На пляж – у всій красі!

22 червня 2009 р.

a24cc1ac83adb281b15b8fd7afdf2e10 Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло – мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу постійно, без перерв. До цього пляжного сезону можна і не встигути привести себе у хорошу форму, але боротьбу за красу слід починати з сьогоднішнього дня.

Не всі зміни в житті жінки проходять безслідно для нашої ніжної шкіри. Прикрі відмітини залишає на ній народження дітей, різкі коливання ваги, тривале медикаментозне лікування. Найчастіше ці непривабливі дефекти з’являються на животі, стегнах, грудях. Ім’я їхнє – розтяжки, або по-іншому – стриї.

Розтяжки – результат мікротравм шкіри і підшкірної клітковини. Цей косметичний дефект шкіри виникає через пошкодження еластичних волокон епідермісу. При цьому, пружність і еластичність шкіри знижується, вона тоншає настільки, що стають помітні неозброєним оком дрібні кровоносні судини, розташовані в її зовнішньому шарі. Дрібні внутрішні надриви з часом заповнюються сполучною тканиною. Спочатку розтяжки мають фіолетово-червонуватий колір, а надалі стають ясно-рожевими або зовсім безбарвними. Особливо помітні вони після загару, оскільки сполучна тканина не містить пігменту.

Так, неприємно мати тіло місцями в «смужку», але жахатися розтяжок не варто, нічого поганого вони не роблять. Доречно зауважити, що вірогідність їх появи не настільки вже й велика, до того ж у ваших силах з ними боротися, не допустити їх «до свого тіла».

Одна з найпоширеніших причин появи на шкірі розтяжок – вагітність. Тому жінкам, що виношують дітей, необхідно уважно прислухатися до порад медиків. Слідувати їм нескладно, а головне, завдяки корисним порадам, можна полегшити на майбутнє свої старання по усуненню розтяжок після пологів.

Чекаючи малюка, слід носити спеціальні бюстгальтери та бандажі, які вбережуть шкіру і м’язи від розтягування. Аби зберегти зовнішній вигляд молочних залоз, починаючи з четвертого місяця вагітності, обтирайте груди махровим рушником, змоченим в холодній воді, або шматочками льоду. В цьому випадку дуже добре приймати контрастний душ. Процедуру можна завершити протиранням грудей шматочками лимону. Намагайтесь щодня робити для своїх грудей повітряні ванни, вони дуже добре впливають на стан шкіри.

Будучи вагітною, відома французька актриса Софі Марсо застосовувала масло проти розтяжок. Вона регулярно втирала в шкіру грудей і живота оливкове масло з вітаміном Е. За її думкою, саме цей простий спосіб допоміг їй уникнути появи розтяжок і зберегти красу тіла після народження дитяти.

Розтяжкам легко запобігти,а ніж наполегливо позбавлятися від них. Головний принцип, на якому будується комплекс профілактичних заходів, – підтримка еластичності шкіри, яка залежить від наявності в сполучній тканині потрібної кількості колагену і еластину. Це досягається за допомогою правильного харчування, масажу, використання спеціалізованих кремів і гелів. Важливе значення має підтримка стабільної ваги: різкі коливання маси тіла, в сторону її збільшення або зменшення, сприяють появі розтяжок.

У профілактичних цілях, на всяк випадок, для розгладження шкіри рекомендується приймати ванну з додаванням столової ложки хвойного екстракту. Насолоджуватись нею потрібно хвилин 15 при температурі води 38 градусів.

Спробуйте такий спосіб: 350-500 г крохмалю розмішати в 2-5 літрах холодної води, яку потім влити в підготовлену ванну.

Вам у меншій мірі загрожуватиме поява на шкірі розтяжок, якщо вживатимете їжу, багату мінеральними речовинами і вітамінами. Молочні продукти забезпечать достаток кальцію, риба підкріпить організм фтором, м’ясо і боби – залізом, а томати і банани – калієм. Також стежте за тим, аби у вашому раціоні були присутні соєве і оливкове масла, вітаміни А і Е.

Не можна допускати, аби в проблемних місцях застоювалася кров. Цього можна досягти щипковим масажем: щодня щипковими рухами розминайте до легкого почервоніння ділянку живота, стегна, сідниці, груди.

Чудотворну дію дає контрастний душ: сильним напором води, поперемінно – холодним і теплим струменем – круговими рухами помасажуйте проблемні зони. Розітріться махровим рушником і після душу круговими рухами ввітріть спеціальний засіб, який попереджає появу розтяжок.

Допоможе розганяти кров фізкультура – біг, ритмічні піші прогулянки, стрибки із скакалкою сильно вдарять по розтягнутій шкірі, зроблять її пружною і красивою.

Аби груди довгі роки залишалися красивими і пружними, потрібно доглядати її змолоду. А для цього необхідно регулярно робити гімнастику – виконувати вправи, направлені на розвиток і зміцнення мускулатури грудної клітки. Новий день треба починати з водного масажу: за допомогою ручного душу обливайте груди рухом від низу до верху за годинниковою стрілкою, а потім по колу. Не допускайте, аби струмінь води був направлений прямо на соски. Міняйте температуру води кілька разів, чергуючи теплу і холодну, але закінчуйте водні процедури прохолодною.

Боротися з в’ялою шкірою грудей, початковими розтяжками, допоможуть контрастні компреси. Знадобляться дві миски (з гарячою і холодною водою) та махровий рушник. Розчиніть в гарячій воді 1 ч. ложку куховарської солі, а в холодній – 1 ч. ложку лимонного соку. Намочіть рушник в гарячій воді, відіжміть його і прикладіть до грудей на 30 секунд. Потім зніміть, і намочіть рушник в холодній воді, відіжміть і знову прикладіть до грудей на 1 хвилину. Повторіть процедуру 5-6 разів, останній компрес має бути холодним.

Після контрастної процедури протріть шкіру грудей заздалегідь приготованим лосьйоном: 2 ч. ложки розмарину залийте 4 склянками холодної води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і остудіть. Відвар процідіть, додайте 2 ч. ложки куховарської солі, 2 ч. ложки спирту і 4 ч. ложки лимонного соку.

Допоможе і лосьйон з кропу та цвіту липи. Змішайте 1 ст. ложку подрібненої зелені кропу з такою ж кількістю цвіту липи, залийте 1,5-2 склянками окропу та настоюйте 2 години. Потім процідіть і нанесіть на проблемні зони, де шкіра в’яла, з розтяжками. Лосьйон повинен висохнути на шкірі без застосування рушника.

Стежте за поставою – вона оберігає груди від передчасного старіння: лопатки разом, груди вперед, м’язи живота втягнуті так, ніби приросли до хребта. «Тримайте» спину і під час ходи, і тоді, коли сідаєте.

Дихайте глибше. Грудна клітка нормально розвивається лише тоді, коли ми правильно і глибоко дихаємо. Вранці та ввечері перед відкритим вікном робіть до 20 глибоких вдохів та видихів. Не забувайте стежити за правильним диханням протягом всього дня, таким чином, скоро звикнете, і тоді не доведеться себе контролювати.

Більше плавайте. Якщо є можливість, плавайте цілий рік, влітку – у водоймищах, взимку – в басейні. Плавання – одне з найефективніших методів боротьби з розтяжками. Знаходячись у воді, можете з плаванням поєднувати спеціальні вправи для додавання пружності грудям, животу, стегнам, плечам.

Живіть шкіру грудей. Шкіра грудей потребує зволоження і живлення не менш, ніж шкіра обличчя, шиї, рук. Добре раз на тиждень, після купання, обережно втирати в шкіру молочних залоз зволожуючий або живильний крем, а потім робити теплий компрес, використовуючи махровий рушник. Тримайте компрес 15 хвилин, після чого ополосніть груди прохолодною водою. Використовуйте креми, що містять сою, хвощ, женьшень, хміль, м’яту. Натуральні компоненти цих рослин допомагають підтримувати шкіру в тонусі, підсилюють регенерацію сполучної тканини, сприяють підвищенню еластичності волокон, тобто, дають те, що потрібне для усунення розтяжок.

Головне в боротьбі з розтяжками – не впустити час, не дати їм оселитись на вашому тілі. При невеликій кількості розтяжок на ранній стадії (не більше півтора року) допомагають компреси з ефірними маслами, які можна робити в домашніх умовах.

Потрібно марлеву серветку, розміром з проблемну ділянку, яку ви оброблятимете. Змішайте 4 краплі трояндової олії, 2 краплі масла неролі, 1 крапля лимета, 1 краплю петит грейн з 1 ст. ложкою кефіру. Марлеву серветку змочіть в отриманій суміші і накладіть компрес на проблемну ділянку на 7-8 годин. Цю процедуру потрібно проводити 3-4 рази в тиждень протягом трьох місяців, через півтора-два місяці ви зможете оцінити перші, явно помітні, результати.

Боротися з розтяжками допоможе ромашка. Жменю цвіту варити в 250 мл молока. Теплою сумішшю змочити щільну тканину і обернути нею ділянки тіла, де «оселилися» розтяжки. Зверху накрити харчовою плівкою та теплим махровим рушником. Тримати компрес 15 хвилин. Після цього, тіло не обполіскувати, а витерти і нанести крем.

Змінні компреси з відвару або настою ромашки допоможуть зберегти пружність шкіри, зменшити її відвисання, розтягування. Відвар готується так: 2 ст. ложки сухого цвіту залити склянкою води та кип’ятити 10 хвилин, остудити і процідити. Водяний настій: 2 ст. ложки ромашки залити літрою окропу, через 20 хвилин процідити. Все готово і можна накладати компреси. Марлеву або льняну серветку, складену в два-три рази у вигляді шарфа, змочити теплим настоєм ромашки, швидко віджати і обернути оброблювану ділянку. Гарячий компрес тримати 3 хвилини. Потім змочити серветку в холодному відварі, віджати і знову накласти на 5 секунд. Змінювати компрес 3 рази, робити процедуру раз на тиждень.

У домашніх умовах, також, можна спробувати скористатися кремами від розтяжок, які продаються в аптеках і виробляються деякими косметичними лініями. З їх допомогою проводьте щипковий масаж, не дивлячись на те, що він викликає больові відчуття, дуже ефективний: нанесіть на розтяжки крем і обережно пощипайте, прихоплюючи шкіру великим і вказівним пальцями.

По-справжньому ефективні засоби, які допомагають в боротьбі за гладку шкіру, недешеві. Як правило, їх випускають солідні фірми, що спеціалізуються на виготовленні лікувальної косметики. До складу таких кремів і гелів входять ефірні масла, екстракти рослин, зокрема, цитрусових, колаген і еластин, фітинова і винна кислоти, які сприяють підвищенню еластичності і пружності шкіри. Не розраховуйте на швидкий результат, всі засоби вимагають тривалого і регулярного застосування – в погоні за гладкою шкірою одним тюбиком не обійдешся. Правда, підсумок впертої боротьби може виправдати всі матеріальні витрати.

Глибокі і застарілі розтяжки прибрати зі свого тіла набагато складніше. В цьому випадку процедури в домашніх умовах вже не допоможуть. Фахівці косметичного салону пропонують провести мікродермабразію (спеціальну шліфовку шкіри) або досить дорогу процедуру лазерної терапії.

Шліфовка шкіри – оптимальний метод лікування стрий: вони бліднуть, стають тоншими і навіть поступово повністю зникають. Правда, такий щасливий фінал можливий в тому випадку, якщо всі заходи проводяться по гарячих слідах. Є і метод розтину (резекції) стрий, він дозволяє позбутись від розтяжок в тому випадку, якщо причиною їх виникнення стала вагітність. Негативний бік такого втручання – тривале і хворобливе загоєння оброблених ділянок.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • 5 ворогів ідеального сексу Багато слів і вчинків вбивають романтику у відносинах двох люблячих людей. Але у ваших силах все змінити. Головне правило: не впускати в свою спальню основних ворогів […]
  • Комфорт перш за все! Дім - це місце, де людина відпочиває після виснажливого робочого дня, відновлює свої сили та набирається натхнення на  новий день. Та, щоб ви дійсно в ньому могли відпочити, […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Ялта – перлина Криму! Ялта - найвідоміше місто Криму і, звичайно, одне з найживописніших і найцікавіших міст світу. Її незвичайне перетворення з рибацького села в модний елітний курорт сталося в […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...