Засмага під час вагітності

28 липня 2009 р.

beremsolnzeМайбутні мами теж хочуть виглядати привабливо, стараючись влітку більше часу проводити на свіжому повітрі – на дачі або в теплих краях. Вагітність – це дуже відповідальний період, коли весь організм вимагає турботи, уваги і обережного ставлення.

Хоча специфічних обмежень для прийняття сонячних ванн під час вагітності немає, в період підвищеної активності сонячні промені можуть спровокувати розвиток різних небажаних процесів в організмі майбутньої мами.

Довге перебування на сонці може сприяти розвитку маткової кровотечі у зв’язку із зниженням артеріального тиску і тонусу м’язів.

Враховуючи вищесказане, майбутнім мамам необхідно запам’ятати декілька рекомендацій.
Засмагати вагітним бажано до 10 годин ранку і після 5 годин дня в період неактивного сонця.
Вдень, в саму жару, краще приймати повітряні ванни в тіні. Якщо температура повітря дуже висока, а атмосферна вологість значна, самопочуття жінки може погіршати аж до теплового удару.
Не рекомендується спати на пляжі, оскільки повна відсутність контролю підвищує ризик перегріву і можливості отримати сонячний опік. Пам’ятаєте, що хмари не захищають від ультрафіолетових променів, вони відбиваються від води, піску і потрапляють на ваше тіло!
Потрібно уникати вузького, прилеглого одягу – він порушує процес природного охолоджування шкіри і сприяє перегріву.

При знаходженні на сонці потрібно користуватися головними уборами, сонцезахисними окулярами і косметичними засобами, що володіють захисними UVB- і UVA- фільтрами.

Для того, щоб в літні дні відчувати себе комфортно, рекомендується випивати достатню кількість рідини – бажано простої немінеральної води. Обезводнення веде до зменшення об’єму циркулюючої крові, що у свою чергу впливає на підвищення концентрації в крові окситоцину – гормону, який викликає скорочення матки, а це може спровокувати передчасні пологи.

У жаркі літні дні у вагітних, особливо на пізніх термінах, часто виникають набряки. Якщо вони проходять після відпочинку, то небезпечними не вважаються. Якщо з’являються після сну і не зникають після відпочинку, потрібно звернутись до лікаря. Звичайні набряки можна зменшити, виключивши з раціону як пересолену, так і недосолену їжу.

Крім того, рекомендується декілька разів в день відпочивати, підклавши під ноги подушку або валик.

Хорошою підтримкою для організму в сонячні дні будуть зелений чай, овочі і фрукти, які містять антиоксиданти (морква, яблука). Вони нейтралізують продукти процесу обміну і розпаду речовин, який посилюється при високій температурі довкілля.

Відомо, що під час вагітності в організмі жінки відбуваються різні гормональні зміни. Зокрема, активізується специфічний гормон, що впливає на пігментацію, тобто на утворенні меланіну. В результаті на тлі підвищення рівня естрогену вже на ранніх термінах вагітності у жінок (з певною генетичною схильністю) можуть з’явитися пігментні плями. Причому їх кількість і розміри, як правило, безпосередньо залежать від часу перебування на сонці.

Найбільш сприйнятливими є відкриті місця: обличчя, шия, вуха, область декольте. Дане захворювання називається хлоазмою. Пігментація розвивається повільно, без ознак запалення, може бути світлою і темною, після пологів блідне протягом декількох місяців.

Аби уникнути таких проявів на шкірі, необхідно звести до мінімуму перебування під прямими сонячними променями. А, крім того, бажано носити захисний одяг і застосовувати фотозахисні креми, особливо у весняно – літній час за будь-якої погоди.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Як боротись з простудою під час вагітності? Чи потрібно говорити про те, що простуди, що виникають в цікавому положенні, можуть негативно вплинути на плід? Є ризик розвитку внутріутробної гіпоксії плоду (брак кисню), […]
  • 5 важливих правил схуднення Проблема схуднення турбує безліч жінок. Отож, спробуємо сформувати найважливіші правила, які зроблять будь-яку дієту ефективнішою. Існує декілька простих прийомів, які […]
  • Меню для майбутньої мами: перший триместр Під час першого триместру малюк дуже стрімко розвивається і його розвиток багато в чому залежить від вашого раціону. Зараз він потребує вітаміни, мікроелементи та білки. Вони […]
  • Вітамінний гороскоп З точки зору астрології, вітаміни належать до знака Діви, оскільки це дрібні речовини, засвоєння та синтез яких відбувається через кишечник. І кожен знак зодіаку відчуває […]
З категорії: Я - вагітна

загрузка...
загрузка...






загрузка...