Корисне про Єгипет (частина 1)

16 жовтня 2009 р.

42За формою державного устрою Арабська республіка Єгипет є президентською республікою.
Єгипет – країна двох континентів. Азіатська частина відділена від африканського континенту Суецьким каналом. На півночі країна омивається водами Середземного моря, на сході – Червоного моря. Єгипет на сході межує з Ізраілем, на півдні – з Суданом, на заході – з Лівією. Площа країни близько 1001450 кв.км.
Трохи менше десятої частини території країни складають сільськогосподарські угіддя. Це долина дельти Нілу, декілька оазисів в пустелі і землі вздовж Суецького каналу. Більше 90 % території займають пустинні землі, серед яких Лівійська пустеля,  частина пустелі Сахара і Аравійська (Східна) пустеля.
Єгипет – стародавня цивілізація, історія, яка вимірюється тисячоліттями, таємничий і могутній Ніл, сфінкси, піраміди та гробниці фараонів.
Це країна унікальної природи. Безкрая пустеля Сахара, сафарі, бедуїни, а також різноманітність підводного світу Червоного моря, лагідне Середземне море – це все Єгипет.
Купальний сезон тут цілий рік. Єгипетьські курорти ховають в собі багато загадок та задоволень. Це країна двох стихій: моря та пустелі.

1Столиця Єгипту – Каір. Це самий великий мегаполіс Сходу. Його населення майже 17 млн. людей.  Каір, одне з найбільших міст Африки, яке поглинуло в себе декілька міст різних епох – стародавній Геліополіс, Вавілон Єгипетський та середньовічний Форстат. “Ворота Сходу”, місто “Тисячі мінареиів”, Каір сконцентрував в собі досягнення культури всіх шести тисяч років єгипетської цивілізації. В каірі перемішались стара та нова історії Єгипту.
Місто знаходиться біля пустинного плато Гіза, де зберіглось одне з семи чудес світу: Великі Піраміди та Сфінкс. Мжна побачити ажурні мінарети мечеті Мухаммеда Алі, Султана Калауна, стіни міської Цитаделі та візантійських храмів.

90 % населення араби-єгипняни, які сповідують іслам. Решта 10 % ділять між собою коптська православна церква, грецька православна церква, католицька церква. Основна частина єгиптян – глибоко віруючі люди.

480Розмовною мовою і Єгипті є один з арабських діалектів, офіційною – “високий” арабський діалект. Пишуть араби справа наліво, але цифри пишуться та читаються зліва направо. Багато єгиптян, які проживають в містах та курортних цетрах, можуть розмовляти на англійській мові, деколи на французькій.

Клімат в Єгипті  жаркий та сухий. На півночі країни – субтропічний, на решті території – тропічний пустинний, з різкими добовими коливання температури. В ночі температура повітря, як правило, на десять градусів нижче денної. Єгипняни не знають, що таке сніг або дощ. Сонячних днів тут більше, ніж в будь-якому іншому куточку земної кулі. Кожний дощ – це подія, про яку пишуть у газетах. Найбільш вдала пора для поїздки у Єгипет – друга половина жовтня, листопад, а також друга половина березня та квітень. Протягом 50 днів (цей період називають Хамсин) між березнем та серединою травня періодично бувають пісчані бурі.

15Національна валюта Єгипту – єгипетський фунт. Розмінною монетою є піастр (РТ). Один єгипетський фунт  рівний 100 піастрам. Паперові піастри бувають номіналом 25 та 50, монети 5, 10, 25. Паперові фунти – 1, 5, 10, 20, 50 та 100. Кредитні картки приймають в більшості великих готелів, але не завжди приймають в магазинах. За кредитними картками типу Euro/Master Card та Visa багато банків виплачують також готівку.
Іноземну валюту можна обміняти в банках, ресторанах, готелях. У всіх банках приблизно однаковий курс, більш вигідний, ніж в обмінних пунктах готелів. Банки відкриті з понеділка по четвер з 8:30 до 13:00, по неділях з 10:00 до 12:00. В туристичних місцях деякі банки відкриті до 22:00.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Лікування “риботерапією” Дослідження показали, що люди, які часто їдять рибу, у 2,5 рази рідше вмирають від серцевих нападів. У рибі дуже низький вміст холестерину. При цьому вона багата на кальцій, […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Як доглядати за жирною шкірою? Зволожуюча маска-желе зніме жирний блиск, звузить пори на шкірі, надасть їй свіжості. Для цього візьміть 6 гр. желатину, залийте його водою і дайте набухнути. Потім додайте […]
З категорії: Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...