Весільні прикмети

24 липня 2009 р.

1364Існують наступні весільні прикмети:

1. Обручки міряти нікому не давати ні до, ні після весілля.
2. Аби в майбутньої сім’ї водились гроші, наречений в день весілля повинен покласти в правий черевик монету, яка потім зберігається як родинна реліквія!
3. Нареченим потрібно закріпити на одязі англійську шпильку голівкою вниз від вроків. Нареченій на поділ плаття (зсередини), нареченому там, де бутоньєрка, але так, щоб шпилька не була видна.
4. Наречена повинна в день весілля вдягнути щось нове, щось чуже (окрім фати, рукавичок і природно, нижньої білизни, панчох), щось блаките (від вроків).  Взуття має бути із закритими носами.
5. Перед вінчанням наречена повинна трохи поплакати, шлюб буде щасливим. Але сльози повинні бути від напутливих слів батьків, а не через якісь неприємності або проблеми.
6. Коли наречена вирушає в церкву, мати передає дочці родинну реліквію: кільце, хрестик, брошку, браслет і ін., аби ця річ знаходилася з нею при вінчанні, оберігаючи її.
7. До моменту вінчання наречена не повинна бачити себе в дзеркалі при повному наряді. Наприклад, можна поглянути на себе без рукавичок або в платті, але без фати.
8. Букет нареченого наречена не повинна випускати з рук протягом всього дня. У екстреному випадку можна дати потримати букет женихові або матері. Лише на весільному бенкеті можна поставити його на стіл перед собою. Вважається: випустиш букет і щастя може злетіти як птиця.
9. Після того, як наречена відправилася з будинку на вінчання, потрібно хоч би символічно помити підлоги, аби нареченій було легко увійти до чоловікового будинку. Краще всього це зробити її матері.
10. Після того, як наречений вдягнув нареченій обручку, ні їй, ні йому не можна брати порожню коробочку з-під кілець або тарілочку, на якій вони лежали. Коробочку краще взяти незаміжній подрузі або другу.
11. В день вінчання батьки повинні стежити, аби ніхто із сторонніх і гостей не поправляв одяг на наречених.
12. Молодята повинні весь час триматися разом, аби ніхто не пройшов або не встав між ними. Щоб союз був непорушний!
13. Вінчальні свічки молодята повинні задути одночасно до довгого спільного життя.
14. Після вінчання молоді повинні глянути в одне дзеркало до успіху, до дружного і щасливого життя.
15. При виході з церкви потрібно обсипати молодих крупою: рисом, пшоном або зернами пшениці до життя в достатку.
16. Молодим не можна їхати на бенкет прямої дорогою. У народі говорять, що треба ввести в оману нечисту силу, а тому маршрут вибирається складний.
17. Коли молоді під’їжджають до місця святкування весілля, машина повинна голосно сигналити. Цим також відлякують нечисть.
18. Танцювати на весільному банкеті молодята повинні лише разом і можливо з батьками. Батьки після танцю зі своїми дітьми обов’язково повинні знов з’єднати їх підвести їх один до одного.
19. Готуючи молодятам ліжко на першу шлюбну ніч (це може зробити лише близька заміжня родичка), подушки вкладають так, щоб стикалися розрізи наволочок. До дружного життя.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • На старт! Увага! Марш! Підготовку до Нового року розпочати! До зустрічі Нового року залишається зовсім небагато, тому вже в самі найближчі дні необхідно подумати про те, як  створити в своєму домі чарівну атмосферу новорічного свята. […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Кесарський розтин Раніше вважалось, що кесарський розтин не дає можливості молодим мамам кормити своїх малюків грудьми. Насправді, все зовсім не так. Кормити малюка можна вже через добу після […]
  • План підготовки до весілля для молодят Підготовка до весілля вимагає ретельного підходу, оскільки вона поєднує в собі безліч дрібних деталей, які ви ніколи не зможете просто так тримати в голові. Деякі молодята […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Ендокринна система і вагітність Під час вагітності ендокринна система працює по-новому. Коли чекаєш дитину, в організмі відбуваються зміни обміну вуглеводів. В крові підвищується рівень цукру. Виною - […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
З категорії: Я - наречена

загрузка...
загрузка...






загрузка...