Планування весільного банкету

17 лютого 2010 р.

d0b7d0b0d0b3Кожного разу, коли ми плануємо велике гуляння, стикаємося з масою питань і проблем. Організація такого важливого і великого заходу, як весілля, вимагає докладання всіх ваших розумових і фінансових зусиль.

Застілля триває від 4 до 8 годин. В більшості випадків вам запропонують святкувати до 23 години і після цього часу доплатити за кожну додаткову годину окремо.
Якщо ваші гості не відрізняються особливою енергоємністю, то чотири години – це найоптимальніший термін, за час якого гості не встигнуть втомитися і не нап’ються до поросячого писку. Також, якщо у ваших гостей з собою діти – вони ще зможуть витримати мінімальний час і не почати вередувати.

d0b4d196d182d0b81Діти на весіллі часто бувають серед запрошених гостей. Інколи дитячі емоції в непідходящий момент спричиняють незручності решті гостей, а також можуть зіпсувати ключові моменти весілля нареченому і нареченій. Необхідно правильно спланувати їх перебування на весіллі і зробити так, щоб і вони теж відчували себе бажаними гостями.
На весільній церемонії попросіть маленьких друзів бути помічниками нареченого та нареченої. Так чудово виглядає хлопчик в парадній трійці і подушечкою для обручок в руках. А маленька фея в мереживному платтячку може посипати доріжку пелюстками троянд. Діти будуть задоволені усвідомленням своєї важливості! Проте необхідно всі ці дії відрепетирувати заздалегідь.
До початку свята, аби гості не нудьгували до прибуття наречених, їм пропонуються святкові напої, а дітям – красиві дитячі коктейлі.
Коли гостей просять пройти до столу, деякі мами беруть своїх дітей на коліна, що спричиняє і мамі і дитині незручності. Краще, щоб для маленьких гостей був свій столик. Запасіться соками, газованими напоями і усілякими ласощами.
Велику роль відіграє наявність спеціального аніматора для дітей. Якщо на святі передбачається 5 і більше маленьких дітей, краще найняти спеціального клоуна, який займе їх і направить дитячу енергію в правильне русло.

02Як клоун для дітей, так для дорослих необхідний тамада. Якщо у вашій компанії є активна і артистична людина, згідна виконати функції тамади на весіллі, вважайте, що вам дуже пощастило. Проте, навіть найенергійніший гість може видихатися під кінець свята. Найкраще за все покликати тамаду – він не втомиться, не нап’ється і в його багажі є маса жартів і веселих розіграшів. Якщо у вас на весіллі виступатимуть артисти, тамада виступить як конферансьє.

Щоб вибрати відповідного тамаду, не достатньо проглянути відео-портфоліо і заздалегідь поговорити з людиною. Дуже важливо, щоб ви не викликали один у одного дратівливих відчуттів і, аби тамада розташовував до себе.

Щоб весілля співало і танцювало, необхідна музика. У ресторані може бути своя аудіосистема, або ж її привезуть музиканти. Ви можете замовити невеликий ансамбль, діджея або ж самі записати декілька компакт-дисків з улюбленою музикою – все залежить від фінансів і вашого бажання.
Мелодію на перший танець молодят потрібно записати заздалегідь або ж заздалегідь обговорити її з музикантами.
Варто також подумати про репертуар. Якщо на весіллі присутні гості від дитячого віку до літнього, потрібно враховувати їх смакові переваги.
pyramНе важливо – чи купуєте ви алкоголь самі або ж його надає по вашому замовленню ресторан, потрібно знати наступні норми вжитку алкоголю на банкеті.
Зазвичай на весіллі п’ють шампанське, горілку і вино. Інколи, окрім горілки, присутні ще  коньяк або віскі.
При розрахунку кількості спиртного і інших напоїв можна керуватися простим правилом:
Горілка (або інший 40 градусний напій) – 1 пляшка на двох чоловік.
Вино – 1 пляшка на людину.
Шампанське – 1 пляшка на трьох.
Газована вода, сік, мінеральна вода – 1,5-2 літри на людину.
Складніше, але, безумовно, точніше можна підрахувати кількість напоїв, маючи на увазі конкретний склад гостей. Все залежить від багатьох чинників:
від кількості і складу гостей (молодь або майже непитущі літні пані);
до якого стану ви хочете напоювати гостей (легке сп’яніння або падіння обличчям в салат);
від пори року (влітку, в жарі, що бажають пити горілку буде набагато менше);
від тривалості банкету.

Проте, при розрахунку спиртного важливо не забути, що пити ви будете ще і удома, і в Рагсі, і на прогулянці. Для таких цілей краще підійде шампанське або вино:
Вдома (у нареченого і у нареченої) – всього 3-4 пляшки.
На прогулянці – з розрахунку 1 пляшка на 2 присутніх.
У Рагсі – всього 1 пляшку.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Весільні прикмети Існують наступні весільні прикмети: 1. Обручки міряти нікому не давати ні до, ні після весілля. 2. Аби в майбутньої сім'ї водились гроші, наречений в день весілля повинен […]
  • Як правильно обрати купальний костюм? Ви збираєтесь у відпустку, і вже уявляєте себе на пляжі, ніжачись під сонечком. Але перед тим, як настане довгожданне щастя, необхідно вибрати правильний купальник, який […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Кесарський розтин Раніше вважалось, що кесарський розтин не дає можливості молодим мамам кормити своїх малюків грудьми. Насправді, все зовсім не так. Кормити малюка можна вже через добу після […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Ялта – перлина Криму! Ялта - найвідоміше місто Криму і, звичайно, одне з найживописніших і найцікавіших міст світу. Її незвичайне перетворення з рибацького села в модний елітний курорт сталося в […]
З категорії: Я - наречена

загрузка...
загрузка...






загрузка...