Венеція – рай для закоханих!

10 липня 2009 р.

1230210751_mirror-womanВенеція, що розташувалася на ста двадцяти островах, які сполучають між собою чотириста мостів – унікальне місто, воно манить туристів зі всього світу своєю непередаваною атмосферою романтики, легендами і знаменитими пам’ятниками історії і культури. А скільки красивих епітетів можна почути: загадкова, прекрасна, романтична, строката, єдина, сумна. Так можна продовжувати ще довго і все це буде Венеція – місто на воді, унікальне і неповторне. Романтична Венеція зачаровує настільки, що ви відчуваєте себе немов в казці.
П’ятнадцять століть історії, багатої подіями, додають цьому місту хвилюючу чарівність. І сьогодні, не дивлячись на труднощі збереження цього унікального міста-пам’ятника, Венеція є одним з найпривабливіших маршрутів для туристів.

1230210865_mirror-woman

Прибуття до Венеції і транспорт
Прибуваючи до Венеції поїздом, потрібно вийти на залізничній станції, яка називається Santa Lucia (Свята Лучия). Мандрівники на машині повинні будуть залишити її на стоянці на площі Риму або ж в розташованих поруч населених пунктах: S. Giuliano, Mestre або Punta Sabbioni. Літак прибуває до Аеропорту Марко Порожнисто (Marco Polo), де можна узяти автомобіль напрокат і їхати по трасі А4, яка сполучає Венецію з Туріном (Torino), або добратися автобусом, які вирушають майже щопівгодини. Крім того, доїхати до Венеції допоможуть різні види водного транспорту.
Дуже популярний суспільний транспорт Венеції – річкові трамваї (Vaporetto). У них є свій маршрут і обов’язкові зупинки. Квитки на цей транспорт продають в квитковій касі (Biglietteria) на пристані або у кондуктора, який швартує річковий трамвай. Ціни залежать від відстані. Заощадити можна купивши квиток втрьох у складчину або придбавши проїзний на день (якщо ви багато їздитимете). Квитки обов’язково потрібно компостувати.
Ще один вид транспорту – гондола, що стала емблемою Венеції. Це легкий човен, з плоским асиметричним дном завдовжки два метри і шириною близько півтора метрів, має тисячолітню історію. Для того, щоб насолодитися прогулянкою по каналах Венеції, ви можете найняти гондольєра за 70-100 євро за годину. Максимальна кількість пасажирів в гондолі – 6 чоловік.

1230210872_mirror-woman

Пам’ятки Венеції
Сама по собі Венеція – це місто-музей. Її палаци і вулички зберігають спогади про далеке минуле, поблажливо поглядаючи на усюдисущих туристів. Площа Сан Марко – це серце Венеції. Тут розташувалися: символ релігії – Базіліка Святого Марка (San Marco), символ політичної влади – Палац Дожів (Palazzo Ducale), символ влади судовою – Прокурациі і, нарешті, символ культури – Бібліотека “Марчана” (Св. Марка), що є одним з головних італійських книгосховищ.
З численністю туристів на площі Сан Марко можуть посперечатися лише голуби, що відчувають себе тут справжніми господарями. Це єдина площа, звана “пьяцца” (всі інші іменуються “кампо”). Тут влаштовувалися кортежі, свята, процесії, спектаклі, прилюдні страти. В період повеней площа перетворюється на озеро і люди пересуваються по настилах.
Якщо ви хочете побачити Венецію звисока, варто вибратися на Дзвіницю (Campanile), яка досягає висоти 96 м. З неї відкривається чудова панорама міста і лагуни.
До рожевої мереживної будівлі Палацу Дожів примикає невеликий, але знаменитий міст – Міст Зітхань (Ponte dei Sospiri). У колишні століття він викликав страх, оскільки служив переходом між залами Трибуналу і Новими в’язницями, зведеними на рубежі XVI-XVII століть.

У Галереї Академії (Gallerie dell’Accademia) зберігається багатюща художня спадщина венеціанських художників ХIV – ХVIII століть. Серед них: Карпаччо, Белліні, Джорджоне…
Апофеоз Венеції виражений на берегах Великого каналу, який, плавно згинаючись на свому шляху, – від Пьяццале Рому і залізничного вокзалу до просторої акваторії Сан Марко – ділить місто на дві частини. З моста Ріальто (Ponte di Rialto), що у минулому був єдиним мостом, що сполучає два береги, відкривається прекрасний вигляд на головну вулицю Венеції – Великий канал (Canal Grande).
Базіліка Санта Марія делла Салюте (Santa Maria della Salute) велично відбивається у водах Великого каналу. Цей собор був побудований у вдячність небесам за позбавлення від епідемії чуми. Це своєрідний виклик помпезному Риму, кинутий Борроміні і Берніні.

1230210923_mirror-woman

Венеціанські острови Лідо і Мурано
Чарівність Венеції не обмежена лише історичним центром – в її лагуні намистом розсипалися 34 неповторних острови.
Острів Лідо ди Езоло (Lido di Jesolo) витягувався на 12 км і відділяв лагуну від Адріатичного моря. Це популярний курорт (сезон з травня по жовтень), який був на початку століття практично незаселений. Обов’язково відвідайте готель Excelsior і готель Des Bains, де Лукино Віськонті знімав фільм “Смерть у Венеції”. Не менш знаменитий, проходящий тут щороку, кінофестиваль і його премія “Золотий Лев”.
Мурано (Murano), який розмістився на п’яти острівцях, – столиця знаменитого венеціанського скла з майстернями і виставками скла. Муранський музей скла (Museo d’Arte Vetraria) містить прекрасну колекцію зразків скляного ремесла. До цих пір на вуличках Мурано існують склодувні майстерні, в яких не втратили традиції старовинного мистецтва.

1230210968_mirror-woman

Що купувати у Венеції
Венеція – досить дороге місто, оскільки весь товар туди доставляється по воді. Тут продають багато сувенірів на будь-який смак: посуд, прикраси, венеціанські маски, карнавальні костюми, вироби з муранського скла, знамениті буранскі мережива, картини і безліч інших приємних дрібничок.
Мінімальний набір сувенірів для туриста: невелика венеціанська маска і маленька скляна цукерочка. Максимум – прагне до нескінченності.

1230211027_mirror-woman

Карнавал – велике свято Венеції
Веніцианський карнавал відомий у всьому світі. Це щорічне свято, відновлене з 1980 року, доводиться на період між Богоявлінням і Великим Постом, яскравий і видовищний захід, не позбавлений надмірностей гастрономів.
Маски – обов’язковий елемент зміни “личини” і розкріпачення. На вулицях Венеції з’являються великосвітські кавалери і аристократичні пані, одягнені в розкішні середньовічні костюми і в знамениті венеціанські маски.
Під час карнавалу Венеція перетворюється на простору сцену: на міських площах влаштовують концерти, вистави і фейєрверки, звідусіль звучить музика, звучать жарти, влаштовують бали – маскаради, а в повітрі витають любовні пригоди. Святкові заходи тривають близько двох тижнів і зазвичай бувають в кінці січня – початку лютого.

1230210894_mirror-woman1

Враження від поїздки
Як правило, мандрівники, що вперше побачили Італію, найбільш суперечливі в своїх враженнях від Венеції. В одних це місто викликає невимовний захват, інші – розчарування. Але, поза сумнівом, з цим погодяться і ті і інші: Венецію обов’язково потрібно побачити хоч би раз в житті, поки цей унікальний місто-пам’ятник не занурився під воду, подібно до Атлантиди, аби залишити в пам’яті цей старовинний світ романтики, прогуляючись по вулицях великого Казанови.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Засмага під час вагітності Майбутні мами теж хочуть виглядати привабливо, стараючись влітку більше часу проводити на свіжому повітрі - на дачі або в теплих краях. Вагітність - це дуже відповідальний […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Барселона – серце Каталонії Той, хто бачив Барселону, не забуде її ніколи. Її вишукана чарівність залишить незабутнє враження на все життя. Прекрасне місце для туризму. Суміш старовини і передових […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Романтика в спальні Як створити в спальні романтичну обстановку, в якій приємно проводити час з коханою людиною? Колір - одним з найважливіших чинників для створення настрою. Виберіть […]
  • Кактуси. Як доглядати? Прийнято вважати, що кактуси відмінно себе відчувають, якщо їх взагалі не доглядають. Навряд чи знайдеться інший живий організм, який можна помістити в домі в такі ж погані […]
  • Комфорт перш за все! Дім - це місце, де людина відпочиває після виснажливого робочого дня, відновлює свої сили та набирається натхнення на  новий день. Та, щоб ви дійсно в ньому могли відпочити, […]
З категорії: Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...