Шукаємо роботу з наміром змінити все

18 грудня 2015 р.

Втомившись від робочої рутини, багато хто хоче змінити не просто одну компанію на іншу, але зайнятися чимось іншим, навіть якщо поки незрозуміло, чим саме.

Один з основних трендів на ринку праці зараз – інтерес з боку роботодавців до точних, зрозумілих, спеціалізованих профілів  здобувачів. І відповідно зниження інтересу до тих, у кого в резюме написано «загальне керівництво», «менеджмент», «управління», «курування» тощо. Роботодавець хоче отримати спеціаліста з певними навичками для виконання певних робіт.

шукаємо роботу - жіночий журнал суперова

 

Тому потрібно насамперед зрозуміти, які навички у вас є ключовими, в якій області знань ви сильні, які проекти вели і що робили в них. Уявіть, що ви робите бізнес-модель себе (тобто що ви – товар, який пропонуєте роботодавцям). І тоді хто ваші цільові аудиторії «споживачів» (роботодавців)?

Бажано виділити саме кілька цільових аудиторій. Наприклад, будівельні компанії, системні інтегратори, компанії з продажу устаткування тощо. Варто задати собі питання, що унікального і привабливого ці окремі цільові аудиторії можуть побачити у вашому досвіді і профілі. У чому полягає ваше ціннісна пропозиція для кожного з них? Резюме доведеться заточувати під кожну категорію роботодавців.

Далі потрібно розібратися з власними хотєлками і постаратися зрозуміти, що вам самій цікаво, що надихає, що спонукає працювати навіть в умовах скромної зарплати і надурочного робочого часу, що приносить задоволення від праці?

Можна піти від зворотного і зрозуміти, чого б ви точно не хотіли робити на новій роботі, тобто сформулювати мотивацію «від»: не хочу тотального контролю з боку керівництва, рутинних, монотонних операцій або, навпаки, непередбачуваності, мінливої ​​обстановки, відсутності правил та ієрархії.

Розібравшись з такою мотивацією «від», можна викреслити зі списку компаній-цілей ті, у яких небажані умови і процеси. На сайті http://www.vnutri.org/ можна знайти відгуки про роботодавців від колишніх і теперішніх працівників.

шукаємо роботу - жіночий журнал суперова

 

Ухвалення рішення про зміну робочого місця може бути викликано різними причинами: невдоволенням умовами праці та заробітком, відсутністю кар’єрного росту, тиском начальства та іншими факторами. Незалежно від причини, краще шукати нове місце для працевлаштування, продовжуючи працювати. У цьому випадку здобувач розпоряджається і часом, і можливістю неспішного вибору.

© 2015, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

З категорії: Успіх

загрузка...
загрузка...






загрузка...