Поговоримо про салони краси

23 травня 2019 р.

Весна, епіляція, салон… ці слова звучать, немов мантра. Почувши її, ви готові бігти в перший-ліпший салон у метро. Але не варто поспішати. Красива картинка салону краси в Інтернеті, приваблива ціна, неймовірно чемна дівчина на ресепшн… Звичайно, такі опції приємні, але часто вони можуть приховувати головне – неякісні послуги і непрофесіоналізм майстрів.

pohovorymo-pro-salony-krasy

Відсутність належної уваги до заходів безпеки

Небезпека занести інфекцію під час епіляції ніколи не можна виключати. Дотримання співробітниками правил дезінфекції – перше, на що варто звернути увагу при відвідуванні салону. Всі інструменти, прилади та руки майстра повинні ретельно оброблятися, а одноразові матеріали – бути дійсно одноразовими.

Спеціаліст, який проводить процедуру, зобов’язаний з готовністю відповісти на питання клієнта про дезінфекцію інструментів. Майстер каже, що його робочий набір не потребує обробки або показує спрей, яким досить скропити інструменти, щоб потім їх можна було відразу використовувати? Тривожний знак – краще відмовитися від послуг даного салону.

Якщо ви прийшли на процедуру, протягом якої потрібно лежати на кушетці, зверніть увагу на наявність одноразової простирадла – причому розпаковуватися і розстилатися вона повинна при вас. Це стосується також і підкорених крісел, і манікюрних столів. Такий підхід дозволяє гарантувати чистоту і безпеку місця.

В салоні постійно змінюються співробітники

Якщо ви приходите в салон і кожен раз бачите нових співробітників, це може вказувати на те, що керівництво закладу вводить в оману своїх майстрів або не дорожить ними. Хороші працівники з такого місця швидко йдуть, провокуючи постійну текучку кадрів.

Чим це загрожує для вас? Високий ризик нарватися на неперевірених майстрів або тих, хто прийняв рішення звільнитися і допрацьовує останні дні. Якість проведення процедури такими майстрами залишає бажати кращого: вони не піклуються ні про результат, ні про те, щоб утримати клієнта. Їм все одно, повернетеся ви в цей салон чи ні. Віддавайте перевагу тим місцям, де зміна фахівців і адміністраторів відбувається максимально рідко.

Один майстер виконує безліч послуг

Будь-яка процедура має свою специфіку. Послуги у сфері краси удосконалюються з кожним днем. Щоб йти в ногу з часом, майстру необхідно постійно підвищувати кваліфікацію: проходити навчання, слухати семінари, читати спеціалізовані статті. На ринок постійно виходять інноваційні матеріали і обладнання, з’являються нові естетичні віяння. Бути в курсі всіх нововведень означає постійно приділяти цьому свою увагу і час!

Якщо салон наймає «майстра-універсала», це свідчить про те, що він готовий заощадити на якості послуг. Постійно вчитися і вдосконалюватися в усіх напрямках одночасно і при цьому працювати на повну ставку просто фізично неможливо! В даному випадку більш ймовірно, що такий майстер не вміє високоякісно виконувати жодну з процедур або щось одне робить добре, а все інше – за залишковим принципом.

Якщо ви хочете, щоб процедуру виконував дійсно професіонал найвищого класу, то епіляцію варто робити у майстри по епіляції, манікюр і педикюр – у майстра нігтьового сервісу, догляд за обличчям – у косметолога, а масаж – у масажиста.

Неналежний зовнішній вигляд майстра

Зовнішній вигляд персоналу повинен відповідати високому званню майстрів індустрії краси. Якщо співробітники не носять форму – це вже привід замислитися. Але навіть при відсутності спецодягу будь-який майстер повинен бути одягнений охайно. Наявність медичного одягу (костюма або халата) особливо важливо для косметолога, масажиста і фахівця з епіляції, так як виконувані ними процедури передбачають певний рівень гігієни.

Зверніть також увагу на манікюр майстра: нігті повинні бути в порядку незалежно від спеціалізації, а їх довжина – мінімальної, щоб не подряпати клієнта. Зачіска повинна бути акуратною, а волосся – чистими.

Якщо зовнішній вигляд майстра залишає бажати кращого, то і ставлення до якості роботи такого фахівця буде відповідним.

Непрозоре ціноутворення

Клієнта в такому салоні очікує безліч неприємних сюрпризів. Наприклад, коли він дізнається про вартість послуги тільки після закінчення виконання, а відмовитися вже немає можливості.

Поширені випадки включення в прайс додаткових платних послуг, про які клієнта заздалегідь ніхто не попередив. За окрему оплату відвідувачеві можуть пропонувати чай або каву, миття голови, маски для волосся, засоби укладання і навіть одноразові засоби. Все це з’ясовується вже на касі, коли клієнту пред’являється чек. Зрозуміло, другий раз ви навряд чи прийдете в таке місце.

У хорошому салоні на питання про вартість послуги адміністратор або майстер завжди дадуть чітку відповідь, і вартість процедури буде зрозуміла до її початку.

Величезні знижки

Салон краси, який постійно пропонує знижки в межах 50-70% (причому на більшу частину послуг), теж викликає обґрунтовані сумніви. Виходить, що або ціна на дані процедури спочатку завищена, або виконувати їх буде учень (стажер), або знижка обумовлена ​​використанням матеріалів з вичерпаним терміном придатності. Салон має на меті не одержати прибуток з послуги, а, наприклад, набити руку новачкові.

Хочете, щоб на вас тренувалися? Тоді має сенс звертатися до навчальних центрів, де за це не доведеться платити і процедура буде проходити під контролем досвідченого викладача. Вирушаючи в салон, ми хочемо, щоб з нами працював справжній професіонал – а його майстерність не може коштувати дешево. Тому дуже великі знижки завжди повинні насторожувати!

© 2019, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Сучасні жіночі вишиті плаття та сукні Мистецтво вишивки сягає корінням ще до часів Київської Русі, воно увібрало у себе досвід та дух багатьох поколінь. Тому вишиванку слід сприймати не лише як естетичний […]
  • SPA-догляд за руками в дома М'який пілинг, розслабляючий масаж і зволожуюча маска для рук зроблять їх м'якими, ніжними і молодими. SPA-догляд за руками ефективно допомагає при підвищеному тонусі […]
  • Професійна косметика для вашого волосся Найчастіше звичайні засоби по догляду за волоссям володіють низькими відновлювальними властивостями, оскільки призначені, в основному, для повсякденного догляду за здоровим […]
  • Що таке візаж? Багато хто навіть не здогадуються, що відвідування візажиста це можливість змінити свою зовнішність, підкреслити виразні риси обличчя або приховати від оточуючих його […]
  • Який гель-лак кращий? Сучасна індустрія краси з кожним днем ​​все більше і більше балує жінок, пропонуючи нові, більш тривалі і менш небезпечні можливості для підкреслення природної краси. […]
  • Вибираємо панчохи і колготки Сьогодні, як і в колишні часи панчохи є важливою складовою частиною стильного образу. Жіночі панчохи ніколи не виходять з моди, тільки ще більшою мірою поліпшується дизайн і […]
  • Як мати плоский живіт? Плоский живіт є в кожного з нас, просто в декого від прихований під шаром жиру. Для демонстрації своїх шести кубиків всього лише й треба, що позбутися від жирового прошарку […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...