Підготовка до пологів: вибір лікаря

1 квітня 2011 р.

Величезне значення має правильний вибір лікаря, який спостерігатиме майбутню маму під час вагітності, готувати її до пологів і приймати пологи. Попереднє знайомство з лікарем, який прийматиме пологи, часто є дуже важливим сприятливим психологічним чинником і, крім того, дозволяє скласти індивідуальний план ведення пологів.

Коли лікар має в своєму розпорядженні повний необхідний набір результатів обстеження, він спільно з батьками майбутньої дитини, приймає рішення про те, як “вести” дану вагітність, як підготуватися до пологів. Якщо заздалегідь мати уявлення про можливу проблему, то набагато простіше прийняти вірне рішення, знайти способи знизити можливий ризик, підготуватися до народження малюка.

В той же час, слід визнати, що вибір лікаря (також як і вибір пологового будинку) – це лише перший крок. Найголовніше – це налагодження взаємин, співпраці зі своїм лікарем. Подібне партнерство – це новий, сучасний тип взаємин між лікарем-акушером і пацієнткою, і наскільки ці взаємини будуть успішні, залежить не лише від професіоналізму лікаря, але і від позиції, поведінки пацієнтки.

Спершу ви повинні вирішити для себе: а який лікар вам потрібний? Чи хочете ви беззаперечно виконувати  всі призначення і рекомендації вашого лікаря або бажаєте самі диктувати йому умови? Звичайно ж, вам необхідно вибрати “золоту середину” у взаєминах зі своїм лікарем.

При першому візиті до свого лікаря спробуйте зрозуміти: довіряєте ви йому чи ні? Вибір залежить від вас!

Надайте вашому лікарю повну інформацію про своє здоров’я, хвороби, перенесені операції, медикаменти, які приймали, вживання алкоголю і наркотичних речовин. Пам’ятайте, що помилкова або неповна інформація може завдати шкоди вашому здоров’ю і здоров’ю малюка.

Уважно вислуховуйте всі поради свого лікаря, якщо вам щось незрозуміло, не соромтеся перепитувати. Не сподівайтеся на свою пам’ять, записуйте всі питання і теми, які ви хотіли б обговорити зі своїм лікарем перед візитом.
Виконуйте всі рекомендації вашого лікаря. Якщо ви сумніваєтеся в необхідності яких-небудь призначень, обговоріть це зі своїм лікарем. Якщо ви продовжуєте сумніватися – проконсультуйтеся у іншого фахівця, повідомивши про це свого лікаря.
Не треба “соромитися” звертатися до лікаря, навіть, якщо ви вважаєте привід для звернення незначним. Якщо у вас є проблема, то вона вимагає вирішення. Не бійтеся, що ваші сумніви можуть здатися безглуздими, будьте впевнені, що ваш лікар вже зустрічався з подібним за роки своєї практики. Будьте гранично точні і детальні в описі своїх скарг і відчуттів, адже те, що для вас здається дрібницею – для професіонала може мати велике значення.
Якщо ви отримали яку-небудь нову для вас інформацію (у тому числі з журналів, газет, телебачення і інших джерел) не вимагайте у лікаря відразу застосувати “новинку” до свого випадку, спочатку взнайте думку вашого лікаря із цього приводу. Цілком можливо, що це йому відомо вже давно. Треба знати, що в засобах масової інформації серед публікацій на медичні теми багато реклами (у тому числі прихованої) і просто некомпетентній інформації.

Всі претензії до свого лікаря висловлюйте відкрито, без натяків і недомовок.
Якщо ви не хочете слідувати вказівкам свого лікаря, якщо ви перестали йому довіряти, то необхідно вирішити питання про зміну лікаря. Погана співпраця неприйнятна для обох сторін. Проте не намагайтеся постійно міняти лікарів у пошуках такого, який виконував би всі ваші розпорядження і капризи.

Взаємини майбутньої мами і лікаря, засновані на високому рівні професіоналізму і людської довірі, повноцінне медичне спостереження в період вагітності дозволяють не хворіти самим і народити здорове дитя, легко і радісно провести 9 місяців вагітності.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Права вагітної жінки Якщо ваша вагітність протікає нормально, то і далі можна займатись своєю роботою. Тим більше, що згідно з українським законодавством, вагітні жінки мають певні […]
  • Маски від випадіння волосся Для запобігання випаданню волосся ще здавна рекомендувалося застосовувати маску на реп'яховому маслі. Аби приготувати його, треба узяти 40 грам свіжого подрібненого кореня […]
  • 8 березня – свято весни, свято жінок Весна... Напевно, не знайдеться людини, а, особливо, жінки, яка б не любила весну. За що ми любимо весну? За яскраве сонечко, за звук талої води, що капає з дахів, за […]
  • Корисне про Єгипет (2 частина) В зв’язку з тим, що Єгипет є мусульманською країною, і шортах та майках бажано ходити тільки на курортах. Жінкам не слід носити дуже відкритий одяг, особливо, якщо вони […]
  • Догляд за шкірою шиї Шия у жінки старіє раніше, ніж обличчя. Тому почати доглядати її потрібно  якомога раніше. Всі косметичні процедури, що входять в комплекс по догляду за шкірою шиї, мають […]
  • Астрологічна дієта Астрологи вважають, що при виборі дієти або системи харчування велику роль повинен грати саме гороскоп людини, його астрологічна карта. Пов'язують це з тим, що кожен знак […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
З категорії: Пологи

загрузка...
загрузка...






загрузка...