Італія – пляжний відпочинок.

9 квітня 2011 р.

Італія розташована на Апенінському півострові, на південних схилах Альп, островах Сардінія, Сіцілія і ряду дрібних островів. В межах Італії розташовані крихітні держави Сан-Маріно і Ватикан, для відвідин яких окремої візи не вимагається.

Італія – це дивовижна і дуже приваблива країна для туризму. В Італії зосереджено близько 60% культурних цінностей Європи, практично кожне італійське місто є справжнім музеєм просто неба. Окрім незліченних пам’ятників культури і руїн давньоримської цивілізації, країна має прекрасні природні умови – білосніжні схили альпійських гір, прекрасні пляжі і чарівні озера півночі.

Італія омивається відразу п’ятьма морями – на заході – Лігурійським і Тірренським, на півдні – Середземним і Іонічним, а на сході Адріатичним, межуэ з Францією, Швейцарією, Австрією і Словенією.

Італія настільки унікальна, що пропонує майже всі види відпочинку: пляжний – влітку, гірськолижний – взимку, і екскурсійний – цілий рік.

Пляжний відпочинок в Італії

Узбережжя Адріатичного моря в районі області Емілія-Романія називається Адріатичною Рів’єрою, в яку входить цілий комплекс морських курортів, з яких Ріміні, – найпопулярніший і демократичніший. Це ідеальне місце відпочинку для тих, хто хотів би поєднати пляжний відпочинок, нічні розваги з екскурсійними програмами. Курорт Річчоне – трохи південніше за Ріміні і більш дорогий, славиться своїми дискотеками і нічними закладами, тут же знаходиться і один з найбільших аквапарків Європи і дельфінарій. Обидва курорти зв’язані транспортною мережею, так що, якщо ви хочете недорогого відпочинку на морі Італії і насиченого культурного і нічного життя – ці курорти для Вас.

На північ від Ріміні розташована Белларія – це дуже тихий і затишний курорт Італії для родинного відпочинку, особливо відпочинку з дітьми. Важливо те, що між готелями і пляжем тут відсутня проїжджа частина, що на Адріатичному побережжі рідкість.

Мілано-Маріттіма – курорт трохи аристократичний, розташований в 30 км. на північ від Ріміні. Особливість Мілано-Маріттіма – в його надзвичайній живописності: містечко буквально оточене кедровими гаями, тут корисне чисте повітря, багате йодом, і відпочинок в такому місці підійде абсолютно всім, особливо сім’ям з дітьми, тим більше, що зовсім недалеко розташований аквапарк “Аквабел” і італійський Діснейленд “Мірабіландія”.

На північ від Емілії-Романії лежить Венеціанська Рів’єра, узбережжя якої тягнеться на 120 км. вздовж Адріатичного моря. Найвідоміший курорт в цій області – Лідо-ді-Езоло, розташований всього в 35 км. від Венеції. Беріг тут пологий, море прогрівається швидко, тому пляжний сезон триває досить довго – з травня по жовтень. Але найпривабливіше в Лідо-ді-Езоло – це його розташування: звідси можна легко дістатися не лише до Венеції, але і Падуї, Віченци, Верони, Абано і Монтегротто Термі – кращих термальних курортів Європи, озера Гарда, Доломітових Альп і до безлічі інших міст Італії.

Ліньяно – в 90 км. від Венеції. За красиве побережжя багато італійців вважають його пляжем N 1 на Адріатиці. А ще це прекрасне місце для родинного відпочинку з дітьми, і саме тут знаходяться кращі дитячі табори Італії.

На схід від кордону з Францією Італія омивається Лігурійським морем. Погода на курортах Лігурійської Рів’єри дуже тепла, оскільки Альпи і Апенніни захищають її від холодних вітрів, і вода прогрівається сильніше, ніж на Адріатиці. Пляжі в Лігурії менш широкі, узбережжя порізане скелями.

Західне узбережжя Лігурії, Рів’єра ди Поненте – це продовження французької Рів’єри. Найвідоміші курорти тут – Алассіо і Сан Ремо, куди вже в XIX ст з’їжджалася європейська аристократія. Звідси можна відвідати французькі курорти Ніццу, Канни, Монако. Рів’єра ди Льованте – Східне побережжя Лігурії – одна з найфешенебельніших курортних зон Італії, де відпочивають “вершки” суспільства. Найзнаменитіші курорти – Рапалло, Санта Маргеріта Лігуре і Портофіне.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Гороскоп (загальний) на 2012 рік – рік Дракона Новий 2012 рік - рік Дракона. Це буде нелегкий рік, але важливий та успішний. Рік Чорного Дракона - це рік для здійснення  важливих планів.  Потрібно сміливо йти вперед! Саме […]
  • План підготовки до весілля для молодят Підготовка до весілля вимагає ретельного підходу, оскільки вона поєднує в собі безліч дрібних деталей, які ви ніколи не зможете просто так тримати в голові. Деякі молодята […]
  • Як доглядати за жирною шкірою? Зволожуюча маска-желе зніме жирний блиск, звузить пори на шкірі, надасть їй свіжості. Для цього візьміть 6 гр. желатину, залийте його водою і дайте набухнути. Потім додайте […]
  • Корисне про Єгипет (частина 1) За формою державного устрою Арабська республіка Єгипет є президентською республікою. Єгипет - країна двох континентів. Азіатська частина відділена від африканського […]
  • Як зустрічати Новий 2013 рік? Символом наступаючого 2013 року - є Чорна Водяна Змія. Вона не терпить поспіху і метушні, тому подумати про те, як прикрасити свою квартиру до свята і яке страви приготувати, […]
  • Як очистити свій дім від негативної енергетики? Енергетику дому дуже легко відчути - для цього не потрібно володіти якимись паранормальними здібностями. Просто прислухайтеся до своїх відчуттів, коли ви переступаєте поріг […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
З категорії: Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...