Блиск вашого волосся

21 липня 2009 р.

4Красиве, шовковисте, блискуче волосся – це мрія кожної жінки. Проте багато хто не знає, як зробити свою мрію реальністю.  Насамперед,  живий блиск – вірний показник стану не лише волосся, але і всього організму. Якщо локони виглядають не блискуче, потрібно звернути увагу на своє харчування, позбутись шкідливих звичок, приділяти більше часу догляду за ними. Причому, не потрібно витрачати багато коштів, щоб ваша шевелюра виглядала як в рекламі. Цього можна досягти і в домашніх умовах за допомогою народних рецептів.
Для світлого волосся – 1 чашку охолодженого міцного відвару з ромашки нанесіть на чисте волосся і залиште на півгодини, покривши голову целофаном і хусткою. Вимийте голову шампунем і ополосніть підкисленою водою.
Для темного волосся – на чисте вологе волосся нанесіть теплу натуральну не солодку каву (2 ст.л. натуральної кави, стакан окропу, процідити) на 30 хвилин, для тепла використовуйте шапочку. Потім вимийте голову м’яким шампунем.
Менш концентровану каву (3 ч.л. натуральної кави, 1/2 л окропу) можна використовувати для ополіскування  темного волосся.
Для рудого волосся -  змішують в рівних пропорціях буряковий і морквяний сік, чашку цієї суміші наносять на волосся. Надягають шапочку для душу і прогрівають голову феномом декілька хвилин, потім ще хвилин 15 тримають засіб на волоссі, а після змивають теплою водою.

Народні  рецепти для ополіскування волосся:

2 столові ложки дрібно порізаного листя берези залити 1 склянкою окропу, настоювати 15-20 хв., процідити. Настоєм ополіскувати волосся після миття голови. Курс 2-3 рази в тиждень протягом місяця. Ополіскування укріплює волосся і додає їм блиск.

Шкірку від 3-4 яблук залити 1 літрою води, довести до кипіння, потім остудити, процідити і обполіскувати волосся. Це поверне волоссю блиск, м’ягкість і додасть об’єм.

Для додання волоссю м’ягкості і блиску в кип’ячену воду для обполіскування додають лимонний сік з розрахунку 1 столова ложка соку на 1л води.

50 г зелені петрушки заливають 0,5 л води, кип’ятять 15 хвилин, охолоджують, потім проціджують.

Листя і коріння лопуха подрібнюють, відварюють і настоюють 30 хвилин. Гарячим відваром мити або полоскати волосся 5-10 хвилин.

Для блиску волосся, зміцнення і проти лупи використовують кропив’яне ополіскування: 1.Добавити сік свіжої кропиви у воду для обполіскування волосся; 2. Можна приготувати відвар або настій зі свіжої кропиви для обполіскування волосся.

01_2100Маски для блискучого волосся:
- Взяти 4 столові ложки рому або коньяку і 1 яйце, збити до однорідної маси, ретельно втерти її у волосся, обгорнути голову теплим рушником. Через 20-25 хвилин волосся промити теплою водою. Воно здобуде природний блиск.

- Змішайте 1 яйце, 2 столових ложки касторової олії, 1 чайну ложку оцту і 1 чайну ложку гліцерину. Безперервно збиваючи, втирайте в шкіру голови. Накрийте голову шапочкою і теплим рушником, тримайте протягом години, потім змийте. Волосся після цієї процедури стає густим, блискучим, шовковистим і краще укладаються.

- 1 чайну ложку меду, 1 чайну ложку оливкового масла, 1 чайну ложку шампуня, сік 1 маленької цибулини змішайте і нанесіть на коріння волос на 20-30 мин. Потім добре промийте кип’яченою водою з шампунем і обполосніть водою з  оцтом. Компрес бореться з випадінням, укріплює виснажене волосся, запобігає ранній появі сивини, додає здоровий блиск волоссю. Використовуйте цей рецепт 1 раз в 1-1,5 місяця.

Аби підсилити природний блиск волосся, потрібно купити професійну щітку для волосся з натуральним ворсом.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Вітамінний гороскоп З точки зору астрології, вітаміни належать до знака Діви, оскільки це дрібні речовини, засвоєння та синтез яких відбувається через кишечник. І кожен знак зодіаку відчуває […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Маски від зморшок Для того, щоб продовжити свою молодість, потрібно прикласти зовсім небагато зусиль. Витрачайте на себе декілька хвилин в день і зморшки ше не скоро торкнуться вашого […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...