Як розширити простір маленької квартири?

8 вересня 2009 р.

d0bad0b2d0b0d180d182d0b8d180d0b0Правильно використовуючи секрети оформлення інтер’єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов’язково проведіть капітальне прибирання! Відмовтесь від речей, якими не користуєтесь більше року, не потрібно, що ваша квартира нагадувала склад.

Найрадикальніший спосіб змінити інтер’єр квартири і збільшити простір – це об’єднати кімнати. Але не завжди цей прийом виявляється практичним. Прибираючи стіни, ми не лише розширюємо простір, але і залишаємо без кордонів різні житлові зони квартири. Наприклад, модне об’єднання ванни і спальні призводить до того, що в спальні вологе повітря, а у ванній кімнаті відчуваєш себе дискомфортно, а інколи і просто прохолодно, оскільки великий простір не встигає прогріватися. А ось знести перегородку між ванною і туалетом – старий прийом, який допомагає не лише візуально розширити кімнату, але і вивільнити місце для пральної машини, великої ванни і т. д.

d0bfd0b5d180d0b5d0bfd0bbd0b0d0bdd183d0b2d0b0d0bdd0bdd18f Розділення простору квартири на зони – основа планування. Не відмовляйся від невеликого передпокою – це дуже важлива частина квартири. Вхідні двері обов’язково мають бути відгороджені від останнього простору, аби не відчувати себе гостем у власній квартирі.
Важливо визначити, які зони дійсно важливі, а без чого можна обійтися. Наприклад, квартира для неодруженої людини може містити всього три зони: ванну, спальню-вітальню і кабінет – все це можна розмістити на 30 кв.м. загальній площі. Відмітьте, що немає згадки про кухню. В даному випадку холодильник, пічка і інше кухонне начиння лише необгрунтовано займуть настільки коштовний простір. Тоді, як все це можна замінити на плитку, невелику шафку і чайник – не більше 1 кв.м. Це дуже поширений прийом для неодружених людей і сімей з двох чоловік, де рідко готують.

d0b1d0b0d180d0bdd0b0Чим розділити житлові зони?
Це можуть бути своєрідні стіни, різне оформлення стелі і підлоги.
У невеликій квартирі не рекомендують ставити глухі стіни, якщо цього не вимагає конструкція. Хитрість полягає в тому, що крізь легкі стіни проходить світло, а тому приміщення візуально здається просторішим.
Як перегородку використовуйте стелаж, барную стійку, великий акваріум, жалюзі, штори, розсувні двері з матового скла, вишуканий вітраж, “зелену” стінку з в’юнких рослин і т. д.  Для аматорів часто змінювати інтер’єр – модні перегородки-ширми.

d0b3d0b0d180d0b4d0b5d180d0bed0b1Найбільша проблема в крихітній квартирі – зберігання речей. Один із способів  - гардеробна. Недорогу гардеробну можна спорудити і самостійно: замість дверей використовуйте жалюзі або штори, поставте неглибокий комод і штангу для одягу, зробіть антресолі під самою стелею для маловикористовуваних речей.
Звичайно, меблям для малогабаритних квартир необхідно приділяти особливу увагу. Магазини, на жаль, не орієнтуються на таких покупців, пропонуючи масивні ліжка, незграбні кухні і тому подібне. Але вихід є – меблі на замовлення.
Використовуйте весь об’єм квартири: телевізор – на кронштейн в стіні, ліжко вдень стає стінкою, робочий стіл в потрібний момент трансформується в стіл для гостей і т. д.

d0b7d0b5d180d0bad0b0d0bbd0b0Візуально розширити простір допоможе дзеркало. Але врахуй, що дійсно приголомшливого ефекту можна досягти лише поставивши дзеркало від підлоги до стелі .
Зоровому збільшенню простору сприяє єдина кольорова гамма кімнат. Аби квартира виглядала просторо, кімнати мають бути оформлені в світлих і теплих тонах. Колір стелі повинен відрізнятися від кольору стін – це візуально робить їх вищими.

Освітлення може до невпізнання змінити кімнату. Чим більше світла, тим просторіше. Для створення затишку застосовуй багаторівневе світло: загальне,  місцеве освітлення (столу, дивану), нижнє світло. Добре освітлена стеля створює відчуття вільнішого простору. Розміщені в кімнаті відобраєаючі предмети (кришталь, скло, вітраж…) також допомагають візуально розширити кімнату.
В цілому дизайн кімнат має бути лаконічним. Від невеликих розмірів відволікають яскраві деталі: велика картина, годинник або шикарний яскравий торшер… Але в одній кімнаті може бути не більш 2-х таких різнотипних предметів на різних рівнях.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • 8 березня – свято весни, свято жінок Весна... Напевно, не знайдеться людини, а, особливо, жінки, яка б не любила весну. За що ми любимо весну? За яскраве сонечко, за звук талої води, що капає з дахів, за […]
  • Фен-шуй для ванної кімнати Як правило, при плануванні і інтер'єрі будинку ванній кімнаті приділяється найменше уваги. Якщо ви купуєте новий будинок або квартиру, то фактичне розташування компонентів у […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Корисне про Єгипет (2 частина) В зв’язку з тим, що Єгипет є мусульманською країною, і шортах та майках бажано ходити тільки на курортах. Жінкам не слід носити дуже відкритий одяг, особливо, якщо вони […]
  • Весняне генеральне прибирання Весна - це не лише настання теплої і сонячної погоди, не лише оновлення природи, настрою і самопочуття. Всі господині знають, що початок весни повинен ознаменуватися […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...