Секс-залежність. Лікувати?

17 березня 2011 р.

Сексуальна залежність – це хворобливе відношення до сексу, за допомогою якого людина долає стрес, уникає негативних або хворобливих відчуттів, а також інтимних стосунків, які вона не здатна встановлювати.

Сексуальні стосунки стають основною необхідністю, в порівнянні з якою можна принести в жертву все інше, включаючи людей, які вважаються просто засобом.

Сексуально залежні люди втрачають контроль над своєю здатністю говорити «ні» і робити вибір. Їх сексуальна поведінка – це частина циклу їх думок, відчуттів і дій, які вони більше не в змозі контролювати.

Деякі фахівці стверджують, що дійсну «сексоманію» не можна прирівнювати до алкоголізму або наркоманії, так само як і до будь-якого іншого медичного стану.

Основні ознаки патологічної залежності від сексу: випадкові статеві зв’язки з малознайомими, а інколи і з незнайомими партнерами, захоплення порнографією і сторінок Інтернету, помічених буквою Х, послуги повій, використання телефонних секс служб, сексуальні фантазії з елементами мазохізму і інші серйозніші сексуальні розлади.

Але, ймовірно, визначальним чинником є не кількість партнерів і частота занять сексом, а неможливість контролювати свої сексуальні бажання, що призводить до проблем соціального плану.

Фахівці стверджують, що найчастіше звертаються за допомогою і найбільше «сексоманів» серед чоловіків – гетеросексуалів. Більшість сексоголіків – зрілі чоловіки приблизно сорокарічного віку.

Як правило, це люди одружені або мають постійного партнера. Це найчастіше професіонал, який у всьому іншому веде досить нормальне життя.

Що стосується жінок, то кількість таких пацієнток неухильно зростає, але через систему «подвійних стандартів» вони наполегливо не визнають у себе жодних порушень і не звертаються за медичною допомогою.

Коли ваша потреба в сексі стає такою, що секс втручається в роботу і взаємини, порушує їх, робить неможливими без того, щоб секс став головним, коли людина не контролює свої бажання, це і є залежність.

Наукові дані свідчать про те, що сексоголіки, як правило, мають труднощі з реальною інтимністю, тобто, відбувається підміна понять: самотність, депресія, надмірне збудження, стресові ситуації – всі ці проблеми вирішуються за допомогою сексу, тоді як секс, перш за все, природний наслідок кохання.

В більшості випадків цей розлад формується в дитячому або в підлітковому віці, як наслідок насильства або домагань. Сексуальна залежність – патологічний стан і прояв психічних розладів, і тут втручання фахівців необхідне.

Дуже багато хто з «сексоманів» страждає і від інших форм залежності, як, наприклад, від наркотиків (42\%), непереборного захоплення роботою (28\%), нав’язливої потреби робити покупки (26\%), азартних ігор (5\%). Деякі страждають розладом апетиту (32-38\%), перепадами настрою (62\%), депресією (15-62\%), поганим настроєм (46\%), соціофобією (47\%).

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Ялта – перлина Криму! Ялта - найвідоміше місто Криму і, звичайно, одне з найживописніших і найцікавіших міст світу. Її незвичайне перетворення з рибацького села в модний елітний курорт сталося в […]
  • Меню для “гарячого” сексу Основною складовою еротичної кухні є, так звані, афродизіаки. Так називають речовини, що володіють властивістю стимулювати статевий потяг і підвищувати статеву […]
  • Сексуальна сумісність за групою крові Чоловік і жінка І групи крові Вони потребують постійного фізичного контакту, щоб бути щасливими. Зазвичай у них абсолютно гармонійне сексуальне життя. Чоловік І групи […]
  • Гормональні контрацептиви Гормональні контрацептиви усувають одну з основних умов зачаття- запобігають овуляції. Отже, саме цей метод контрацепції на сьогоднішній день вважається найнадійнішим. Проте, […]
  • Як прискорити метаболізм? Метаболізм - це хімічний процес, в результаті якого організм перетравлює їжу і отримує з неї енергію. Є такі щасливці, які з народження наділені природою хорошим […]
  • Весняне генеральне прибирання Весна - це не лише настання теплої і сонячної погоди, не лише оновлення природи, настрою і самопочуття. Всі господині знають, що початок весни повинен ознаменуватися […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
З категорії: Секс

загрузка...
загрузка...






загрузка...