Фен-шуй для спальні

25 жовтня 2011 р.

Майже третину свого життя ми проводимо уві сні, і якщо рахувати середню тривалість життя близько 70 років, то виходить, що ми проводимо в ліжку 23 роки, або 4 місяці щорік. І тому спальні надається надзвичайно важливе значення, адже енергія “ци” впливає на нас незалежно від того, не спимо ми або спимо.

Спальня – це найбільш інтимна кімната, призначена для відпочинку, тому її інтер’єр повинен створювати спокійну, заспокійливу обстановку. Тут ми відновлюємо свою фізичну і психічну енергію; тут ми найчастіше займаємося коханням і відчуваємо себе повністю вільними від суспільних умовностей.

Найголовніше в спальні – її розмір.
Загальне убрання і кольорова гамма спальні повинні відповідати її розмірам. У маленькій спальні краще використовувати легкі повітряні тони, аби створити відчуття простору і свободи; просторій спальні більше підійдуть яскраві, насичені кольори, вони додадуть їй більшого затишку. У будь-якому випадку спробуйте знайти золоту середину – те оптимальне співвідношення, яке поєднуватиметься з вашим смаком і задовольнить вимоги здорового глузду.

Розташування спальні в домі робить вплив на дію енергії “ци”.
Для спокійного сну і глибокої медитації ідеально підходить північний напрямок. Проте, він несприятливий для тих, хто страждає від самотності, оскільки може підсилити відчуття ізоляції від зовнішнього світу.

Молодих енергійних людей, повних честолюбних стремлінь, північний напрямок може дуже розслабляти. Північ асоціюється з інтимною близькістю, тому це гарне місце для спальні партнерів, що активно займаються сексом.
Північно-східний напрям створює активну, мотивуючу енергію “ци”, яка може бути дуже різкою для спальні. Воно несприятливе для людей, що мають проблеми із здоров’ям або страждають розладами сну, оскільки може посилити такий стан і навіть привести до нічних кошмарів.

Діти, які сплять на північному сході, можуть робити дуже сильний вплив на життя своїх батьків. Їм також слід уникати північно-західного напряму для сну, якщо їх активність стає дуже бурхливою.

Північний захід – класичний напрямок для спальні батьків і людей, що міцно стали на ноги в своєму житті.

Енергія сходу, що розбурхує і хвилює, прекрасно підходить для молодих людей, які лише починають свою життєву дорогу. Вона допомагає їм реалізовувати їх цілі і розширювати кругозір.

Південний схід сприяє тим, хто займається бізнесом або просувається по кар’єрних сходах, але тут енергії більш творчі і урівноважені, ніж на сході, сприяючі конструктивному спілкуванню і взаємодії з партнерами по роботі.

Якщо ви прагнете до пристрасних стосунків, вам слід влаштувати свою спальню на півдні: у цій зоні відбувається особливо активна стимуляція інтимного життя. Проте, це не саме краще місце для міцного сну і спокійного відпочинку. Якщо в інтер’єрі кімнати переважають червоний колір і символіка, пов’язана з елементами вогню, це може призвести до безсоння і нервових зривів, тому потрібно бути обережними.

Якщо ви прагнете підсилити елемент романтики і задоволення в своєму житті, зробіть спальню в західній зоні. Проте, не варто розраховувати, що цей напрямок стимулюватиме вашу мотивацію або сприятиме вашому успіху в бізнесі.
Південний захід – не кращий напрямок для більшості людей, оскільки енергії тут досить неврівноважені і можуть викликати відчуття тривоги і невпевненості в собі. Ця зона абсолютно не підходить для дітей і молодих людей.
Якщо ваша спальня розташована в південно-західній частині, уважно вивчіть план кімнати і стимулюйте найбільш сприятливі для вас ділянки.
Головний предмет інтер’єру спальні – це ліжко. Існує декілька основних принципів фэн-шуй, які потрібно враховувати, визначаючи його положення в кімнаті. Головне правило – ліжко не повинне розташовуватися безпосередньо напроти вхідних дверей.

Ліжко слід розташовувати так, щоб ви могли бачити, хто входить в спальню. Можна поставити його до бічної стіни або по діагоналі. Якщо вас більше влаштовує діагональне розташування,то розмістіть в ногах ліжка який-небудь предмет. Це слід зробити для того, щоб відхиляти потік енергії, що протікає через двері над ліжком, який може порушити ваш спокій під час сну. Невелика ширма або рослина перед ліжком будуть достатньою перешкодою цьому потоку.

Фен-шуй не рекомендує ставити ліжко ногами або головою до вікна. Якщо на ліжку сплять дві люди, бажано, аби з трьох її сторін було достатньо місця.

Форма спинки ліжка може надавати підтримку вашим особистим якостям і сприяти успіху в житті.

Напівкруглі або овальні спинки (елемент метал) підходять для бізнесменів і чиновників; квадратні дерев’яні спинки сприятливі для людей робочих професій; хвилеподібні спинки (елемент вода) підходять для представників творчих професій, а трикутні спинки (елемент вогонь) годяться лише для тих, хто не любить багато спати.

Вибираючи ліжко, в першу чергу слід прагнути до простоти. Віддавайте перевагу ліжкам, які здаються гладшими, із заокругленими кутами, дозволяють енергії “ци” безперешкодно рухатися по кімнаті.

Атмосфера в спальні має бути спокійною і утихомирюючою. Не варто зловживати дзеркалами, оскільки вони стимулюють потік енергії “ци”. Зазвичай досить дзеркала, що стоїть на туалетному столику, розташованому в хорошому місці, наприклад, в кутку кімнати. Це дзеркало підтримуватиме постійний потік енергії. Крім того, можна повісити дзеркало на стіні. Цього буде достатньо. Можна при необхідності використовувати дзеркало, розташоване на внутрішній стороні дверець шафи.

Фен-шуй вважає несприятливим, якщо дзеркало розташоване так, що ви можете бачити себе в ліжку.
Прагніть не захаращувати кімнату меблями і розставляйте її, враховуючи положення ліжка. Які б предмети меблів не знаходилися в кімнаті, стежте за тим, щоб гострі кути не були направлені на ліжко, створюючи “таємні стрілки”.

Дзеркало на туалетному столику має бути великим, це зробить спальню просторішою і світлішою. Віддавайте перевагу плавним лініям, що не затримують рух “ци”.
Столик можна розташувати в будь-якій зоні, яка здається темнішою і похмурішою, наприклад, в погано освітленому кутку. Дзеркало відображатиме додаткове світло, створюючи відчуття простору і глибини. У будь-якому випадку розташування туалетного столика залежить від плану вашої спальні і від вашого смаку.

 

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Фен-шуй для ванної кімнати Як правило, при плануванні і інтер'єрі будинку ванній кімнаті приділяється найменше уваги. Якщо ви купуєте новий будинок або квартиру, то фактичне розташування компонентів у […]
  • Що співає вітер? Різні фахівці фен-шуй по різному  відносяться до "співаючих вітрів". Існує навіть думка, що їх використання може впустити в будинок блукаючих духів, які порушать рівновагу […]
  • Фен-шуй по-нашому Зараз стало дуже популярно облаштовувати свій будинок за правилами фен-шуй.  Люди розуміють, що знаходячись в гармонії з навколишнім світом, розуміючи закони природи, можна […]
  • Куди ведуть ваші двері? Який вплив має розташування вхідних дверей на ваше життя? За допомогою фен-шуй ви можете зробити його яскравішим. Південний кут - це частина будинку, про яку кажуть, що […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Квіти, що притягують кохання Піони - одні з самих популярних багатолітніх ростин. Вони дуже цінуються за своє буйне цвітіння, за непримхливість, за легкість в розведенні та здатність рости багато років […]
  • Романтика в спальні Як створити в спальні романтичну обстановку, в якій приємно проводити час з коханою людиною? Колір - одним з найважливіших чинників для створення настрою. Виберіть […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...