Гібискус

4 лютого 2010 р.

гибискусГібискус, або китайська троянда з сімейства мальв, протягом багатьох років викликала фурор серед любителів кімнатних квітів, як жодне інша квітуча рослина. Трохи незграбний кущ тішить око квітками діаметром від 12 см і більше, які буквально світяться всіма відтінками червоного, рожевого, жовтого, кремового або білого кольорів.
Батьківщина гібискуса – тропічна Азія. Листя в гібискуса досягає довжини 10-15 см, зубчасті, подовжені, темно-зелені, гофровані, блискучі.
Квітне гібискус з травня по жовтень, вузькі бутони перетворюються на широкі чашки, прості або махрові, з 5 пелюстками, тонкими як папір. Тичинки зібрані в довгу трубочку. Кожна квітка живе всього 1 день.
Термін життя гібискуса у вас в будинку – від 1 до 3 років, а ось на веранді або в помірно-теплій оранжереї гібискус може прожити більше 10 років.
Якщо ви вирішили вирощувати гібискус у себе вдома, то поклопочіться про правильне місце розташування квітки. Гібискусу потрібне світле місце, з захистом від жаркого сонця з травня по вересень.
Земля для гібискуса підійде найзвичайніша – садова земля і субстрат для геранів. Для гібискуса потрібна і підгодівля: у березні це повинно бути гранульоване добриво для троянд, а з червня по серпень, кожні 15 днів, буде потрібно рідке добриво для кімнатних рослин.
Гібискус любить вологе повітря, тому влітку щодня обприскуйте листя і добре провітрюйте кімнату. Поливати гібискус потрібно з квітня по жовтень кожні 3-4 дні, але дно горщика не повинне стояти у воді, інакше коріння почне гнити.
Пересаджують гібискус щороку, навесні. Причому, ви повинні знати, що, якщо горщик дуже великий, гибискус даватиме лише нове листя.
Ви повинні знати:
- При температурі нижче 10 °С листя жовтіє і обпадає. Аби допомогти цвітінню, обріжте стебла в березні, залишивши на кожному всього по 2 очки.
- Якщо бутони обпадають, не розкрившись, значить, рослині холодно або його залили.
- Замініть влітку верхній шар субстрата (3 см) сумішшю парникової землі і добрива на основі компостованих гною і водоростей.
- Кожну весну гібискусу міняють землю, при цьому сильно обрізують. В період цвітіння і вегетації видаляють зайві паростки. Зів’ялі квітки необхідно відщипувати.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Природні еліксири краси Екстракт зеленого чаю - містить кофеїн, ефірні масла в вітаміни, які покращують мікроциркуляцію крові, зменшують набряки, надають шкірі пружність, надають антибактеріальну […]
  • Райські ліки! Яблуки - це фрукт, в якому чудово поєднуються вітаміни С, В1, В2, Р, Е, каротин, калій, залізо, марганець та кальцій. Вони також містять фруктозу та органічні кислоти. Це […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Дієта для грудей Сідаючи на дієту, треба бути обережними. Часто виявляється, що для того, щоб ваша талія та стегна виглядали привабливо, ви можете втрати всю привабливість ваших грудей. Якщо […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
З категорії: Квіткарство

загрузка...
загрузка...






загрузка...