Весняне генеральне прибирання

15 березня 2010 р.

centr1Весна – це не лише настання теплої і сонячної погоди, не лише оновлення природи, настрою і самопочуття. Всі господині знають, що початок весни повинен ознаменуватися генеральним прибиранням в домі. І, як би ви не відтягували цю подію, все рівно прибирати доведеться. А тому,  краще не відкладайте цю справу в довгий ящик! Ви лише уявіть, як легко буде дихати у вашій, оновленій після довгих холодів і зимових сутінків, квартирі.

З чого починається прибирання? Багато хто починає мити вікна. Це зрозуміло – впустити більше яскравого весняного сонечка –  вже відразу створити собі прекрасний настрій. Зараз у продажі безліч засобів для миття вікон. Але, якщо ви з якихось причин не хочете ними користуватися, то досить додати у воду декілька крапель аміаку, промити вікно, протерти його сухою м’якою ганчірочкою, а потім ще раз витерти старими газетами. Результат буде не гірше, ніж після застосування дорогих хімічних засобів. Ну а рами з підвіконнями можна промити простою мильною водою.

1000822088На чисті вікна потрібно вішати чисті гардини, тим паче, що вони за зиму зібрали стільки пилу! Перед пранням їх потрібно добре витрусити, а потім замочити на декільки годин в мильній воді.

Будьте обережні з пранням важких шовкових портьєр, особливо з віджиманням, тому що на тканині можуть утворитися заломи, які потім буде практично неможливо розгладити. Аби таких заломів не було, рекомендується вішати попрані гардини на вікна мокрими – тканина сама розпрямиться під власним тягарем. А потім штори буде легко розгладити.

Якщо ви перете тюлеві занавіски в пральній машині, покладете їх в звичайну наволочку, тоді тонка тканина точно не порветься. Аби освіжити  тюль, який втратив свіжість та новизну, потрібно його обполоснути у воді з додаванням синьки і накрохмалити. Наші бабусі користувалися простим засобом: на 1 літр води потрібно додати 1 столову ложку цукру, а потім в цьому розчині прополоскати тюль. Ось побачите, тюль буде, як новий!

Багато господинь з настанням весни міняють важкі зимові гардини на легші, світлі – весняні. І це зрозуміло – досить змінити штори в кімнаті, як відразу міняється весь інтер’єр, атмосфера і настрій.

Сьогодні існує величезний вибір різних тканин і способів оформлення ними вікон. Особливу увагу потрібно звернути на колір занавісок – саме він створює настрій в кімнаті. Наприклад, червоні і помаранчеві відтінки дарують відчуття затишку і тепла, що особливо актуально, коли вікна виходять на північну сторону і сонце в них практично не заглядає.

Відповідно холодні тони підходять для південної сторони. Яскраві гардини прекрасно виглядають на світлій поверхні і роблять вікно центральним елементом і прикрасою кімнати, на темному фоні такі занавіски не лише втратять свій колір, але й візуально зменшаться в розмірі.

Продовжуючи прибирання, варто заглянути у всі куточки квартири, вигребти пил, що накопився, а заразом і все непотрібне: старі газети і журнали, коробки, стоптані тапочки – все, чим завалена ваша квартира. І, звичайно, варто провести ревізію в шафах. По-перше, прибирання в шафі дозволить вам прибрати зимові речі на довге зберігання, по-друге, звільнить місце для весняних речей, а і літній одяг варто перекласти ближче. Та й шафу варто протерти від пилу і обробити засобом від мілі.

Ну ось, велика частина роботи позаду. Залишилося почистити килими або здати їх в хімчистку, а потім вимити підлоги і помилуватися світлою, чистою, перетвореною квартирою. Ви відчуваєте, що чогось не вистачає? Тоді варто включити фантазію.

zhivie_naturemorty4Навіть незначна перестановка меблів перетворює інтер’єр. Спробуйте поекспериментувати і пересунути меблі, поміняти місцями деякі предмети обстановки. А ще абсолютно міняють інтер’єр деякі, незначні на перший погляд, дрібниці.

Наприклад, поміняйте важкі керамічні вази на скляні, прозорі і легкі – ви побачите, як відразу заграють вони на сонці. Якщо у вас стоять композиції з сухоцвіту, то спробуйте змінити їх на живі квіти. Навіть одна-єдина жива квітка у вазі наповнить кімнату відчуттям і запахом весни. А, якщо ви купите квіти в горщиках, то вони довго радуватимуть вас.

Приберіть подалі важкі пухнасті пледи і покривала. Заміните їх легкими, яскравими шовковими, та і декілька нових диванних подушок в яскравих тонах оживлять інтер’єр і зроблять його святковим.

0076016Поекспериментуйте з кольором: салатний, помаранчевий, рожевий, бірюзовий і жовтий перетворять ваш будинок на квітучий сад. Для стриманішого варіанту можна зупинитися на пастельних відтінках або квіткових орнаментах.

Освіжити спальню і дитячу можна новим яскравим комплектом постільної білизни, а ванну кімнату – яскравими рушниками і милом з квітковим ароматом. Щоб в кухню прийшла весна і весняний настрій, розведіть в горщиках на кухонному підвіконні маленький сад з ароматних трав, веселі горщики допоможуть зробити навіть банальну розсаду елементом дизайну.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Острів Балі – райський відпочинок Балі - острів, що входить до складу архіпелагу Лессер Сунда, він знаходиться по-сусідству з островом Ява на заході і островом Ломбок - на сході. Балі давно називають […]
  • Знищуємо наслідки вечірки Ми всі любимо влаштовувати вечірки, приймати гостей. Але коли все закінчується, нам залишаються гори грязного посуду і купи бруду. Ось декілька порад господиням, щоб процес […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Сексуальна сумісність за групою крові Чоловік і жінка І групи крові Вони потребують постійного фізичного контакту, щоб бути щасливими. Зазвичай у них абсолютно гармонійне сексуальне життя. Чоловік І групи […]
  • Фен-шуй для ванної кімнати Як правило, при плануванні і інтер'єрі будинку ванній кімнаті приділяється найменше уваги. Якщо ви купуєте новий будинок або квартиру, то фактичне розташування компонентів у […]
З категорії: Затишний дім, Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...