Універсальні автокрісла – варто чи ні?

14 грудня 2017 р.

Наявність автокрісла при перевезенні дитини до 12 років – це не просто обов’язковий пункт правил дорожнього руху, а в першу чергу, безпека маленького пасажира. До придбання даного виробу слід підходити дуже відповідально. Невідповідне автомобільне крісло – це, вважай, його відсутність.

Як же зробити вибір правильно? На що звернути увагу, здійснюючи покупку. І що обов’язково повинна знати кожна мама та тато про дитяче автокрісло. Про все це ви дізнаєтесь нижче.

Вибираємо суперове дитяче автокрісло

В залежності від ваги і віку дитини автокрісла діляться на кілька основних груп. У кожній з них враховуються особливості своєї вікової категорії, що дозволяє максимально убезпечити маленького пасажира і зробити його поїздку комфортною.

Група 0 +

Автолюльки для перенесення (до 13 кг). Ставляться на задньому або передньому сидіннях проти ходу руху. Також можуть грати роль перенесення, гойдалки або навіть прогулянкової коляски (деякі моделі). Фіксуються штатним ременем безпеки або системою Isofix.

Група 1

Автокрісла даної групи призначаються для дітей від 1 до 4 років (9-18 кг.). Вони припускають кілька положень нахилу. Конструкція виконується за принципом «мильниці» і встановлюється на силовому каркасі по ходу руху.

Група 2

Використовуються для дітей до 7 років і розраховані на вагу від 15 до 25 кг. Їх головна особливість полягає в застосуванні в якості фіксаторів дитини зовнішніх автомобільних ременів (замість внутрішніх).

Група 3

Автокрісла для дітей старшого віку (до 36 кг). Не мають внутрішніх ременів, фіксація здійснюється стандартними автомобільними ременями. Являють собою найчастіше сидіння-підкладку (бустер).

Більшість груп рідко зустрічаються в «чистому» вигляді. Найчастіше вони об’єднуються в одній моделі дитячого автокрісла. Наприклад: «0 + / 1» (до 4 років, 0-18 кг), «1/2» (від 9 міс. До 7 років, 9-25 кг), «2/3» (від 3 до 12 років , 15-36 кг).

Універсальні крісла поєднують в собі відразу кілька груп. Наприклад, в категорії «1/2/3» поєднуються групи: «1» (9-18 кг), «2» (15-25 кг) і «3» (22-36 кг). В середньому вони охоплюють віковий період від 9 місяців до 12 років. Тобто, переїхавши з автолюльки, дитина може залишатися в одному кріслі аж до того моменту поки воно не перетвориться в бустер.

Перевага універсальних утримуючих пристроїв перед стандартними моделями очевидна – пролонгований термін використання. Крісло буде «рости» разом з пасажиром, і вам не потрібна його заміна, коли малюк перейде в іншу вікову групу. В магазині Avtopapa https://avtopapa.ua/child-car-seats/ можна придбати саме такі автокрісла.

До недоліків слід віднести загальну для дітей різного віку ергономіку. На 100% догодити кожній віковій групі не виходить, тому кожна «страждає» по-своєму. Наприклад, малюки можуть вередувати через незручність підголівника, який навіть в максимально опущеному положенні буває зависокий.

3 випадки, коли універсальне автокрісло вам ідеально підходить:

1 Вік дитини

Ви купуєте крісло для дитини у віці 1,5 – 2,5 року, яким група «2/3» ще не підходить (його вага менше 15 кг, зріст нижче 95 см). Вибирати крісло групи «1» в даному випадку не логічно, адже малюк дуже швидко виросте з нього.

2 Використовується рідко

Крісло купується для автомобіля, який використовується дуже рідко. Крісло-трансформер в даному випадку буде найбільш економічним рішенням питання і гарантом безпеки вашого малюка.

3 Фінансові можливості

Фінансова можливість купувати дитяче сидіння під кожну вікову групу відсутня. В цьому випадку краще віддати перевагу трансформеру, ніж адаптеру, які, до слова, скоро будуть під забороною.

© 2017, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Вибираємо дитяче автокрісло До питання вибору дитячого автокрісла слід підійти з усією відповідальністю, адже саме від цієї конструкції залежить здоров'я і життя вашого малюка, а також ваше власний […]
  • Захворювання щитовидної залози Проблеми з щитовидкою зустрічаються у жінок у вісім разів частіше, ніж у чоловіків. Дисфункція щитовидної залози сприяє виникненню невмотивованих емоційних […]
  • Гороскоп на березень 2011 Овен Настає час вашого успіху! Особливо радісним цей місяць виявиться для березневих Овнів і тих, хто народжений в перших числах квітня. Зараз вам багато що дозволено, так […]
  • Як вибрати дитячу коляску? Вибір дитячих колясок для наших малюків сьогодні досить великий і коли людина вперше стикається з вибором коляски для свого малюка, у нього виникає дуже велика кількість […]
  • Плюси та мінуси парового небулайзера для дітей Існують різні види небулайзерів, давайте розглянемо найпростіший з них, знайомомий нам ще з дитинства паровий небулайзер. Цей небулайзер найстаріший, і майже не відрізняється […]
  • Гороскоп на листопад 2011 року Скорпіон У листопаді активізуються ваші вороги і недоброзичливці, почавши плести інтриги за вашою спиною. Але, незважаючи на підступи оточуючих, ви з гідністю вийдете з […]
  • Крижма для хрещення: як правильно вибрати? Невід'ємним атрибутом для хрещення є крижма. Крижми для хрещення це полотно білого кольору, яке символізує безгрішність і чистоту дитини, що з'явився на світ. Зазвичай крижму […]
З категорії: Моє маля

загрузка...
загрузка...






загрузка...