Як правильно вибрати мультиварку?

1 квітня 2013 р.

мультиваркаСучасні кухонні прилади покликані максимально полегшити життя господинь. Одним з таких приладів є мультиварка.

Це електронний пристрій у вигляді каструлі із зйомною чашею і кришкою, обладнаною спеціальним клапаном, який забезпечує герметичність чаші при закритті.

Ємкість для готування вставляється в пластиковий або металевий корпус, забезпечений елементами розжарювання. Основні функції стандартної мультиварки – варіння і тушкування.
Яка мультиварка краще, визначає кожна сім’я індивідуально, виходячи із смакових переваг і потреб.

Плюси мультиварок:

Всі моделі безпечні. Матеріал корпусу і ручок не нагрівається. Герметичний клапан запобігає можливості опіку від пари.

Робота пристрою не супроводжується електромагнітним випромінюванням, небезпечним для здоров’я людини. Весь процес приготування їжі автоматизований.

Герметичність «електричної каструлі» дозволяє максимально зберегти вітаміни і корисні мікроелементи. Їжу готовим в мультиварке з мінімальною кількістю масла або взагалі без нього, що дозволяє робити корисні для здоров’я і дієтичні страви.

Серед мінусів можна позначити наступне: у деяких моделях не передбачена функція зворотного відліку при приготуванні певних страв і обмежений час готування самим виробником.

мультиваркаОтже, яку мультиварку вибрати?

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі мультиварки – це потужність. Від цього параметру залежить швидкість і якість приготування страви.

Сучасні прилади можуть працювати при робочих потужностях 490Вт, 670Вт, 1400 Вт. Чим більша потужність пристрою, тим краще.

Далі необхідно визначитися з об’ємом чаші. Зрозуміло, що для великої сім’ї потрібна більша мультиварка. Так, об’єм шість літрів дозволяє нагодувати чоловік вісім-десять.

Більшість моделей забезпечена шістьма програмами. Наявність яких функцій бажана?

По-перше, поступовий випуск пари для нормалізації внутрішнього тиску: мультиварка знижує тиск усередині чаші і випускає гарячу пару  невеликими порціями. Це комфортно і безпечно.

По-друге, відстрочення початку роботи (може бути до 13 годин). Дуже зручний режим, який дозволяє приготувати сніданок або обід до визначеного часу без участі господині.

По-третє, розігрівання страв в автоматичному режимі і підтримка їх в теплому стані після закінчення приготування (функція «Підтримка тепла»).

По-четверте, можливість самостійно регулювати температуру і задавати параметри приготування.

По-п’яте, можливість не лише тушкувати і варити, але і пекти, підсмажувати і готувати на пару.

Всі моделі мають антипригарне покриття. Причому, чим більше шарів покриття, тим довше прослужить пристрій.

Поглянете, як прикріплений електричний шнур. Бажано, аби він не від’єднувався. Так вода не проникатиме в корпус виробу і не спровокує коротке замикання.

© 2013, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , ,

1 коментар до “Як правильно вибрати мультиварку?”

  1. Арлетт Каже:

    Мультиварка это вообще здорово. Главное все витамины сохраняются.

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Як відбілити зуби в домашніх умовах? Відбілювання зубів в домашніх умовах часто дешевше і менш травматичне.  Отже, як же правильно вибілити зуби в домашніх умовах? Відбілювання зубів перекиснем водню: коли […]
  • Два брата-акробаба! (Або звідки беруться близнята?) Існує декілька видів близнят, але найпоширеніші - це монозиготні і дизиготні близнята. Дизиготні близнята - це дві дитини, які розвинулися від двох різних яйцеклітин, […]
  • Як правильно лікувати ГРВІ Лікарі стверджують, якщо дотримуватись деяких простих правил, то лікування ГРВІ пройде досить швидко. Повністю вилікуватись від ГРВІ вдасться не раніізм особливо складнийше, […]
  • Рецепт: рис з грибами Інгредієнти: 1 склянка рису; 2,5 склянки окропу; 5-6 сирих шампіньйонів; 1 велика цибулина; 1 морква; 3 ст. л. консервованого горошку (також можна брати свіжий […]
  • Чистимо холодильник Зараз з'явилося у продажу багато холодильників нових марок. При покупці такого холодильника продавець вас завжди повідомить, що в ньому встановлена автоматична система […]
  • Запасаємось на зиму Вересень - самий вдалий місяць, щоб запастись на зиму смачними домашніми консерваціями. В цьому процесі головне володіти декількома секретами і він пройде для вас легко і […]
  • Чи можна схуднути за допомогою кріосауни? Цей екстремальний метод оздоровлення і схуднення придумали японці. І тепер багато хто просто в захваті від кріосауни. Отже, що таке кріосауна? Мінус 150-180 °С - така […]
З категорії: Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...