Правила безпечного придбання нерухомості

11 червня 2015 р.

Як відомо, нерухомість є одним з найвигідніших вкладень коштів. Для успішного укладення угоди необхідна грамотна юридична підготовка в придбанні таких об’єктів нерухомості, як квартира, будинок або земельна ділянка. З цим можна розібратись самостійно, або звернутися за адвокатськими послугами до фахівця.

pravyla-bezpechnoho-prydbannya-neruhomosti-3

При виборі вподобаного об’єкта, необхідно звернути увагу на наступні важливі правила:

  • Кількість власників об’єкта нерухомості. Важливо укладати договір купівлі-продажу відразу з усіма власниками. Продаж за дорученням повинна насторожити покупця, так як довіреність може бути відкликана. Якщо продається половина будинку, необхідна згода іншого власника спільної часткової власності на будинок.
  • Дозвіл чоловіка (дружини) продавця на продаж об’єкта нерухомості, має бути оформлено нотаріально, а за наявності прописаних неповнолітніх дітей необхідно дозвіл ради опіки та піклування. У випадку з земельною ділянкою необхідна нотаріальна довідка про відсутність обмежень і обтяжень на земельну ділянку.
  • Належність об’єкта нерухомості його власнику на підставі рішення суду. Важливо перевірити, набрало рішення суду в законну силу, і минув термін на оскарження такого рішення.
  • Часта зміна власників об’єкта нерухомості може свідчити про незаконність угоди і спроби «відмити» об’єкт нерухомості шляхом декількох перепродажів.
  • Якщо об’єктом нерухомості є земельна ділянка з стоячою на ньому будівлею, важливо звернути увагу чи відповідає будівля цільовим призначенням землі, вказаною в Державному акті на право власності на землю. Так як у випадку невідповідності, існує ризик вилучення в судовому порядку ділянки з власності громадян.
  • Якщо земельна ділянка продається з будинком, на який немає документів, це перешкоджає нотаріальному укладення угоди, так як БТІ (Укрдержреєстр) не видасть довідки про відсутність на земельній ділянці будівель. Якщо дозвільні документи на будинок є, але він не введений в експлуатацію, то буде укладатися договір купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва.
  • Слід бути уважним, якщо поряд з будинком знаходяться виробничі об’єкти, так як навколо них знаходиться санітарно-захисна (природоохоронна) зона, будівництво на якій заборонено.

pravyla-bezpechnoho-prydbannya-neruhomosti-2

Якщо Ви підібрали для себе земельну ділянку, квартиру або будинок в Києві або Київській області, і Вам необхідна грамотна юридична підтримка з укладення угоди, Ви можете звернутися до адвоката http://advokates.com.ua/ вже зараз.

Таким чином, щоб передбачити всі можливі негативні наслідки угоди, необхідно уважно вивчати оригінали всіх необхідних документів. Для цього бажано залучити приватного адвоката. Лише всебічно вивчивши наявні документи і володіючи всією необхідною інформацією, Ви зробите вигідне вкладення в придбання об’єкта нерухомості, будь то будинок, квартира або земельну ділянку.

© 2015, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

З категорії: Успіх

загрузка...
загрузка...






загрузка...