Як колір інтер’єру впливає на наш настрій?

24 лютого 2015 р.

Відтінки палітри впливають на нас набагато більше, ніж ми можемо собі уявити. Вони не тільки впливають на настрій і почуття, а ще й на здоров’я та апетит. Саме тому, кожній кімнаті дому відповідає своя кольорова схема, яка створює певний настрій і викликає ті чи інші емоції. Отже, пройдемось по кольорах.

1. Червоний

Цей колір збудливо діє на нервову систему, прискорюючи серцебиття, дихання та роботу всього організму, При тривалому перебуванні у такому приміщенні може сильно втомити.
Червоний колір підходить для кабінету чи вітальні. Ще його можна іноді використовувати у спальні.

image-194932

 

2. Помаранчевий

Якщо ви хочете створити затишну атмосферу у своєму домі, то додайте в інтер’єрі трохи помаранчевих відтінків. Він не тільки додасть тепла та життєрадісності, а й активізує вашу енергію.
Помаранчевий доречний у вітальні, кухні, ванні.

78285700_spanishcolonialfurniture13

 

3. Синій

Синій колір надасть вашому дому відчуття свіжості та гармонії. Проте цей колір варто використовувати у спальні чи ванній кімнаті, адже він розслабляє та знижує вашу працездатність.

blue bedroom color schemes, bedroom, color combinations, colorful design, blue bedroom

 

4. Жовтий

Цей колір покращує роботу зорових рецепторів. Жовтий в інтер’єрі приверне увагу, покращить концентрацію та дасть заряд енергії.
Доречний у кабінеті, кухні, передпокії, вітальні.

0_2289b_9f42aa4_L

 

5. Зелений

Зелений колір надає свіжості приміщенню. Крім того, він знімає напругу та зменшує біль.
Яскравозелений підходить для кухні. Приглушені, наприклад оливковий, ніжно-бірюзовий ідеальні для спальні, дитячої кімнати.

1f8d68

 

6. Рожевий

Якщо вам не вистачає оптимізму, то пофарбуйте стіни у рожевий колір. Цей колір надасть приміщенню жіночності, зробить його чуттєвим та ніжним.
Приглушені тони рожевого підійдуть для спальні, а яскраво-малинові для вітальні, тим паче, якщо вони будуть поєднані з пастельними.

dizain-rozovoi-gostinoi_original

 

7. Фіолетовий

Фіолетовий колір вважається досить специфічним і важко сприймається нервовою системою. Він гарно поєднується із зеленим. Таке поєднання дасть заряд енергії і налаштує вас на оптимістичний лад.
Пастельні відтінки такого кольору підійдуть для спальні, більш яскраві – будуть доречні для передпокою.

fioletovaya-vannaya-01

 

8. Чорний

Чорний колір здійснює гнітючий вплив на психіку та створить відчуття безнадійності. Проте, якщо його поєднати з іншими кольорами, то він підкреслить вишуканість і стиль будинку.

b1a7a358688bdef93912e8fb0a0f04dd

 

9. Білий

Білий колір створить відчуття чистоти та легкості. Пробудить гарний настрій і дасть заряд позитивної енергії.
Білий колір буде доречним в будь-якому приміщенні, якщо його поєднати з іншими кольорами. За допомогою білого кольору приміщення виглядає візуально ширше.

8-white-interior-dop

 

© 2015 – 2017, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Тепла підлога у ванній кімнаті Ванна є одним із важливих приміщень в нашій оселі. Ванна кімната має бути природною зоною комфорту у домі, а не просто санвузлом, де ви приймаєте душ і чистите зуби. Цією […]
  • Як позбутися мишей в домі У наші оселі мишей тягнуть три основні чинники. По-перше, в будинках людей тепло і це найголовніше. По-друге, в будинках людей багато їжі. І, по-третє, житло людини одне з […]
  • Ідеї для годівнички з пластикової PET пляшки Взимку пташкам, що зимують в наших краях відшукати їжу особливо важко. А в нашому домі часто знайдуться зайві харчові залишки. Тому питання годівничок взимку актуальне як […]
  • Як уникнути поломки холодильника влітку Основний сезон ремонту холодильників - літо. І це не випадково. Взимку можна винести продукти на балкон і взагалі перестати користуватися холодильником. Але влітку так […]
  • Як вибрати проект будинку Щоб бути щасливим, скільки ж квадратних метрів для цього потрібно? Питання дуже складне і не має однозначної відповіді. Деяким здається, що будинок повинен бути не менше 200 […]
  • Рулонні штори в нашому інтер’єрі Протягом кількох літніх місяців, коли інтенсивність сонячного випромінювання зростає, врятуватися від спеки і яскравого світла допоможуть якісні рулонні штори. Купити можна […]
  • Скільки грамів вміщається в чайній або столовій ложці Скільки грамів води, крупи, цукру або солі вміщається в чайній або столовій ложці - як відміряти потрібну вагу продуктів не зважуючи. Скільки грамів у чайній та столовій […]
З категорії: Затишний дім, Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...