Народні рецепти схуднення

7 червня 2011 р.

Одним із способів скинути зайві кілограми – це випробувати на собі народні рецепти схуднення.

Як народні методи, використовуються настої, ванни з відварами, дієтичні страви і всілякі рослини.

Настої для схуднення

Настій з деревію
Візьміть по 10 г трави деревію і звіробою. 2 ст.л. отриманого збору залийте 500 мл окропу і настоюйте протягом 30 хв, потім процідіть. Отриманий настій необхідно випити за день в чотири прийоми.

Ще одним гарним народним рецептом схуднення є наступний збір:

Візьміть 3 частини кори крушини і коріандру, по 2 частини трави горця перцевого, трави фіалки трибарвної і листя мучниці. Отриманий збір заваріть в термосі з вечора, в пропорції 1 столова ложка суміші на 1 склянку окропу. Вранці процідіть і випийте. Курс прийому складає 4 тижні. Цей збір допомагає вивести шлаки і знижує апетит.

У складі народних рецептів для схуднення є не лише корисні, але і дуже смачні рецепти, наприклад гарбузове варення, яке допоможе вам позбутися зайвих кілограмів.

Для приготування ласощів візьміть 3 кг гарбуза, 1 лимон, 2 апельсини і цукор, кількість якого має бути мінімальною.

Гарбуз очистіть від шкірки і внутрішньої м’якоті, потім розріжте на шматочки і додайте апельсини, лимон і цедру з нього. Ретельно все перемішайте з цукром і варіть в два підходи на повільному вогні. Варення готове. Завдяки ньому, ви відновите метаболізм організму і очистите його від токсинів.

Також для схуднення рекомендовані ванни з додаванням різних трав і зборів. Дуже ефективний відвар перстача.

Візьміть 50-100 г перстача гусячої на 1 відро води, поставте на плиту і кип’ятіть протягом 15 хвилин.

Також до народних рецептів для схуднення відноситься наступний збір:

Візьміть по 3 частини кори крушини і фіалки трибарвною, по 2 частини кореня солодки, кореню пирію і трави горця перцевого. На 1 літр води додайте 4 ст. л. отриманого збору, прокип’ятіть протягом 15 хвилин, після чого процідіть і додайте у воду. Ванну слід приймати щодня протягом 10-15 днів. Обов’язково потрібно щоб температура води була в межах 37-40оС.

Якщо вам дуже терміново потрібно схуднути, тоді виключите сіль зі свого раціону на декілька днів, і приймайте контрастний душ, чергуючи гарячу воду з холодною кожні 15 сек. Вся процедура повинна займати 10-15 мин.

Дієтичні страви

Візьміть яблуко, корінь селери і хріну, 1 стакан кислого молока, сіль за смаком. Всі компоненти потріть на дрібній терці і змішайте в співвідношенні 1:3 (1 частина яблука на 3 частини кореня селери), додайте хрін і кисле молоко. Посоліть, ретельно перемішайте і їжте кожен вечір протягом 7 днів.

Також в списку народних рецептів для схуднення почесне місце займає горобина звичайна. Порошок або сік з її плодів допомагає боротися з надлишковою вагою.

Знизити апетит можна за допомогою кукурудзяних рилець. Візьміть 10-15 г подрібнених рилець, залийте 1,5 склянками окропу і проваріть на повільному вогні 30 хвилин. Потім відвар охолоджуйте приблизно 10 хв. і приймайте по 3 ст. л. через 3 години після їжі.

Для того, щоб знизити холестерин в крові необхідно пити кукурудзяне масло впродовж трьох тижнів, по 1 ст. л. 3 рази в день.

Також не нехтуйте морською капустою, адже вона також допомагає схуднути. І, крім того, цей продукт містить безліч вітамінів, мінералів, полісахаридів і йоду. Морська капуста швидко викликає відчуття насичення і знижує апетит. Проте слід бути обережними з її вживанням при захворюваннях щитовидної залози, нефриті, геморагічному діатезі і чутливості до йоду.

Ефективні народні рецепти для схуднення із застосуванням рослинної сировини. Наприклад, корінь лопуха або кульбаби стабілізує обмін речовин. Насіння льону обволікає слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, тим самим, уповільнюючи всмоктування вуглеводів.

 

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Букет нареченої Не поспішайте розлучатися з букетом - і він принесе Вам щастя. Згідно з традицією, букет нареченої повинен знайти нову хазяйку, як тільки попередня власниця перейшла в ранг […]
  • Вітамінний гороскоп З точки зору астрології, вітаміни належать до знака Діви, оскільки це дрібні речовини, засвоєння та синтез яких відбувається через кишечник. І кожен знак зодіаку відчуває […]
  • План підготовки до весілля для молодят Підготовка до весілля вимагає ретельного підходу, оскільки вона поєднує в собі безліч дрібних деталей, які ви ніколи не зможете просто так тримати в голові. Деякі молодята […]
  • Секрети правильного макіяжу Ідеальна шкіра починається з нанесення тональних засобів, які відповідають вашому типу шкіри. Основа повинна гармонувати з кольором обличчя, тоді макіяж виглядатиме […]
З категорії: Дієти

загрузка...
загрузка...






загрузка...