. Сонце-захисний крем повинен містити речовини, що блокують ультрафіолетові промені обох типів: А і В. Змішувати два типи сонце-захисного крему не варто – це може викликати подразнення шкіри.

Якщо ви збираєтеся багато плавати або відправляєтеся на прогулянку в жаркий час, виберіть водостійкий сонце-захисний крем. Він не змиється відразу при купанні або інтенсивному потовиділенні.

Помилка сьома. Сонце-захисний крем дітям не потрібен

Дитяча шкіра набагато швидше пошкоджується від прямих сонячних променів. Тому сонце-захисний засіб потрібно дітям навіть частіше, ніж дорослим.

Раніше випускалися спеціальні сонце-захисні засоби тільки для малюків старше півроку. Тепер можна знайти крем і для найменших.

Запам’ятайте: дорослі сонце-захисні засоби можуть викликати роздратування дитячої шкіри. Креми для засмаги, призначені для малюків, гіпоалергенні, не містять ароматів і, як правило, випускаються в зручній упаковці: у вигляді гелів, спреїв або аерозолів.

Тим не менш, дрібненькі діти повинні перебувати далеко від прямих сонячних променів – не тільки тому, що вони можуть отримати сонячні опіки, а й через небезпеку перегріву.

Найважливіше

Сонце-захисні засоби – кращий спосіб захистити шкіру від пошкоджень сонячним випромінюванням. Наносьте ці засоби заздалегідь, не забувайте про шию, кисті і ступні і уважно читайте етикетку при покупці. І не забувайте, що сонце-захисні засоби не можна зберігати більше одного сезону – куплений флакон доведеться використовувати тільки цього літа. Що, безсумнівно, привід до множинних відпусток. Або хоча б поїздок на дачу.

© 2015, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Вибраємо сонцезахисний крем: SPF Існує поширена думка, що SPF показує, скільки часу можна засмагати без шкоди. Наприклад, сонцезахисний засіб з SPF10 в десять разів продовжує безпечне перебування на сонці. […]
  • Погода в Єгипті в січні За даними середніх показників температур січень і лютий для Єгипту - найбільш холодні місяці. Однак ці середні показники температур, тим не менш, дозволяють купатися і […]
  • Як відпочити 55 днів в 2019 році при 24-денній відпустці Ви вже спланували відпустку в цьому році? Або ще не знаєте, коли найкраще це зробити, щоб не витрачати всі дні за один раз? Так як Кабмін прийняв остаточний графік роботи в […]
  • Лампа-лупа в косметології Лампа-лупа - прилад, застосовуваний в косметології. Цим пристосуванням користуються майстри манікюру і педикюру. Лампа-лупа досить давно увійшла до переліку обов'язкового […]
  • Професійна косметика для вашого волосся Найчастіше звичайні засоби по догляду за волоссям володіють низькими відновлювальними властивостями, оскільки призначені, в основному, для повсякденного догляду за здоровим […]
  • Чи підходять нам одноденні контактні лінзи? Сьогодні м'які і одноразові контактні лінзи мають різний графік для носіння і заміни. Такий графік називається «9-до-5: Одноденні контактні лінзи надягають вранці ​​і […]
  • Азовське – перше море для дитини Азовське море - ідеальне місце для сімейного відпочинку. У його теплих водах діти можуть купатися годинами, адже воно не глибоке і дуже добре прогрівається. На море […]
З категорії: Здоров'я, Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...