Квіти в інтер’єрі

20 червня 2009 р.

59368Про користь кімнатних рослин багато говорити не потрібно. Ще з шкільної лави ми знаємо, що вони поглинають вуглекислий газ і виділяють потрібний людині кисень і фітонциди, які очищають повітря та створюють сприятливе середовище для життєдіяльності організму. Наша тема – як правильно розмістити квіти в інтер’єрі, аби вони давали ще й естетичну насолоду і створювали відчуття затишку.

Перше, на що варто звернути увагу перед вибором квітів – це освітлення. Як би ви їх не доглядали, поливали і леліяли, без достатнього світла квіти не виживуть, особливо квітучі. Тому погляньте, на яку сторону виходить ваше вікно і як далеко від нього ви плануєте розташовувати квітку. Потрібно знати, що квітучим рослинам потрібно більше світла, ніж не квітучим, також більше світла вимагають рослини із строкатим листям.

Ось що квіткарі рекомендують розміщувати на підвіконнях залежно від сторін світла:

Східний напрямок: стефанотис, азалія, фуксія, мирт, герань, бульбові бегонії, клеродендрум Томпсона, фіалки, дрібнолисті фікуси, стапелія, олеандр, драцена, кам’яна троянда. Це лише мала частина з того, що можна поставити на східні вікна, рослини взагалі люблять цей напрямок.

Північний напрямок: диффенбахія, марантові, папороті, аспидистра, драцена, цикламени, хвойні, спатифіллум, антуриум, монстера, фікуси.

Західний напрямок: аспарагус, бегонія рекс, більбергія, вероніка Андерса гастерія, євгенія, жасмин низький, сансевиєрія, фінікова пальма, циссус, хамеропс, евкаліпт, ехмея.

На південних підвіконнях рослини розміщувати не рекомендується – згорять. Виходом тут будуть досить щільні, але прозорі завіси, які пом’якшать сонце. Рослини: азалея індійська, алоє, бувардія, жасмин Самбак, камелія японська, опунції, фуксія, хавортія, хойя, ехінокактуси.

Місце рослин в кімнаті. Рослини повинні підтримувати основну ідею інтер’єру і виглядати органічним, а не чужим елементом. Якщо ви хочете, аби рослина прикрашала ваш інтер’єр, поставте її на вибране місце і сядьте там, де ви зазвичай відпочиваєте, та оцініть, як виглядає рослина, можливо її варто повернути або закріпити вище-нижче.

Якщо квітка красива, володіє незвичайною формою, кольором і здатна стати окремою фігурою інтер’єру, не ставте поруч інші квіти, тоді її особливість, унікальність пропаде в загальній зелені. Також немає сенсу поєднувати велику квітку з маленькими, малята зникнуть поряд з потужним побратимом. Маленькі ж квіти або рослини, чий сенс саме в зелені, рекомендується ставити групами, аби вони створювали єдиний зелений ансамбль. Таким чином ви уникнете однієї з помилок, яка часто зустрічається, – розставляти квіти по всій кімнаті, від чого їх просто перестаєш помічати.

За допомогою рослин можна принципово змінити концепцію кімнати, розширити або звузити її кордони. Наприклад, велика, висока рослина може візуально «підвести» стелю і створити об’єм кімнати, що при наших невеликих квадратних метрах досить корисно. Навпаки, якщо у вас високі стелі і немає відчуття затишку, вибирайте ампельні – звисаючі вниз стебла допоможуть згладити це неприємне відчуття.

Також варто дотримуватись гармонії розмірів – в невеликій кімнаті потрібні маленькі або середнього розміру квіти, велику кімнату, навпаки, прикрасять солідніші екземпляри фікусів, пальм, драцена, монстера. Відіграє роль і обстановка кімнати; у простому і лаконічному інтер’єрі будуть ефектно дивитись рослини із строкатими або незвичайної форми листям, а якщо кімната, сама по собі, ошатна за рахунок яскравих шпалер, картин, тканин і так далі, затишок створять зелені рослини простої округлої форми.

І наостанок, потріцбно відмітити, що рослини не люблять, коли їх рухають з місця на місце, тому заздалегідь визначте, де вони стоятимуть. А от час від часу повертати рослину потрібно – це дозволить зеленому листю формуватися з усіх боків і зробить квітку гармонійнішою і приємнішою для ока.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Фен-шуй для ванної кімнати Як правило, при плануванні і інтер'єрі будинку ванній кімнаті приділяється найменше уваги. Якщо ви купуєте новий будинок або квартиру, то фактичне розташування компонентів у […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Весняне генеральне прибирання Весна - це не лише настання теплої і сонячної погоди, не лише оновлення природи, настрою і самопочуття. Всі господині знають, що початок весни повинен ознаменуватися […]
  • Що співає вітер? Різні фахівці фен-шуй по різному  відносяться до "співаючих вітрів". Існує навіть думка, що їх використання може впустити в будинок блукаючих духів, які порушать рівновагу […]
  • Як покращити настрій вашого дому? Начебто всі речі стоять на своїх звичних місцях, але інколи так хочеться щось змінити в інтер'єрі. Чи то втомлюєшся від постійності речей, чи то настрій міняється, і хочеться […]
  • Кольоровий настрій вашої оселі Психологи давно говорять про те, як важливо правильно обрати кольорову гамму своєї квартири, тому що колір стін дуже впливає на настрій людини. Вдало підібраний колір стін […]
  • Єгипет Єгипет - одна з небагатьох ісламських держав, відкритих для туризму. Ця прекрасна країна фараонів та пірамід, древніх пам'ятників і цікавих музеїв, чудових пляжів та, […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...