Догляд за шкірою шиї

3 лютого 2010 р.

sheyaШия у жінки старіє раніше, ніж обличчя. Тому почати доглядати її потрібно  якомога раніше. Всі косметичні процедури, що входять в комплекс по догляду за шкірою шиї, мають бути направлені на те, аби запобігти жировим відкладенням там, де шкіра особливо тонка, ніжна і суха (в області підборіддя, верхньої частини середини шиї), а також на те, аби знизити втрату еластичності шкіри.

Правильний догляд за шкірою шиї включає:

- вживання косметичних препаратів з високим вмістом рідини для збереження еластичності шкіри;
- накладення масок, виготовлених на основі лікарських рослин, фруктів і овочів, для зміцнення і живлення шкіри;
- проведення курсу гарячих компресів для сухої шкіри;
- вправи для зміцнення шийних м’язів і збереження пружності шкіри шиї;

Косметичні маски для шкіри шиї
Для сухої шкіри:

Липова маска
Маска, приготована з липового цвіту, – відмінний засіб для запобігання зморшкам. Крім того, вона може зняти роздратування, сприяє припиненню запальних процесів.
2 ст. л. липового цвіту залийте 1 склянкою окропу, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Рідину доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Відвар процідіть. Віджаті листки липи змішайте з 1 ст. л. рослинної олії.
Маску нанесіть на шию на 5-7 хвилин. Зніміть ватним тампоном. Шию ополосніть теплою водою. Нанесіть живильний крем.

Сметанна маска з ромашкою
Маска з ромашкою аптечною пом’якшить шкіру шиї, зніме роздратування. Вона ж сприяє дезинфекції шкіри.
1 ст. л. цвіту ромашки аптечної залийте 1 склянкою окропу, накрийте кришкою і поставте на маленький вогонь. Рідину доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Відвар процідіть. Квіти ромашки змішайте із 1 ст. л. сметани.
Маску нанесіть на шию на 10-15 хвилин. Зніміть ватним тампоном. Шию ополосніть теплою водою і протріть відваром ромашки.

Для жирної шкіри:

Маска з мати-й-мачухи
Маска володіє пом’якшувальною, дезинфікуючою і протизапальною дією.
3 ст. л. мати-й-мачухи звичайної залийте 1 склянкою окропу, накрийте кришкою і поставте на маленький вогонь. Доведіть рідину до кипіння. Дайте відвару настоятись 10-15 хвилин. Після цього процідіть. Перед нанесенням маски, шкіру протріть відваром мати-й-мачухи. Кашку з трави нанесіть на шкіру шиї тонким шаром на 5-7 хвилин. Зніміть ватним тампоном. Шию ополосніть теплою водою. Нанесіть живильний крем.

Для старіючої шкіри:

Сметанна маска з подорожником
2 ст. л. сухого подрібненого листя подорожника великого покладіть в емальований посуд і залийте склянкою окропу. Накрийте посуд кришкою і настоюйте 30 хвилин. Отриманий настій процідіть.
Настій тримайте в холодильнику в закритій посудині не більше 2 діб. Використовуйте його для масок.
1 ст. л. сметани змішайте з 2 ст. л. настою подорожника великого. Маска готова.
Маску нанесіть на 15 хвилин. Залишки видаліть ватним тампоном, змоченим в теплій кип’яченій воді.

Сметанна маска з соком алоє
Великий листок алое (краще всього брати нижнє листя, оскільки воно особливо багате живильними речовинами) промийте гарячою водою, витріть досуха. Вичавіть сік (1 ст. л.) і змішайте із 2 ст. л. сметани.
Нанесіть отриману маску на шкіру шиї тонким шаром. Зніміть ватним тампоном, змоченим в теплій кип’яченій воді, через 10 хвилин. Шию ополосніть теплою водою.

Для очищення шкіри шиї будь-якого типу підійдуть кисле молоко, молочна сироватка, рослинна олія.

Очищайте шкіру обличчя ватним тампоном, змоченим в одному із запропонованих засобів. При цьому направляйте рухи рук чітко по масажних лініях.

Для жінок у віці від 30 і старше ранкове очищення шкіри шиї неодмінно повинне закінчуватися поплескуваннями по шиї махровим рушником.
Робиться це так: махровий рушник невеликого розміру складіть удвічі і змочіть посередині холодною водою. Рушник відіжміть. Кінці змоченого рушника натягніть під підборіддям. В результаті ви зможете робити легкі вдавлюючі поплескування по контуру обличчя. Робіть 6-10 поплескувань за одну процедуру.

Для компресів ви можете використовувати оливкову, кокосову, трояндову або касторову олію. Але дія компресів із застосуванням кожної з цих олій різна. Так, оливкову краще всього використовувати при сухій шкірі. Олія кокоса добре очищає і тонізує шкіру, трояндова пом’якшує її. Компреси з касторовою олією підходять для жирної шкіри.

Для пом’якшення сухої шкіри, старіючої, ви з успіхом можете застосовувати компреси з одним з цих масел – льняним, горіховим, конопляним, бавовняним і соняшниковим.

Компрес із звіробою
З теплого настою трави звіробою роблять компрес на шию протягом 15-20 днів. Такий курс дозволяє відновити баланс, знизити жирові відкладення в шкірі.
3 ст. л. звіробою залийте склянкою окропу, накрийте кришкою і поставте на парову баню на 15 хвилин. Отриманий відвар настоюйте 40 хвилин. Потім процідіть.
Змочіть шматок марлі, складений вдвічі, у відварі звіробою і накладете на шию на 15 хвилин. Процедуру повторюйте 2-3 рази в тиждень. Весь курс включає 15 процедур.

Масляний гарячий компрес
1 ст. л. будь-якої рослинної олії підігрійте на водяній бані, вилийте масло в гарячу воду (2 ст. л.).
Шматок марлі, складений вдвічі, змочіть в отриманій суміші, після того, як вона трохи охолоне. Теплу марлю оберніть навколо шиї. Зверху укутайте льняною серветкою. Компрес не знімайте 15 хвилин. Після цього ополосніть шию теплою водою.

Гімнастика шиї необхідна, для того, щоб зберегти шкіру у хорошому стані, укріпити область підборіддя. Всі вправи виконуйте вранці. Тривалість комплексу може залежати від загального стану організму. Спершу повторюйте кожну вправу по 3-5 разів.

Закиньте голову назад. М’язи шиї розслабте. Тепер нижньою губою якомога більше покрійте верхню губу. Порахуйте до 5-ти. Після цього зробіть кидок головою на груди. Розслабте нижню щелепу, стуліть губи в звичайному стані.
Шию злегка витягніть, голову тримаєте прямо. Тильною стороною правої долоні злегка доторкніться до підборіддя. Рот широко відкрийте. Висуньте язик вперед якнайдалі. Злічіть до 10-ти. Після цього рот закрийте, руку і голову опустите.
Встаньте прямо. Руки прикладіть до підборіддя. Намагайтесь ніби закинути голову назад за допомогою рук. Голова повинна чинити опір цьому руху, а шию тримаєте в напрузі. Злічіть до 10-ти. Після цього м’язи повністю. Розслабте, руки опустите, голову повільно опустите до грудей.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Доглядати за ногами потрібно правильно Догляд за ногами - невід'ємна частина турботи про свою зовнішність і здоров'я. За відсутності догляду, ноги починають завдавати нам неприємностей - грубіє шкіра, з'являються […]
  • Вітамінний гороскоп З точки зору астрології, вітаміни належать до знака Діви, оскільки це дрібні речовини, засвоєння та синтез яких відбувається через кишечник. І кожен знак зодіаку відчуває […]
  • Натуральні скраби Скраби - це засоби, які володіють абразивною, тобто відлущувальною, дією. При регулярному використанні скрабів, шкіра буквально оновлюється: відлущуються мертві клітини […]
  • Рослини-талісмани для знаків Зодіаку Домашні рослини потрібні людині не лише для прикраси інтер'єру, але і для підтримки її здоров'я, оскільки кімнатні квіти - справжні психотерапевти, які повсякденно […]
  • Лікування “риботерапією” Дослідження показали, що люди, які часто їдять рибу, у 2,5 рази рідше вмирають від серцевих нападів. У рибі дуже низький вміст холестерину. При цьому вона багата на кальцій, […]
  • Маски від зморшок Для того, щоб продовжити свою молодість, потрібно прикласти зовсім небагато зусиль. Витрачайте на себе декілька хвилин в день і зморшки ше не скоро торкнуться вашого […]
  • Астрологічна дієта Астрологи вважають, що при виборі дієти або системи харчування велику роль повинен грати саме гороскоп людини, його астрологічна карта. Пов'язують це з тим, що кожен знак […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...