Скандинавський стиль в інтер’єрі

3 січня 2013 р.

скандинавський стиль в інтерєрі, скандинавський дизайнСкандинавський стиль зародився в кінці XIX століття. У ньому поєднуються культури, погляди і традиції різних країн: Ісландії, Швейцарії, Данії, Норвегії і Фінляндії. Відмінними особливостями даного стилю вважаються: простота, чистота ліній і природність.

Скандинавський стиль інтер’єру немов зосередив в собі всі характерні риси північних народів: стриманість, суворість, холодність, мовчазність і любов до природи.

Інтер’єр в цьому стилі вважається самим дисциплінованим, він містить мінімальну кількість декору, в ньому немає нічого зайвого. Скандинавський стиль в інтер’єрі оформляється в світлих тонах і використовує натуральні матеріали, такі як камінь і дерево. В основному використовують такі породи дерев, як дуб і бук – вони є представниками одних з найтвердіших порід, з красивою деревною текстурою. Міжкімнатних дверей, в приміщеннях скандинавського типу, практично немає. Замість них залишають широкі дверні отвори, забарвлені в тон стін.

скандинавський інтерєр, скандинавський дизайнСтеля в скандинавському стилі найчастіше просто фарбують в білий, або ясно сірий чи блакитний кольори. Підвісні і натяжні стелі практично не використовують.

Із стінами чинять майже так само: білять або обклеюють шпалерами з малюнком, чи обшивають деревом.

Скандинавську підлогу, в основному, роблять з дерева, з паркетної дошки або масиву. Переважними відтінками є: канадський клен, дуб або модрина. Також, використовують ламінат, паркет, покладений в класичну ялиночку, головним критерієм є світле забарвлення.

скандинавський інтерєр, скандинавський дизайнДля підлоги в санвузлах вибирають білий або ж ясно-блакитний кахель. Прикрасою підлоги в скандинавському інтер’єрі є шкури, пухнасті або матерчасті килимки.

Меблі в скандінавському стилі прості і зручні, невисокі і виключно світлі, зроблені з натуральних матеріалів. Їх повинно бути у мінімальній кількості.

Прекрасно вписується в скандинавський інтер’єр – плетені меблі. Також, використовують плетені корзини, шкатулки, ящики, але вже як елементи декору.

спальня в скандинавському стиліВражаючим штрихом даного інтер’єру може стати – керамічна піч-колонка, розташована в кутку приміщення. Призначення такої печі виключно естетичне. Спорудити її можна, як в спальні, так і у вітальні.

Текстиль підбирають відповідно до загальної кольорової гамми приміщення. Штори, скатерки, килимки і постільну білизну прикрашають традиційними узорами і орнаментами – зигзагами, оленями, сніжинками, також, вони можуть бути в клітинку або смужку.

При оформленні приміщення в скандінавському стилі частенько використовують аксесуари морської тематики, враховуючи близькість північного народу до моря, у вигляді керамічних рибок, морських камінчиків або рятівних кругів. Полиці прикрашають дерев’яними рамками для фотографій.

© 2013, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Кольоровий настрій вашої оселі Психологи давно говорять про те, як важливо правильно обрати кольорову гамму своєї квартири, тому що колір стін дуже впливає на настрій людини. Вдало підібраний колір стін […]
  • Як покращити настрій вашого дому? Начебто всі речі стоять на своїх звичних місцях, але інколи так хочеться щось змінити в інтер'єрі. Чи то втомлюєшся від постійності речей, чи то настрій міняється, і хочеться […]
  • Чорніше чорного… Чорний колір, за звичай, не прийнято використовувати в оформленні інтер'єру квартири. Але всупереч стереотипам, саме чорний колір може вигідно обіграти простір і стати […]
  • Весняне генеральне прибирання Весна - це не лише настання теплої і сонячної погоди, не лише оновлення природи, настрою і самопочуття. Всі господині знають, що початок весни повинен ознаменуватися […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Що співає вітер? Різні фахівці фен-шуй по різному  відносяться до "співаючих вітрів". Існує навіть думка, що їх використання може впустити в будинок блукаючих духів, які порушать рівновагу […]
  • Квіти в інтер’єрі Про користь кімнатних рослин багато говорити не потрібно. Ще з шкільної лави ми знаємо, що вони поглинають вуглекислий газ і виділяють потрібний людині кисень і фітонциди, […]
З категорії: Затишний дім

загрузка...
загрузка...






загрузка...