Річниці весілля

30 травня 2009 р.

2411Щороку прийнято відзначати День народження сім’ї. Це свято не лише нагадуватиме день вашого весілля, але підсумовувати те нове, що з’явилося у вашому родинному житті. Що ж може служити дарунком на ювілей?

1 рік - ситцева. Прийнято дарувати цього дня предмети ужитку з тканини (скатерки, рушники або завіски).

2 роки – шкіряна. У вашому одязі має бути присутнім хоча б один предмет з шкіри, дарунки теж шкіряні – гаманці, портмоне, рукавички, сумки, прикраси.

3 роки – пшенична. Одяг в теплих пшеничних тонах, на столі – букет з колосків, а в дарунок – сувеніри з соломи (кошики, плетені підставки і прикраси).

4 роки – воскова. На столах – мерехтливі вогники, а дарунок – красиві свічки.

5 років – дерев’яна. Ваше родинне життя таке ж міцне. Подаруєте один одному що-небудь з дерева: прикраси, шкатулки або посуд.

6 років – кипарисова. Ця річниця продовжує тему дерева. Лише кипарис живий і вимагає сонця, як і ваші стосунки. Дарунком на річницю може бути маленьке кімнатне деревце.

7 років – шерстяна. Цей ювілей такий же теплий, як шерсть. Подаруєте парі в’язаний шерстяний одяг, килимок з шерсті або плед.

8 років – макова. Ваше кохання таке ж яскраве і пристрасне, як ця квітка. Приготуйте на стіл піроги з маком. Гостям сподобатися.

9 років – фаянсова. До цієї річниці прийнято дарувати фаянсовий посуд.

10 років – олов’яна. Перше десятиліття спільного життя – чималий термін. Він стійкий і міцний, як цей метал. Дарунки – теж металеві (столові прилади і посуд).

11 років – коралова. Корал не зростає поодинці, а лише в своїй сім’ї, як і кожен з подружжя. Дарунки – коралові намиста.

12 років – шовкова. Ви відноситеся один до одного ніжно, як шовк. Подаруєте до ювілею що-небудь з шовку.

13 років – конвалієва. У цей ювілей подаруєте один одному конвалії, такі світлі і ніжні, як ваше кохання.

14 років – свинцева. З кожним роком ваші стосунки стають міцними, як цей метал.

15 років – скляна. Річниця асоціюється з чистотою скла. Прийнято дарувати скляні речі: келихи, салатниці, вази.

16 років – сапфірова. До цього ювілею можна дарувати прикраси з сапфіром.

17 років – рожева. Рідні і друзі приходять в будинок з кольорами, муж дарил дружині красивого букета троянд.

18 років - бірюзова. У цю річницю дарують прикраси з бірюзи.

20 років – фарфорова. Подружжю дарили фарфорових сервізів. Стіл сервірують фарфоровим посудом.

25 років – срібна. Цей ювілей підтверджує, що родинний союз благородний і стійкий до життєвих випробувань, як срібло. Дарунки – лише з срібла. На палець поряд із золотим надівають срібне колечко.

27 років – червоного дерева. Подаруєте один одному на цей ювілей красиві вироби з цього дерева.

30 років – перлинна. Дарувати прийнято вироби з натуральних перлів, які не темніють, як не потемніли за стільки років відносини між подружжям.

32 роки – мідна. До річниці подружжю прийнято дарувати вироби з кованої міді, мідну біжутерію і посуд.

34 роки – янтарна. Цей камінь повинен пролежати декілька століть, аби стати таким, яким він є. Дарунками до ювілею можуть стати прикраси з янтару.

35 років – рубінова. Чоловік дарував дружині перстень з рубіном. Визнаючи тим самим, що їх близькість стала вже кровною – кольори рубіна.

40 років – смарагдова. До цього ювілею чоловік дарував дружині колечко із смарагдом.

45 років – яскраво-червона. Колір вашого кохання – яскраво-червоний. Подаруйте один одному що-небудь яскраво-червоного кольору, наприклад, шарф.

46 років – лавандова. Подаруйте один одному букетик лаванди, що зберігає свою ніжність навіть в холодних горах.

47 років – кашемір. Одяг з кашеміру затишний, теплий і надійний, як кохання подружжя.

48 років – аметистова. Чоловік дарував дружині прикраси з аметису на знак подружньої вірності.

49 років – кедрова. Це дерево таке міцне, надійне і тепле, як ваші стосунки.

50 років – золота. Чоловік та дружина обмінюються новими золотими обручками, а запрошеним належить дарувати золоті або позолочені предмети.

60 років – діамантова. Це весілля святкується подружжям, яке встояло перед бурями долі, як діамант.

65 років – залізна. Цей метал такий же міцний, як ваші стосунки.

70 років – платинова. На цю річницю подружжю дарують предмети домашнього ужитку.

75 років – коронна. Ви король і королева свого життя, якщо прожили стільки років разом.

80 років – дубова. Ваше родинне життя таке ж довгожитель як це дерево.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Ціла грона здоров’я Виноград - це не просто смачно, він має дуже багато лікувальних властивостей. Ще стародавні медики радили його вживати між прийомами їжі. В винограді міститься вітамін А, […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Діатез у дітей. Симтоми, причини, лікування Діатез - дуже поширене захворювання серед дітей різного віку. Діатез може виявитися як з перших днів життя, так і в підлітковому віці. Інколи діатез зустрічається і у […]
  • Цілюща вода моря Майже кожен з нас, хоча б раз на рік, прагне вирватись до моря. Крім відпочинку і задоволення, ви загартуєте свій організм на весь наступний рік. Вам потрібно занти, що від […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Як доглядати за волоссям в холодну пору року? Спекотне літо позаду, наступають холоди і морози, а значить, саме час подбати про здоров'я і красу волосся. Адже, за останні місяці їм з лишком дісталося солоної морської […]
  • Рослини-талісмани для знаків Зодіаку Домашні рослини потрібні людині не лише для прикраси інтер'єру, але і для підтримки її здоров'я, оскільки кімнатні квіти - справжні психотерапевти, які повсякденно […]
З категорії: Я - наречена

загрузка...
загрузка...






загрузка...