Яка книга буде кращим подарунком?

28 листопада 2015 р.

Книга – найкращий подарунок! Але при такому достатку літератури на нашому ринку цей сюрприз може виявитися не в найвигіднішому світлі. Вибрати вдалу книгу стає не просто. Щоб уникнути ситуації, яка може спростувати знамениту фразу про кращий подарунок, написана ця стаття.

Зрозуміло, було б не погано дізнатися про читацькі уподобання того, кому буде призначений подарунок. Так само бажано з’ясувати про інтереси цієї людини, про роботу, про хобі, про маленькі слабкості і т.д. Все це може зіграти на користь. Якщо ж знань про майбутнього володаря книги не так багато, то самим безпрограшним варіантом виступить енциклопедія або енциклопедичний словник.

книга кращий подарунок - жіночий журнал супарова

Є багатотомні енциклопедичні видання, такого плану книги завжди будуть гідним і вдалим подарунком, і в майбутньому виручать свого володаря майже з будь-якого питання. В якості подарунка можна запропонувати різні словники. Наприклад, Словник іноземних слів або тлумачний словник. Відмінним вибором буде фразеологічний словник, який розповість про походження слів і виразів.

Якщо відомі захоплення людини, то можна пошукати книги по цій темі. І знову ж таки, словники та енциклопедії будуть в найбільш виграшному варіанті по інформативності.

Але можна зупинити свій вибір на альбомах. Наприклад, для захопленого живописом, альбом, присвячений улюбленому художнику, принесе масу задоволення. Є книги, присвячені певним жанрам живопису. Є шикарні альбоми з репродукціями скульптури на крейдованому папері. Чудові книги про музеї світу або присвячені шедеврам архітектури та іншим видам мистецтва. Альбоми про ювелірні вироби – теж не поганий вибір. А видання, присвячене зброї, буде цікаво особам чоловічої статі.

Досить нейтральне становище займають теми нумізматики та історії. Книга про археологічні знахідки або з історії речей, з туризму або про чудеса світу однаково привабливі, як для чоловіків, так і для жінок. Дуже барвистими бувають книги по дизайну і інтер’єру. Навряд чи залишиться байдужою до такого видання будь-яка господиня будинку. Для володарів дач або котеджів може бути корисна книга по ландшафту.

книга кращий подарунок - жіночий журнал супарова

Принесуть радість для більшості жінок альбоми про кімнатні рослини, з кулінарії або з історії моди. Чоловіки зазвичай отримують насолоду від споглядання красивих епатажних автомобілів. Відмінним подарунком можуть виявитися видання на тему міфів і легенд. Книга афоризмів і висловлювань теж цілком гідний подарунок.

До слова сказати, деякі видавництва випускають спеціальні серії подарункових видань. Зазвичай такі книги мають дивовижне видавниче виконання. Це ціле мистецтво. Такого плану книги бувають в дорогому шкіряному оформленні та в спеціальних подарункових коробках. Оздоблення може бути прикрашене камінням і золотим тисненням. Це може бути ціла серія книг в одній коробці у вигляді скрині або скриньки. Або бувають книги дуже маленького розміру. Тут вже видання виступає як твір мистецтва, свого роду сувенір.

Що стосується бібліофілів, то їм догодити з подарунком буде складніше. Найкраще дізнатися навіч про яку книгу мріє людина, бо вгадати напевно практично неможливо. Швидше за все це раритетні видання, або книги з автографом автора. Можливо якихось певних років, якогось одного видавництва, або це книги певної серії.

Хочеться сказати, що існують книги з психології, які зазвичай дуже цікаві саме жінкам. Наприклад, книга Стіва Харві «Роби як жінка, думай як чоловік». І є книги про хобі, які найбільш цікаві чоловікам. Наприклад, про риболовлю чи полювання. Що ще цікаво, опитування показали, що чоловіки в якості подарунка-книги були б раді «Камасутрі». Подарункові книги по бізнесу теж не варто скидати з рахунків. Тема особистісного зростання, управління своїм часом, створення власного іміджу, побудова кар’єрного росту, тощо, для певної групи людей дуже актуальна.

книга кращий подарунок - жіночий журнал супарова

Нарешті, книги для дітей – їх можна пошукати за ключовим словом детские книги в Киеве. Тут в принципі все просто. І вибір великий. Варто тільки зробити акцент, що найбільш важливо враховувати при виборі навіть не вік дитини, як такої, а хто подаровану книгу буде читати: батько або сама дитина. Якщо хтось із дорослих, то немає ніяких обмежень. Але якщо вибираєте книгу саме для читання дитиною, то зверніть увагу на шрифт книги. Він повинен бути чітким, великим, чорним і тільки на білому тлі. Зараз багато книг з текстом на ілюстраціях. Для зору діток це не дуже добре.

На закінчення варто навести цитату Г. В. Лейбніц: «Є хороші подарунки, є погані, а є … книга»

Вдалого вибору!

© 2015, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Правила поведінки за столом? Правила поведінки за столом - це, звичайно ж, не правила з вищої математики. Їх може вивчити будь-хто забажає. Правила поведінки досить прості, і основною запорукою успіху є […]
  • Як правильно відбілювати білі речі? Для того, щоб правильно відбілити білі речі, ви повинні знати певні правила: Прослідкуйте, щоб на білизні не було ніяких металевих предметів. Візьміть порошок-відбілювач […]
  • Як позбутися мишей в домі У наші оселі мишей тягнуть три основні чинники. По-перше, в будинках людей тепло і це найголовніше. По-друге, в будинках людей багато їжі. І, по-третє, житло людини одне з […]
  • Як помити автомобіль вдома підручними засобами Наша стаття допоможе вам набути необхідних знань, як помити автомобіль в домашніх умовах, використовуючи підручні засоби. Дотримуйтесь нашої покрокової інструкції і у вас все […]
  • Що подарувати на День незалежності України? 24 серпня ми святкуємо День незалежності України. Це національне свято всієї країни, всіх патріотів і людей небайдужих до долі України. Наша країна має складну і героїчну […]
  • Вибираємо дитяче автокрісло До питання вибору дитячого автокрісла слід підійти з усією відповідальністю, адже саме від цієї конструкції залежить здоров'я і життя вашого малюка, а також ваше власний […]
  • Доставка товарів із зарубіжних інтернет магазинів. Поштові відправлення, при відправці яких використовувалися кур'єрські служби доставки, зазвичай, вручають посилки з рук в руки, попередньо передзвонивши на вказаний для […]
З категорії: Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...