Іграшки для немовлят

26 червня 2011 р.

Ігри – це справжнісінька дитяча робота. Ними рухає єдине бажання – вивчити все довкола, пізнати навколишній світ.

Для розвитку дітям потрібна не лише фізична активність, вони мають потребу і в інтелектуальній стимуляції. У ранньому віці їх цікавість загострена, вони прагнуть доторкнутися і досліджувати все, що бачать. Сучасні іграшки виготовляють на основі результатів обширних досліджень, присвячених розвитку дітей. Дитячі іграшки стимулюють розвиток здібностей в перші місяці життя дитини, коли починає формуватися його особистість. Іграшки створюють з врахуванням потреб дитини на кожному етапі її розвитку.

У перші шість місяців життя дитя відчуває себе в ролі першовідкривача. Маля відкриває  власне тіло, вчиться користуватися ручками, ніжками, очима і іншими органами чуття. Ці щоденні відкриття приводять маля в захват, воно кожного разу радіє, виявивши зв’язок між причиною і наслідком, і починає потрохи орієнтуватися в навколишньому світі. Діти віддають перевагу іграшкам, які реагують на їх дії, улюблені кольори – червоний, синій і жовтий. Тому найбільшу радість у малят викличуть іграшки простої конструкції яскравих контрастних кольорів. Іграшка має бути легкою, м’ягкою, простою і зручною в користуванні.

Іграшки, що видають звуки: високий манеж з лампочками-ліхтариками, музикою і рухомими іграшками дозволяє маляті спостерігати за рухом іграшок і стежити за вогниками.

Інтерактивні іграшки: коли маля вчиться ходити, воно ще неміцно стоїть на ногах, але, проте, не може всидіти на місці. Купіть дитячого коника – на нього можна легко підійнятися, а колеса забезпечують стійкість. Інтерактивні іграшки часто оснащені зручними ручками, підставками для чашок і пляшки, кошиком для речей і звуковим сигналом.

Кубики і прості пазли: набір дерев’яних кубиків, які легко складати в піраміди і переносити, – ідеальна дитяча іграшка. Розмір кубиків зазвичай адаптований до зростання малюка. Ігри з кубиками сприяють розвитку дрібної моторики. Існує ряд інтерактивних ігрових моделей, за допомогою яких дитя швидше освоїть алфавіт (наприклад, пісеньки з буквами алфавіту, розфарбовування і пр).

Музичні іграшки: музичні рухливі іграшки, відповідні до росту і рівню розвитку дитини, можна знайти вдосталь. У таких іграшках зазвичай встановлені програми з мелодіями, від колисанок до популярної класики, які заспокоять малюка. Такі іграшки гармонійно поєднують рухливість і музику. По мірі дорослішання дитини колір таких іграшок може мінятися від чорно-білого до яскравого графічного малюнка.

Розмір іграшки: всі іграшки для маленьких дітей, як правило, великого розміру, щоб дитя ненароком не проковтнуло іграшку.

Гострі краї і виступи: іграшка повинна мати обтікаючу форму, жодних гострих кутів. Це дуже важливо, адже діти люблять все пробувати на смак і сунути в рот. Завжди існує небезпека падіння дитини на іграшку, що також може бути небезпечнео, якщо іграшка має виступи або гострі краї.

Уважно читайте інформацію на упаковці іграшки: на етикетці або упаковці зазвичай вказують, чи представляє іграшка небезпеку для здоров’я дитини. Зазвичай, такі попередження можна зустріти на іграшках, що складаються з декількох дрібних частин, призначених для дітей до трьох років. Подібне попередження є і на упаковці електричних іграшок.

Регулювання гучності: якщо купуєте іграшку зі звуком, переконайтеся в тому, що вона оснащена регулювальником гучності, оскільки дуже гучні іграшки можуть назавжди пошкодити слух дитини, який в цьому ніжному віці ще дуже чутливий.

При покупці наборів для малювання переконайтеся, що вони не містять токсичних хімічних речовин. Переконайтеся, що вони абсолютно безпечні, навіть якщо випадково попадуть в рот малюка.

 

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Ціла грона здоров’я Виноград - це не просто смачно, він має дуже багато лікувальних властивостей. Ще стародавні медики радили його вживати між прийомами їжі. В винограді міститься вітамін А, […]
  • Сонячні ванни Сонце дає радість і життя і силу, зміцнює тіло, дух, серце. Під впливом його променів поліпшується кровообіг, активізується обмін речовин, виробляється "гормон радості" […]
  • Родові травми голови Шлях дитини на світ не легкий - травми тут нерідкість. Що потрібно знати про родові травми? Щоб звести ризик до мінімуму, природа забезпечила дитя міцними і в той же час […]
  • Діатез у дітей. Симтоми, причини, лікування Діатез - дуже поширене захворювання серед дітей різного віку. Діатез може виявитися як з перших днів життя, так і в підлітковому віці. Інколи діатез зустрічається і у […]
  • Розкажіть про свої почуття мовою квітів На Сході, а точніше китайці і японці, створили так звану мову квітів. Дивно, але ці люди століттями надсилали один одному квіти, як повідомлення про небезпеку, […]
З категорії: Моє маля

загрузка...
загрузка...






загрузка...