Антицелюлітні обгортання в домашніх умовах

22 травня 2009 р.

obertyvanieНезамінним помічником в боротьбі з целюлітом є обгортання.

Буде добре, якщо раз на тиждень ви приділите собі час, і спробуєте ці процедури у себе вдома. Вони дуже ефективні, і можна під час процедури повністю розслабитися: намазавшись компонентом, релаксувати під тиху музику або читати журнал, попиваючи трав’яний чай.

Насправді, процедури приємні і корисні, адже до складу компонентів для обгортання входять водорості, мед, солі, трави, ефірні масла.

Водорості - джерело життєвої сили – використовуються для схуднення з античних часів. Обгортання водоростями допоможуть в потоншенні силуету, в позбавленні від жирових відкладень на животі, стегнах, ногах, колінах.

laminariaВодорості і ефірні масла, проникаючи через шкіру, виведуть надлишкову рідину, токсини і шлаки, відновлять втрачені мінеральні речовини, вітаміни, амінокислоти. Обгортання водоростями підвищать вашу здатність до опору все зростаючим стресовим навантаженням сучасного життя. Водорості можна купити в аптеці і використовувати згідно інструкції.

Диво-компрес -мед і водорості. Як гарячий компрес, можна використовувати теплий липовий мед або водорості. Знадобляться 2 ст. ложки ламінарії або фукусів (продаються в аптеках). Розведіть їх теплою водою і залиште на 15 хв., аби водорості набухли. Додайте жовток яйця, 10 крапель цитрусового масла і 20 крапель камфорного. Все добре перемішайте і намажте товстим шаром целюлітні місця. Після 2-3 обгортань шкіра на проблемних місцях стане пружною.

goraroma3Масляне обгортання.

Як основа використовується “базове масло” (оливкове, масло лісового горіха, мигдальне, жожоба, масло паростків пшениці). У основу додається ефірне масло або суміш ефірних масел. На 20 мл “базового масла” береться – 3 краплі лимонного, 3 краплі масла ялівцю, 3 краплі лавандового масла. Ефірні масла ретельно перемішуються, потім додається “базове масло”.

На місця, уражені целюлітом, наноситься суміш, далі вони обертаються поліетиленовою харчовою плівкою. Бажано надягнути який-небудь теплий одяг і за бажанням – активно порухатись або полежати під ковдрою протягом 0,5-1 години. Далі суміш змити і нанести зволожуючий крем.

Особливо ефективне при лікуванні целюліту гаряче масляне обгортання. В ролі препарату для обгортання виступає суміш ефірних масел – лимонного, лавандового, ялівцевого – і базового масла – масло лісового горіха, оливкове, мигдальне, жожоба, масло паростків пшениці.

glinaОбгортання блакитною глиною.

Розвести блакитну глину в теплій воді не вище 50 градусів, розмішати її до утворення однорідної маси. Перед обмазуванням глиною рекомендується прийняти душ, для того, що б тіло було чистим і теплим.

Намазувати глину, починаючи від шиї і закінчивши щиколотками ніг. Після обмазування рекомендується обернутися поліетиленовою плівкою. (Плівку можна купити в будь-якому магазині у вигляді пакетів і розрізати їх на стрічки). Знаходитися в такому стані до того як глина висохне.

Після процедури ретельно змити з себе всю глину. Якщо є можливість повторювати таку процедуру 2 рази в день, роблячи при цьому перерву не менше чим на 3 години. Після вживання процедури можна змастити деякі ділянки шкіри зволожуючим кремом або молочком.

За бажанням можна додати декілька капель якого-небудь ефірного масла.

У блакитній глині міститься безліч корисних елементів: фосфат, залізо, азот, кальцій, магній, калій і ін. Вона допомагає активізувати кровообіг і змінні процеси в шкірі.

Застосовуючи глину 2-3 місяці, шкіра помітно розгладжується, пропадає горбистість і набряки.

foodb6Обгортання з медом і молоком.

Для того, щоб суміш вийшла потрібної густини, краще скористатися сухим молоком, додати в нього трохи теплої води і пару столових ложок меду. Розмішати, доводячи до консистенції густої сметани.

Мед потрібно використовувати не зацукрований, свіжий. В принципі, старий і твердий теж можна використовувати, якщо розтопити його, але тоді він втратить частину корисних властивостей.

Як проводити процедуру обгортання

Спочатку очистіть шкіру за допомогою скраба. Добре, якщо в його склад входитиме морська сіль або екстракти водоростей. Потім нанесіть на проблемні зони – стегна, сідниці, живіт – приготовану суміш.

Аби розігріта шкіра краще ввібрала мікроелементи, що містяться у водоростях, оберніть оброблені ділянки поліетиленовою харчовою плівкою. Вона утримуватиме тепло. Потім заверніться в ковдру або спальний мішок.

Через 20 хвилин розверніться. Змийте під душем залишки водоростей. М’ягко промокніть шкіру і нанесіть на тіло зволожуючий крем – краще з антицелюлітним ефектом.

Наскільки обгортання безпечні.

Якщо ви страждаєте серцево-судинними захворюваннями, у вас є якісь пошкодження шкіри; варикозне розширення вен, гінекологічні захворювання (аби уникнути зігрівання області тазу), то обгортання вам протипоказані. І абсолютно вочевидь, що не можна робити обгортання під час вагітності.

15201279Домашній масаж дійсно допомагає боротися з целюлітом. Лише йдеться про так званий сухий масаж. Він робиться перед прийняттям душу за допомогою жорсткої рукавиці або щітки.

Все тіло акуратно розтирається так, щоб підсилити кровообіг в проблемних зонах і налагодити виведення токсинів. Після цього вирушайте під теплий душ.

А ось потім добре скористатися спеціальним антицелюлітним гелем.

Його легко можна приготувати самостійно.

Купіть в аптеці нейтральний гель алое віра. У 50 мл гелю додайте таку суміш: 5 крапель масла перцю чорного, 3 краплі масла розмарину, 5 крапель масла дугласії.

Цей засіб покращує мікроциркуляцію, розщеплює жири і надає лімфодренажний ефект. Наносьте цей гель погладжуючими рухами на суху шкіру проблемних зон і дайте йому вбратися 7-10 хвилин.

Від целюліту допомагають рослинні і ефірні олії: жожоба, зародки пшениці, мигдалеве масло. Грейпфрут, материнка, лимон, м’ята, розмарин. Всі ці компоненти стимулюють периферійний лімфо- і кровообіг, укріплює стінки судин, покращує водно-сольовий обмін і метаболізм в клітках шкіри, підсилює ліполіз, знімає набряклість, заспокоюють шкіру.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Природні еліксири краси Екстракт зеленого чаю - містить кофеїн, ефірні масла в вітаміни, які покращують мікроциркуляцію крові, зменшують набряки, надають шкірі пружність, надають антибактеріальну […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Дієта “10 продуктів” На тиждень ви обмежуєте свій раціон всього 10 продуктами. У день вам можна з'їсти не більше 1,5 кг їжі, але обов'язково потрібно включити в раціон всі 10 "пунктів меню". […]
  • Як швидко зігрітися? Насамперед, намагайтесь дихати повільно, але не дуже глибоко. Це заспокоїть нервову систему та допоможе вашому організму пристосуватись до холоду. При цьому іти треба досить […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...