Як уникнути поломки холодильника влітку

8 серпня 2017 р.

Основний сезон ремонту холодильників – літо. І це не випадково. Взимку можна винести продукти на балкон і взагалі перестати користуватися холодильником. Але, на жаль, влітку так вчинити вже не вдасться.

Через що відбуваються поломки

deshevyj-remont-holodylnykiv-2Холодильник через спеку працює на межі своїх можливостей. Взимку тепло від холодильника відводити легше через меншу різницю між температурою навколишнього середовища і температурою всередині камери.

Влітку різниця значна і все це впливає на продуктивність холодильника. Найбільше через літню спеку страждає компресор холодильника. Саме йому доводиться продавлювати холодоагент по системі майже без зупинок.

Щоб опустити температуру в камері, компресора доводиться працювати в більш жорсткому режимі, майже без виключень і відпочинку. На пікових навантаженнях він може і вийти з ладу і буде потрібна його заміна.

Як уникнути ремонту холодильника влітку

  1. Стежити за тим, щоб дверцята холодильника завжди була щільно закрита. При відкритих дверях холодильник не зможе відключитися, перегріється і вийде з ладу.
  2. Не можна допускати попадання прямих сонячних променів на стінки холодильника. Спекотні сонячні промені не дозволять відбуватися теплообміну і компресор згорить.
  3. На регуляторі температури виставити середнє значення. Якщо термостат має 6 поділок, то варто виставити 3. Так у компресора буде більше часу для відпочинку і він не буде перегріватися.
  4. Відсунути холодильник від стіни для кращої циркуляції повітря і теплообміну.

Як ви помітили, все пов’язано з теплообміном і компресором. Саме він і порушення циркуляції фреону по системі і є найбільш частими поломками  холодильників влітку. Часто після жарких днів відбувається засмічення капілярної трубки.

Підсумок

Щоб зберегти працездатність холодильника і не піддавати себе влітку зайвим витратам на ремонт холодильника – дотримуйтесь правил, перерахованих вище.

У цьому випадку ваш компресор не працюватиме в безперервному режимі і загальний термін служби холодильника значно збільшиться. Такі поради від майстрів www.alm-zapchasti.com/cat/holodilniki/ruchki. Користуйтеся вашим холодильником багато років без поломок.

© 2017, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

З категорії: Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...