10 способів прикрасити квартиру до Нового року

23 грудня 2015 р.

Саме зараз, коли до настання Нового Року залишилося лише кілька днів, люди активно готують свій будинок до свята. Ми наводимо кілька оригінальних рекомендацій на цю тему від фахівців з інтер’єру.

Колірні особливості

Як зазначає вільний дизайнер Надія Агафонова, найголовніше в процесі прикрашання житла – не забувати відомий  крилатий вислів «краще – ворог хорошого».

На зміну Дерев’яній Вівці приходить Вогняна Мавпа, яка відома своїм непередбачуваним характером. Тому декор приміщення повинен бути яскравим, але ні в якому разі не недоладним і не таким, що ріже око. Щоб цього не сталося, і будинок не став нагадувати універсам у якій-небудь глушині напередодні розпродажі, не варто занадто захоплюватися тематичними прикрасами, а зосередитися на їхній якості і сполучуваності.

1. Які би модні тенденції не змінювали одне одного, продовжує експерт, класичні прийоми ніхто не скасовував, тому три кольори завжди будуть затребувані як мінімум в якості фонових – зелений, білий і коричневий. Перший символізує нев’янучу ялинову хвою, другий – сніг, третій – кору дерев, а їх поєднання буде уособлювати казковий зимовий ліс.

2.А от як раз в якості яскравих акцентів підійдуть елементи яскравих кольорів – помаранчевого, жовтого і особливо червоного. І тут вельми доречною доведеться стара і вже досить призабута традиція прикрашати оселі і ялинки фруктами. У хід можуть йти банани, хурма, апельсини, манго та мандарини.

«Цього року, у святковому декорі активно використовуються ще два кольори – бузковий і ліловий. Важко сказати, з чим це пов’язано, але нерідко саме вони стають основними фоновими » – доповнює колегу Ілона Сергєєва, британський  дизайнер.

прикрашаємо до нового року суперово - жіночий журнал

 

3. У будь-якому випадку, підкреслюють дизайнери, при підборі поєднання фонових і акцентують квітів слід пам’ятати про те, що найкращі і не дратівливі для очей інсталяції виходять, якщо комбінувати не більше трьох кольорів.

Елементи декору

4. Як і напередодні зустрічі минулого року, в цьому сезоні знову затребувані святкові аксесуари в стилі «хенд-мейд». І для таких виробів, запевняють дизайнери, чудово підійдуть ялинові і соснові шишки, а також висушені пагінці незвичайної форми. У наступаючому році це буде нагадувати Мавпі, котра прийшла в будинок, про дерева, на яких  вона просто обожнює лазити. Не треба боятися проявляти власну фантазію. Наприклад, з шишок і шматочків синтепону, чи вати, можна змайструвати оригінальних овечок, щоб гідно провести рік, що минає. А з гілок, якщо їх прикрасити шматочками кольорового паперу і мішурою, виходять непогані інсталяції. Якщо ж комусь таке заняття видасться несерйозним, завжди можна залучити до цього процесу дітей. Такі вироби стануть відмінною прикрасою для камінних полиць і підвіконь, але підійдуть і в якості оригінальних презентів друзям і близьким.

10-sposobiv-prykrasyty-kvartyru-do-novoho-roku-3

 

5. Ще один класичний варіант завжди сприймається адекватно – сніжинки. Особливо цікаво вони будуть виглядати, наприклад, на стелі в спальні. Так що, якщо хочете деякий час засинати і прокидатися в справжнісінькому чарівному лісі, то беріть ліловий і бузковий кольоровий папір і проявляйте фантазію. І пам’ятайте, що незвичайний і різноманітніший сніжний візерунок, тим яскравіший він створюване настрій в приміщенні.

6. Що стосується сервірування столу, то тут також є багато місця для польоту фантазії. Але по можливості фахівці з інтер’єру наполегливо рекомендують передбачити можливість для чогось корисного – серветок або свічок. При цьому серветниці й свічники краще вибирати жовті. Самі столи в свято можна накривати не скатертиною, а листами пакувального паперу. В цьому є цілих два раціональних зерна. По-перше, такий прийом ще гостріше дозволить відчути атмосферу свята. По-друге, це розумно ще й з точки зору післясвяткового прибирання: перепирати нічого не доведеться, все відправляється прямо в сміття.

Ялинка

7. Найголовніший атрибут новорічного свята, кажуть хором дизайнери, можна наряджати як завгодно, ніяких особливих рекомендацій (крім уже згадуваної вище колірної гами) тут не існує.

Останнім часом, ялинки стали прикрашати надто вже математично вивірено. Або це спіралі мішури та іграшок, що строго чергуються між собою, або розташовані в шаховому порядку банти і кулі.

Звичайно, нічого кримінального тут немає. Але якщо вже імітувати казковий ліс, то варто згадати про те, що в природі сніг не падає за математичними формулами. Тому, більш логічним способом прикрашання ялинки буде хаотичне чергування іграшок з вогнями, а зверху все це покривається блискучим дощиком. Тоді справді ялинка стає схожа на казкову лісову гостю, а не виглядає геометричним опудалом.

10-sposobiv-prykrasyty-kvartyru-do-novoho-roku-2

 

Втім, як її не наряджай, все одно до уваги доводиться приймати розміри приміщення. Природно, чим воно просторіше, тим вищою та ширшою повинна бути ялинка, і навпаки.

Але оскільки на думку астрологів Мавпа – вельми цікаве створення, і все незвичайне надовго приковує її увагу, то в обох випадках у нас з’являється прекрасна можливість зацікавити її, вважає дизайнер. Як великі, так і маленькі ялинки не обов’язково можуть бути живими або мати класичний вигляд.

8. Можна наслідувати приклад дизайнера Іоланди Смідтін і створити в просторій кімнаті високе новорічне дерево з пластикових пляшок. А можна взяти приклад з художників Ештона Шміта або Томаса Дейнінгера. Перший з 2007 року збирає ялинки з металевих кошиків, а другий – з компакт-дисків і аудіо-відеокасет, що відслужили свій термін.

9. У маленькому ж приміщенні можна поставити невелику ялинку, зроблену хоч з винних пробок, покладених один на одного пірамідкою в капронову сітку. Оригінально виглядає і «гудзикова» ялинка (скачаний в валик шматок тканини, обшитий по всій поверхні різнокольоровими гудзиками). Непогано виглядає і ялинка з пов’язаних відповідним чином повітряних кульок.

10. Одним з найбільш виразних випадків, що закарбувалися у пам’яті дизайнера Надії, була імітація ялинки, виконана з брокколі та прикрашена фігурно вирізаними шматочками моркви, картоплі і сиру.

© 2015 – 2016, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Як вибрати паперові серветки? Уявіть сервірування столу без паперових серветок. Це ж просто катастрофа! Розгубленим гостям вже немає діла до кулінарних шедеврів. В голові кожного з них звучить тільки одне […]
  • Ідеї для годівнички з пластикової PET пляшки Взимку пташкам, що зимують в наших краях відшукати їжу особливо важко. А в нашому домі часто знайдуться зайві харчові залишки. Тому питання годівничок взимку актуальне як […]
  • Як позбутися мишей в домі У наші оселі мишей тягнуть три основні чинники. По-перше, в будинках людей тепло і це найголовніше. По-друге, в будинках людей багато їжі. І, по-третє, житло людини одне з […]
  • Розстановка меблів у вітальні по Фен-шуй У вітальні меблі слід розставити таким чином, щоб вони сприяли безперешкодній течії ци. Дивани і стільці краще не розташовувати спинкою до дверей, інакше ті, хто зараз […]
  • Як вибрати рулонні гардини Віконні рулонні гардини органічно виглядають в будь-якому сучасному інтер'єрі і надають йому стильний закінченого вигляду. Вони дозволяють захистити приміщення від сонячних […]
  • Підбираємо домашній текстиль Вибирати текстиль для дому необхідно максимально уважно. Домашній текстиль - це різні тканини і ганчірочки, використовувані для зручності, краси і затишку в кожному будинку. […]
  • Поради при виборі душових кабін Душова кабіна - відмінне рішення для сучасної ванної кімнати, котре ідеально впишеться в будь-який інтер'єр. Але як правильно вибрати цей елемент? Зокрема фахівці […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...