Мед і сіль проти целюліту

15 червня 2010 р.

40454638_020309_aМед і сіль  допоможуть вам позбутися целюліту.

В даний час існує маса косметичних засобів, дія яких направлена на боротьбу проти целюліту. Проте не забуйте про природні засоби, які можуть бути не менш ефективними, ніж дорогі препарати. Все, що вам потрібно – це озброїтися необхідними знаннями і виділити трохи часу для догляду за своїм тілом.

Отже, один з найвідоміших натуральних засобів проти целюліту – це мед. Унікальні цілющі властивості меду дозволяють використовувати його в самих різних ситуаціях, у тому числі, і для боротьби з «апельсиновою кіркою».

Відразу зробимо два застереження. По-перше, мед в цілому і медовий масаж зокрема протипоказаний тим жінкам, у кого є алергія на нього. По-друге, медовий масаж – процедура досить болюча, тому приготуйтеся проявити силу волі для досягнення заповітної мети!

250555261Технологія знаменитого медового масажу така. Нанесіть на шкіру в проблемних зонах тонкий шар меду і починайте легкими рухами долонь давити на поверхню шкіри. Болючі відчуття можуть з’являтися в той момент, коли шкіра прилипає до ваших долонь, а ви її тягнете вгору. Саме цей момент і є найважливішим в масажі: ваші рухи створюють своєрідний «вакуумний ефект», який якраз і допомагає зруйнувати жирові відкладення під шкірою. Тому мужньо продовжуйте масаж, не звертаючи увагу на почервоніння шкіри і неприємні відчуття. Мед повинен зібратися у вас на руках і стати сірим, це означає, що він витягнув з організму старий жир і шлаки. Займає це приблизно хвилин 5-10. Далі змийте його залишки теплою водою без мила і гелів.

Звичайно, не варто розраховувати на негайний ефект відразу після першого ж сеансу! Вам може навіть здатися, що шкіра трохи огрубнула і стала шорсткішою. Це враження пройде після декількох процедур, коли ви відчуєте, якою гладкою, ніжною і приємною на дотик стає ваша шкіра. Проте для досягнення такого ефекту медовий масаж необхідно робити не менше трьох разів на тиждень. І, звичайно, під час проведення сеансів медового масажу, ви можете застосовувати мед не лише зовнішньо, але і внутрішньо, замінюючи ним цукор і інші солодощі.

Якщо «солодкий» метод боротьби проти целюліту вас не надихнув, можна спробувати «солоний» спосіб ліквідації шкідливої «апельсинової кірки».

14371Позбутися від целюліту вам допоможе морська сіль.  Взагалі, корисними властивостями володіє будь-яка морська сіль, проте загальновизнаним лідером є солі Мертвого моря. Вони відрізняються високим вмістом таких важливих для організму речовин як йод, магній, залізо, кальцій. При цьому, у складі води Мертвого моря порівняно мало кухарської солі, яка, як відомо, сушить шкіру. Саме тому солі Мертвого моря не лише допомагають очищати тканини від надлишку рідини і виводити шлаки, але і стимулюють регенераційні процеси в шкірі.

Для досягнення потрібного ефекту доцільно проводити 1-2 сеанси в тиждень по 15 хвилин кожен. Наповніть ванну не дуже гарячою водою (не більше 37 З), вилийте у ванну 500 г морської солі, заздалегідь розчиненої в невеликій кількості гарячої води. Полежіть в приємному блаженстві, поки морська сіль впливатиме на вашу шкіру. Після ванни потрібно прийняти легкий душ і трохи походити в теплому банному халаті або завернувшись в рушник.

Так само, як і у випадку з медом, зовнішнє вживання морської солі можна поєднувати з внутрішнім прийомом. Розведіть чайну ложку солі в склянці води і випивайте по одній склянці щодня. Правда, внутрішнє вживання морської солі краще проводити після консультації з вашим лікарем, оскільки деякі захворювання, в основному шлунково-кишкового тракту, накладають заборону на даний метод боротьби з целюлітом, тому що сіль може дратувати слизову оболонку і змінювати кислостність.

Також не забувайте, що найшвидший ефект дають комплексні заходи боротьби з целюлітом. Тому є сенс поєднувати описані нами методи «солодкого» і «солоного» усунення целюліту з іншими засобами: вам допоможуть фітнес, дієти, косметичні засоби і так далі.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , ,

1 коментар до “Мед і сіль проти целюліту”

  1. Сергій Каже:

    Робила цей масаж. Дійсно дуже боляче, але результат того вартий. Шкіра стала більш пружною. В котрий раз переконуюсь, що мед – це помічник №1 будь-якої господині.

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Засмага під час вагітності Майбутні мами теж хочуть виглядати привабливо, стараючись влітку більше часу проводити на свіжому повітрі - на дачі або в теплих краях. Вагітність - це дуже відповідальний […]
  • Корисні властивості кави Крім того, що кава - це чудовий напій, який бадьорить та придає енергії, її можна використовувати і з іншими цілями. З кавової гущі виходить чудова маска для обличчя, за […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Кефірна дієта Ця дієта підходить для тих, хто любить молочні продукти. Головний принцип дієти - розбивати прийоми їжі на 7-8 разів та не змішувати продукти. День 1. Весь денний раціон - […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...