Догляд за ногами

12 березня 2013 р.

догляд за ногами в домашніх умовахНаші ноги несуть велике навантаження, адже на них лягає тягар усього тіла, і тому вони потребують регулярного догляду. І якщо про обличчя ми піклуємося в першу чергу заради естетичного ефекту, то догляд за ногами необхідний для доброго самопочуття. Недоглянуті ноги призводять до швидкого стомлення, а інколи і до фізичних страждань через біль, що виникаює при ходьбі.

Ноги потрібно щодня мити перед сном теплою водою з милом і досуха витирати. Корисні ванни для ніг, що знімають втому. Проте не можна забувати, що гарячі ванни для ніг протипоказані при розширенні вен.

Для приготування ванн для ніг, настої з лікарських рослин роблять за загальними правилами. Беруть 100 г сухого подрібненого листя, трави, кори, кореневищ, заливають 1 л гарячої води, повільно кип’ятять протягом 15 хвилин, потім 45 хвилин настоюють, проціджують і розводять 3-4 л води потрібної температури безпосередньо перед процедурою.

Ось декілька рецептів ванн для ніг:

- 1-2 чайних ложки питної соди розчинити в 1 л гарячої води, додати 1 столову ложку мильної стружки або мильного крему, збити мильну піну.  Тривалість процедури – 20 хвилин.

- Жменю солі і 1 столову ложку питної соди розчинити в 3 л теплої води (гаряча вода підливається весь час для підтримки температури). Тривалість процедури – 20 хвилин.

- 2 столових ложки суміші ромашки, льняного сім’я і хвої сосни залити 1 л окропу, по можливості додати 1 столову ложку морської солі (з розрахунку на 1 л настою). Тривалість процедури – 20 хвилин.

- 1 столову ложку цвіту календули заварити 1 л окропу. Тривалість процедури – 20 хвилин. Рекомендується застосовувати при потертостях і подряпинах.

- 2 столових ложки суміші трав кропиви і звіробою залити 1 л окропу. Тривалість процедури – 20 хвилин.

догляд за ногами в домашніх умовахЗ лікарських трав для втомлених ніг можна використовувати цвіт ромашки, шавлію, польовий хвощ. Коли ноги просто «гудуть» від втоми, допомагає ванна з настою цвіту бузини чорної.

Набряклі і втомлені ноги можна протерти шматочком льоду, особливо добре, якщо лід приготований з настою листя шавлії, цвіту ромашки, волошок, арніки гірської, купавки фарбувальної, деревію і ін.

Благотворно діє на ноги масаж, який роблять щодня жорстким рушником в напрямі від пальців догори. Ступню можна масажувати сильно, а гомілки, коліна і стегна – слабше.

Масаж ніг можна виконувати двома щітками з щетиною середньої твердості: необхідно розтирати ноги круговими рухами, починаючи із стоп, і переміщати догори до стегна. Щітки при цьому рухаються синхронно. Масаж продовжувати до почервоніння шкіри. після чого слід змастити ноги живильним кремом для ніг або рослинною олією.

Масаж покращує кровообіг, знімає втому. Проте проводиться він лише на здорових ногах. При розширенні вен і тромбозах масаж протипоказаний.

Сьогодні для масажу ніг існує багато різноманітних масажерів, якими можна користуватись вдома самостійно. Та й придбати такий масажер можна без проблем. Наприклад, в інтернет-магазині http://www.im-pretty.ru представлений широкий вибір товарів, серед яких є предмети по догляду за ногами.

© 2013, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Як боротись з виразкою? Вчені найшли особливу бактерію, яка здатна вижити в соляній кислоті шлунку, пошкодити слизову оболонку та викликати утворення виразок. Носіями такої інфекції може бути багато […]
  • Доглядати за ногами потрібно правильно Догляд за ногами - невід'ємна частина турботи про свою зовнішність і здоров'я. За відсутності догляду, ноги починають завдавати нам неприємностей - грубіє шкіра, з'являються […]
  • Догляд за шкірою: 20+ Не варто думати, що в двадцятирічному віці шкіра абсолютно не потребує догляду.На жаль це не так. Адже, основи систематичного і правильного догляду за шкірою, який допоможе […]
  • Секрети правильного макіяжу Ідеальна шкіра починається з нанесення тональних засобів, які відповідають вашому типу шкіри. Основа повинна гармонувати з кольором обличчя, тоді макіяж виглядатиме […]
  • Знищуємо наслідки вечірки Ми всі любимо влаштовувати вечірки, приймати гостей. Але коли все закінчується, нам залишаються гори грязного посуду і купи бруду. Ось декілька порад господиням, щоб процес […]
  • Пляма на вашій репутації Кожна господиня повинна знати як видаляти плями. Така, на перший погляд, нескладна процедура має свої секрети. Насамперед, плями потрібно видаляти, щойно вони потрапили на […]
  • На старт! Увага! Марш! Підготовку до Нового року розпочати! До зустрічі Нового року залишається зовсім небагато, тому вже в самі найближчі дні необхідно подумати про те, як  створити в своєму домі чарівну атмосферу новорічного свята. […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...