Вибираємо меблі для дитячої

28 березня 2011 р.

Що таке дитяча кімната? Над цим питанням варто задуматися. Якщо для дорослих в квартирі є спальня, кабінет, вітальня, то для дітей все це розташовується в одній кімнаті. Тут дитина грає, займається, спить, приймає своїх гостей, тобто проводить велику частину свого життя. Саме тому, до підбору меблів для дитячої кімнати треба підходити, враховуючи все вище сказане.

Ось, що радять фахівці:
- меблі повинні відповідати віку і статі дитини (хлопчикові потрібно більше місця для ігор);
- необхідно точно визначити, які меблі необхідні вашій дитині;
- обов’язково потрібно врахувати розміри дитячої і співставити ці розміри з розмірами меблів;
- всі предмети меблів мають бути виготовлені з дерева і добре відполіровані;
- граючи, діти часто використовують меблі не за призначенням, тому вони мають бути особливо міцними;
- меблі мають бути безпечними, не мати гострих кутів і відкритих скляних і металевих поверхонь, виступаючих гайок і гвинтів;
- всі шафи і полички меблів мають бути доступні дитині, тобто, відповідати її росту;
- вибрати колір меблів потрібно так, щоб він поєднувався з кольором стін і стелі;
- не варто перенавантажувати дитячу яскравими кольорами – психологи радять використовувати в оформленні кімнати для дітей два, а то і взагалі один колір, який має бути світлим, але у жодному випадку не кричущим;
- потрібно спробувати залишити в кімнаті якомога більше вільного місця.

Не забувайте, що міняти інтер’єр в дитячій кімнаті доведеться не менше трьох разів, приблизно, в три, шість і дванадцять років.

КІМНАТА ДЛЯ НЕМОВЛЯТИ. Дитя дуже добре відчуває себе в лоні матері, йому зручно в цьому малому просторі, тому для перших місяців його життя краще придбати переносну колиску – там він відчуватиме себе захищеним.

Фахівці радять купувати колиски (або корзину) з натуральних матеріалів (пальмовий лист або лоза) і обов’язково звернути увагу на наявність фіксуючого механізму, який не дозволить маляті випасти з колиски.

Але пройшло шість місяців, дитя підросло і йому вже необхідне ліжечко, краще з регульованою висотою дна. Ліжко повинне:
- мати відкидну стінку з міцним замком;
- не мати гострих кутів;
- мати відстань між лозинами від 2,5 до 6 сантиметрів;
- мати матрац, який точно співпадає за розміром з дном і заповненим бажано натуральним або екологічно чистим наповнювачем.

Коли дитя почне повзати, вам знадобиться манеж, фахівці радять купувати манежі, які складаються, вони зручні не лише удома, але і в подорожі.

КІМНАТА ДЛЯ ДИТИНИ ВІД ТРЬОХ ДО ШЕСТИ РОКІВ

За три роки дитя помітно підростає, тому фахівці радять придбати меблі-трансформери.

Форми таких меблів зазвичай округлі, і вони, окрім прямого призначення, виконує роль розвиваючих іграшок.

Меблі-трасформери зростатимуть разом з вашим дитям, вони дуже компактні, оскільки їх можна, наприклад, прибрати в шафу. Такі меблі дозволяють дитині фантазувати і меблювати кімнату за своїм бажанням.

Якщо вам більше подобаються традиційні меблі, то ви можете придбати в кімнату стіл, який має бути міцним, стійким, мати похилу столешню, великий робочий простір, обов’язково прямокутну форму (для правильної постави). Висота такого столу повинна відповідати росту дитини і бути трохи вищою за її лікоть.

Стілець так само вибирається за певними правилами: він має бути регульованим по висоті (не лише ніжка, але і підлокітники), мати зручну регульовану спинку, нахил якої повинен складати трохи більше  90*.

Для сну варто купити диван, який вміщає різну кількість подушок, чим їх більше, тим довше ліжко. Таке ліжко дозволить дитині спати без проблем багато років поспіль.

Якщо дітей двоє, то можна придбати двох’ярусне ліжко, але при цьому пам’ятайте, що психологи не рекомендують дітям молодшого віку спати на верхньому ярусі.

Шафи, полиці, ящики мають бути досить місткими, і їх варто купувати багато і обов’язково по росту дитини. Це допоможе утримувати кімнату в належному порядку.

КІМНАТА ДЛЯ ДИТИНИ ВІД ШЕСТИ ДО ДВАНАДЦЯТИ РОКІВ

Для такої кімнати розробники випустили спеціальний двох’ярусний комплект, де у верхній частині розташоване ліжко, а знизу робочий стіл. У сходинки часто вбудовують ящики для різних дрібниць. Такі меблі дозволяють зберігати в кімнаті великий простір для ігор. Звичайно, тут можна встановити диван (або крісло-ліжко).

У наш час майже в кожному домі є комп’ютер, тому не забудьте придбати для нього спеціальний комп’ютерний стіл.  Зазвичай такий стіл компактний і може бути, як прямим, так і кутовим з додатковими бічними столиками.

КІМНАТА ДЛЯ ДИТИНИ ВІД ДВАНАДЦЯТИ РОКІВ І СТАРШЕ

Ця кімната оформляється вже, як для дорослої людини, і обов’язково з врахуванням бажань дитини.

Ми вже говорили, що краще всього, коли меблі для дитячої кімнати виготовлені з натурального дерева – це може бути сосна, береза, клен.

І ще фахівці нагадують, що в дитячій не можна розміщувати багато килимів, оскільки вони мають властивість нагромаджувати пил, а це може викликати алергічні реакції.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Натуральна краса Сьогодні пропонується безліч різноманітних масок для обличчя. Але не варто забувати і про природу, яка наділила овочі та фрукти масою корисних властивостей. Маски з них […]
  • Як завжди почувати себе красунею? Бути впевненою в своїй неперевершеності - це перекрасне відчуття. Щоб відчувати себе привабливою, досить дотримуватись певних правил краси. Головне, спробуйте пожити з цими […]
  • Ароматна диня Напевно, всі полюбляємо жовтобоку красуню за її чудовий східни аромат та смак. Крім цього, вживати диню дуже корисно для вашого здоров'я. Кремній, який входить до її складу, […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Маски від зморшок Для того, щоб продовжити свою молодість, потрібно прикласти зовсім небагато зусиль. Витрачайте на себе декілька хвилин в день і зморшки ше не скоро торкнуться вашого […]
  • Фен-шуй для ванної кімнати Як правило, при плануванні і інтер'єрі будинку ванній кімнаті приділяється найменше уваги. Якщо ви купуєте новий будинок або квартиру, то фактичне розташування компонентів у […]
  • Маски для волосся: Відновлююча. В оливкову олію додати декілька краплин масла розмарину, лаванди або тим’яну. Два рази в тиждень втирати в шкіру голови на дві години. Змивати […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...