Як змінити спеціалізацію

29 січня 2016 р.

Якщо ви вирішили змінити професійну діяльність, потрібно поставити собі кілька запитань. Куди і навіщо ви йдете? Що вам не подобається в поточній роботі і що ви хочете отримати від нової професії або індустрії? Також будьте готові відповідати на питання «чому?», яке вам неодмінно зададуть на співбесіді. Будь-який досвідчений рекрутер зверне увагу на різку зміну напрямку в розвитку вашої кар’єри, тому ви повинні чітко відповісти і для себе, і для оточуючих, з чим пов’язане ваше рішення.

шукаємо роботу - жіночий журнал суперова

Наступний етап – визначити, скільки ресурсів ви готові інвестувати в зміну вашої діяльності. Чим кардинальніше ви хочете змінити кар’єру, тим більше вам знадобиться витратити на це часу і грошей. Вам маєте чомусь заново навчитися, набрати досвід, можливо, записатися на курси або навіть піти здобувати другу вищу освіту. До того ж ви повинні бути готові до того, що при переході в нову сферу ваш дохід зменшиться.

При пошуку роботи ви можете відштовхуватися від конкретних компаній, де б ви хотіли працювати. Також ви можете орієнтуватися на цікаву для вас індустрію або функціонал. Визначте для себе, чим би вам хотілося займатися: аналізувати, продавати, впроваджувати нові рішення? Якщо ви не знаєте, як буде називатися ваша нова професія або в якій індустрії ви шукаєте роботу, відштовхуйтеся від вашого досвіду та навичок. Шукайте вакансії, де може стати в нагоді те, в чому ви сильні, наприклад, позиції, де потрібні аналітичні здібності або вміння керувати командою.

Пам’ятайте, що найважливіше для роботодавця – те, як за допомогою свого досвіду і навичок ви зможете принести користь компанії. Подумайте, що ви можете запропонувати ринку, як зможете застосувати свій досвід на новій позиції, яка вас зацікавила.

Для прикладу, якщо ви мешкаєте в Києві і маєте досвід продажів, але бажаєте продавати щось більше прекрасне ніж банальні товари, то можете підшукати собі роботу в сфері продажу квітів. Для цього можна пошукати цветы с доставкой, Киев та надіслати своє резюме в компанії з доставки квітів, котрі вам сподобалися.

Вибравши цікаві вакансії, на які ви хочете відгукнутися, шукайте зачіпки – те, що якось зв’яже ваш досвід з потребами потенційного роботодавця. У вашому відгуку повинен бути присутнім здоровий глузд. Якщо рекрутер бачить, що досвід людини взагалі ніяк не перегукується з діяльністю компанії, ваше резюме розглянуто не буде. Ви можете додатково вказати, чому ви підходите для обраної вакансії, в супровідному листі. Причому це має бути тезисно, ніхто не читає довгі розповіді.

Від менеджерів з продажу часто можна почути «мені не важливо, що продавати», але роботодавець думає інакше і шукає фахівців зі знанням свого або схожого продукту та індустрії. Саме тому іноді буває складно змінити не тільки професійну область, але й індустрію, в якій ви працюєте. Те ж і з професіями: легше перейти в область, хоча б в чомусь суміжну з вашою. Менеджер з продажу, перекваліфікувався в маркетолога, – більш реалістична історія, ніж логіст, що став бухгалтером, хоча кожен випадок індивідуальний.

© 2016, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ваша думка:

Варто почитати:

З категорії: Успіх

загрузка...
загрузка...






загрузка...