Фітодизайн – що це таке?

10 листопада 2011 р.

Один напрямів дизайну фітодизайн – дизайн приміщень, в основі якого лежить використання природних компонентів – квітів, рослин, каміння, гальки і так далі.

Необхідність у фітодизайні інтер’єру може виникнути тоді, коли з’являється бажання прикрасити рослинами офіс, приміщення ресторану або просто озеленити балкон або мансарду. Адже, ніякий предмет інтер’єру не зможе передати ту особливу атмосферу, яку здатні створити рослини і квіти.

У будь-якому випадку, якість і кінцевий результат зовнішнього вигляду приміщення залежатиме від багатьох чинників. Для довготривалої краси і здоров’я слід враховувати потреби рослин, умови їх вирощування і сумісність між собою.

Вплив рослин один на одного називається алелопатією. Вона може бути як позитивною, так і негативною. Речовини, що виділяються корінням, потрапляють в грунт і вбираються іншими рослинами, тому слід заздалегідь з’ясувати сумісність обраних рослин.

Наприклад, драцена і ехеверія погано уживуться один з одним, а для лілії небажане сусідство з деревами, в першу чергу через те, що грунт під ними часто досить пересушений.

З цієї ж причини, дельфініуми, які сильно виснажують грунт, слід висаджувати окремо від інших квітів і рослин. Погана сумісність рослин і квітів може привести до сповільнення росту, в’янення або до повної загибелі деяких з них. І навпаки, якщо рослини мають благоприємний вплив один на одного, має сенс об’єднувати їх в єдину композицію. Наприклад, тюльпани прекрасно відчуватимуть себе поблизу туї.

Але окрім впливу рослин один на одного, слід так само враховувати і їх вплив на саму людину. Сильний аромат і пилок квітучих рослин можуть привести до появи головного болю і викликати алергію. Для маленького простору слід підбирати квіти без запаху, наприклад, трубчасті лілії, аромат яких досить насичений, стане не правильним вибором в цій ситуації. А квіти аморфофалюса, запах яких досить своєрідний, взагалі здатні відбити бажання увійти до приміщення.

Але правильний вибір рослин може виявитися так само і хорошим помічником в боротьбі за здоров’я людини. Широкий вибір лікарських рослин дозволить виростити справжню аптечку прямо на вашому балконі, а незамінним помічником в офісі може стати папороть, яка здатна нейтралізувати випромінювання різних приладів і поглинати негативні хвилі.

Для нормального розвитку рослин необхідно враховувати їх потребу в освітленні, волозі, температурі, обприскуванні і так далі.

Врахувати всі ці чинники відразу для всіх квітів і рослин буває неможливо, тому іноді дизайнери радять використовувати в інтер’єрі штучні квіти. Їх використання доцільне і тоді, коли забезпечити постійний і якісний догляд за живими рослинами неможливо.

Освітлення – так само важливий чинник, який слід враховувати у фітодизайні. Правильне розташування рослин, є необхідною умовою для їх росту і розвитку. За допомогою спеціально підібраного штучного освітлення, можна створити неповторну атмосферу, розставити акценти на найважливіших складових вашого саду або тераси.

Підсвічування водоймищ, фонтанів і басейнів, здатне додати трохи романтики в загальний вигляд приміщення. Варто враховувати безпеку вибраних способів освітлення, використання низькоякісних матеріалів може призвести до несподіваного результату. Аби уникнути непотрібного клопоту, краще всього звернутися до фахівців, які із знанням справи, втілять в життя всі ваші ідеї.

Невід’ємною частиною фітодизайну є використання різних прикрас. Лавки, різнокольорові горщики і кашпо, дерев’яні забори і огорожі, ковані ліхтарики і фіртки – все це здатне створити атмосферу казкову атмосферу.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , ,

1 коментар до “Фітодизайн – що це таке?”

  1. Юлія Каже:

    Здравствуйте. У нас есть деревья комнатного лимона для оформления зимнего сада, балкона или лоджии. Есть как маленькие деревца, так и крупномеры от 1 метра. Звоните 099-555-14-31, Юлия

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Розкажіть про свої почуття мовою квітів На Сході, а точніше китайці і японці, створили так звану мову квітів. Дивно, але ці люди століттями надсилали один одному квіти, як повідомлення про небезпеку, […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
З категорії: Затишний дім, Квіткарство

загрузка...
загрузка...






загрузка...