Анапа – відпочинок на будь-який смак

18 лютого 2013 р.

Анапа, курорт Анапа, відпочинок в Анапі Анапа є найбільшим і добре розвиненим курортом Росії на березі Чорного моря. Живописні передгір’я Кавказу і низовинні рівнини Тамані, змішані ліси і золоті пляжі – все це буде доступно Вам, якщо Ви вирішите провести свій відпочинок в Анапі.

Від більшості морських курортів, Анапу відрізняють унікальні природні ресурси. Анапа – саме сонячне місто Росії, де сонце світить 280 днів в році, а купальний сезон триває з 15 травня по 15 жовтня.

Анапа – одне з найдревніших міст Росії. Її вік складає більше 2 500 років. У різні періоди тут розташовувалися міста Синдика і Горгиппія. У 1846 році Анапа отримала статус портового міста «Для поселення жителів торгівельного і промислового класу».

Слава Анапи, як курорту, розпочинається з кінця 19 століття, коли тут був відкритий перший санаторій лікаря Будзінського.

М’який клімат і відсутність виснажливої жари – ось відмітні особливості Анапи, завдяки яким цей курорт є ідеальним місцем для сімейного відпочинку з маленькими дітьми.

Відпочинок в АнапіКурорт розтягнувся вздовж берега моря більше, ніж на 80 кілометрів. На узбережжі є піщані пляжі і з гальки, які з’єднуються з широкими лиманами. Анапа багата власними цілющими грязями і мінеральними водами. Потужний оздоровчий ефект дає іонізоване повітря багатовікових реліктових ялівцевих лісів, розташованих в районі села Великий Утріш, і сонячні ванни на кварцевих пісках – псаммотерапія. Тут приймають сірчановодневі, бромисті, йодні ванни. Для лікування і оздоровлення використовується вісім різновидів мінеральних вод. Три типи – лікувальні і лікувально-столові, які призначені для пиття, та ті, які застосовуються для приготування цілющих ванн. У багаточисельних лиманах і вулканічних сопках Анапи зібрані величезні поклади лікувальних грязей, які використовують для лікування і оздоровлення не лише в місцевих лікувально-оздоровчих центрах, але і вивозять в здравниці інших міст Росії і навіть за рубіж.

У Анапі більше 170 санаторно-курортних установ. Найбільшою популярністю користуються санаторії “Кристал” і “Джерело” (у Джемете), “ДіЛуч”, “Русь”, “Анапа-океан”, “Кубань” (у Анапі), ЛОК “Витязь” (у Вітязево) та інші. Для дітей шкільного віку побудовані оздоровчі комплекси: табір “Ювілейний” (Анапа, Джемете), санаторій “Перлина Анапи” (Піонерський проспект, Вітязево) та інші.

Крім санаторіїв та будинків відпочинку, Ви без проблем зможете знайти приватні готелі.  Можна зняти облаштовані будинки і квартири в приватному секторі. А курсівку на лікування Ви запросто зможете придбати в будь-якому санаторії.

Відпочинок в АнапіЛюбителі екскурсій можуть зробити оглядову екскурсію по морю або відправитися в морську подорож. Морські екскурсії проводяться з червня по жовтень. Особливу увагу варто приділити екскурсії у Великій Утріш з відвідинами відкритого дельфінарію. Дельфінарій в Утріші є найбільшим в Росії.

У музеї Горгиппія регулярно проводяться експозиції предметів старовини і виробів із золота ручної роботи.

Також, варто відвідати аквапарк  “Золотий пляж”, який є великим розважальним комплексом.

Крім того, відпочиваючим в Анапі запропонують морські занурення в дайвінг-центрі “Акула”, віндсерфінг і морську рибалку на яхті, джиппінг в Утріші або кінні прогулянкі в Сукко і Су-Псех.

Для малят можна запропонувати подорож в парк “Добродія”, де серед вікових дерев живуть в маленьких хатинках цар Берендей і Соловей Розбійник, Лісовик і Мара та безліч інших чарівних героїв.

В Анапі є великий аеропорт міжнародного значення. Той, хто не любить літати літаком, може добратись до Анапи поїздом. Окрім залізничної станції і аеропорту в Анапі є автовокзал і міжнародний пасажирський порт. У місто веде розгалужена мережа автомагістралей. А такси в Анапе доставить Вас в будь-яке місце за Вашим побажанням.

 

 

© 2013, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • На старт! Увага! Марш! Підготовку до Нового року розпочати! До зустрічі Нового року залишається зовсім небагато, тому вже в самі найближчі дні необхідно подумати про те, як  створити в своєму домі чарівну атмосферу новорічного свята. […]
  • Як прикрасити дім на Новий рік? Новорічні свята не за горами. І, окрім різних новорічних турбот, варто подумати про те, як ви прикрасите свій дім до Нового року. Адже, щоб повністю відчути новорічний дух, […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Все про Чехію Повна назва: Чеська Республіка Площа: 78 864 кв. км. Столиця Чехії: Прага Головні міста Чехії: Брно, Острава, Пльзень, Оломоуц, Ліберец, Градец-Кралове, […]
  • Історія Ялти За стародавньою легендою, місто Ялта було засноване в першому столітті грецькими мореплавцями, які збились з дороги під час бурі, та після довгих пошуків, побачивши берег, а […]
  • Доглядати за ногами потрібно правильно Догляд за ногами - невід'ємна частина турботи про свою зовнішність і здоров'я. За відсутності догляду, ноги починають завдавати нам неприємностей - грубіє шкіра, з'являються […]
  • Ялта – перлина Криму! Ялта - найвідоміше місто Криму і, звичайно, одне з найживописніших і найцікавіших міст світу. Її незвичайне перетворення з рибацького села в модний елітний курорт сталося в […]
З категорії: Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...