Як боротись з розтяжками?

14 червня 2009 р.

binaryimageПід час вагітності кожна майбутня мама відчуває багато різних страхів. Один з них – страх втратити колишню красу – поява розтяжок. Мало того, що вони зовсім не прикрашають навіть найпрекраснішу фігуру, з ними навіть марно боротися за допомогою будь-яких спеціальних кремів і народних засобів. Навіть загар безсилий замаскувати знівечені стегна або живіт.

Розтяжки – це результат пошкодження еластичних волокон, мікроскопічних внутрішніх надривів шкіри, що виникають через підвищене розтягування шкіри та гормональні зміни.

Розтяжки є дефектом формування шкіри і можуть бути на животі, стегнах, грудях, руках і сідницях, тобто, на тих ділянках тіла, які схильні до різких перепадів об’єму. Чим раніше ви почнете лікувати розтяжки шкіри, тим швидше ви досягнете бажаних результатів.

Одна з поширених проблем – це розтяжки на животі після вагітності.

Чи можна уникнути появи розтяжок?

Природно, що таким питанням задається будь-яка жінка, плануюча завести дитяти або різко схуднути. Багато хто з цією метою наносить на шкіру грудей і живота спеціальні косметичні засоби для майбутніх мам, – це можуть бути креми, гелі, лосьйони для тіла.

І чим раніше почато лікування розтяжок після вагітності, тим кращого результату можна чекати. На зовсім нові розтяжки також можна спробувати впливати спеціальними кремами, що містять розсмоктуючі речовини і речовини, що збільшують еластичність шкіри (колаген, вітаміни, екстракти рослин і ін.). Лише користуватися ними потрібно достатньо довго. Зменшують розтяжки після вагітності і зміцнюють шкіру ефірні масла (лаванди, герані, мандарина, пачули, м’яти, гвоздики), розведені в оливковому маслі (у співвідношенні 4 краплі ефірного масла на 2 столових ложки рослинного). Масло втирають в пошкоджені зони легкими масажними рухами. Результат – поліпшення рельєфу тіла та кольору шкіри. Зробити розтяжки після вагітності менш помітними допоможе наступний рецепт – змішати по пів склянки соку алоє та оливкового масла, додати  10 крапель вітаміну Е і 5 крапель вітаміну А, перелити в баночку з темного скла і зберігати в холодильнику. Суміш наносити на шкіру 2 рази в день, вранці і увечері, не змиваючи.

Але найкращі результати дає професійна допомога, яку пропонують салони краси, аж до хірургічної пластики живота, коли усувається перерозтягнута шкіра разом з розтяжками після вагітності. Зрозуміло, чим менше область і глибина пошкодження, і чим краще початковий стан шкіри, тим ефективніше буде проведення косметологічних процедур.

Невеликі і свіжі розтяжки ефективно прибираються ролико-вакуумним масажем в косметичних салонах. Масаж можна проводити вже через 6 тижнів після пологів.

У числі лідерів боротьби з розтяжками після вагітності – лазерна шліфовка шкіри. Вона проводиться ербієвим лазером, який ефективно видаляє поверхневий шар старих кліток шкіри з хорошим подальшим загоєнням без утворення рубців. Сполучна тканина розтяжок знищується під впливом лазера. Одночасно в шкірі накопичуються нові еластичні волокна, що підвищує пружність і зовнішній вигляд шкіри. Але видаляти розтяжки після вагітності за допомогою лазера можна не раніше, чим через 6 місяців після пологів, незалежно від способу годування. Цікавий спосіб вирішення проблеми розтяжок після вагітності пропонує золоте армування – процедура, поліпшуюча структуру шкіри в будь-якій області, де є розтяжки – груди, живіт, стегна, сідниці.

Остаточний результат процедури можна побачити місяців через шість – шкіра стає більш пружною, оскільки за цей час довкола імплантованих ниток наростають нові колагенові волокна.

Також проти розтяжок після вагітності в салонах краси застосовується міостимуляція, пілинг шкіри трихлороцетовою кислотою, мезотерапія. Мезотерапія є внутрішньошкірними ін’єкціями лікарських коктейлів з вітамінів, лікувальних екстрактів, гомеопатичних засобів і навіть стволових клітин. Запас цих речовин створюється в зоні, ураженій розтяжками. Вони діють поступово, підсилюючи кровообіг, прискорюючи змінні процеси і оновлення клітин, що зрештою напризводить до розсмоктування розтяжок.

Як прибрати розтяжки за допомогою пілингу?

По мірі проникнення в шкірну тканину, пілинг поділяється на поверхневий і серединний. Поверхневий пілинг – це пілинг механічний. Його суть полягає в тому, що із спеціального апарату для мікродермабразії випускається струмінь повітря навпіл з дрібним піском, і поверхня шкіри шліфується цим струменем. Поверхневий пілинг, хоч і не видаляє розтяжки повністю, все ж робить шкіру гладшою.

При хімічному пілингу кислоту наносять на шкіру, внаслідок чого спалюються глибокі шари епідермісу. Одночасно стимулюється синтез колагену. Новий шар шкіри після відновлюючого періоду виглядає рівнішим, пружним, а розтяжки на його фоні – менш помітними. Електроміостімуляція тіла – це дія на шкіру і м’язи імпульсним струмом. Його дія призводить до скорочення м’язових волокон, розширення кровоносних судин, що активізує кровообіг, покращує відтік рідини з міжклітинного простору. Це повертає м’язам пружність і підвищує еластичність шкіри, позбавляючи від розтяжок після вагітності.

Лазерний пілинг проводиться, відповідно, за допомогою лазерного променя, який шліфує розтяжки до повного їх зникнення або, принаймні, робить їх практично непомітними. До процедури доведеться готуватися 1-2 місяці, весь цей час підживлюючи шкіру спеціальними кремами з вітаміном С. Прі лазерному пілингу не обійтися без анестезії – місцевої, якщо потрібно відшліфувати невеликі ділянки тіла, і загальної, якщо справа стосується обробки всього живота. Спочатку шкіра виглядатиме не кращим чином: вся в набряках, червоного кольору, як після опіків. Для досягнення повного косметичного ефекту буде потрібно декілька місяців.

Мезотерапія і інші способи видалення розтяжок

Мезотерапія – це підшкірні мікроін’єкції спеціальних коктейлів, точний склад яких підбирається індивідуально. Такий коктейль може складатися з амінокислот, колагену, ферментів, рослинних екстрактів (наприклад, витягу з листя артишока і бурої водорості), вітамінів С і групи Ст. Мезотерапія, як правило, не є самостійною процедурою, її застосовують до або після пілингу. Залежно від віку і кількості розтяжок може бути потрібно від 5 до 15 процедур, які проводять приблизно раз в 10 днів.

Слід пам’ятати, що до проведення мезотерапії є протипоказання – жовчокам’яна хвороба.

Свіжі та невеликі розтяжки можна видалити за допомогою водорослевих обгортань. Водорості наносяться на тіло у вигляді кашкоподібної маси, після чого пацієнтку на півгодини-годину замотують в термоодіяло, оскільки завдяки підвищеній температурі активні речовини швидше всмоктуються в шкіру. Всього потрібно 6-12 процедур.

Операція під назвою абдоменопластика, – мабуть, найефективніший і кардинальніший спосіб боротьби з розтяжками. Хірург просто видаляє розтягнуту шкіру. Проте слід пам’ятати, як і при будь-якому оперативному втручанні, при абдоменопластиці можливі ускладнення, – наприклад, нагноєння або навіть утворення нових шрамів замість видалених розтяжок.

І наостанок, декілька нескладних рекомендацій, які повинні допомогти уникнути появи розтяжок на тілі. В першу чергу, кожного разу під час прийняття душу старайтеся, купаючи своє тіло, робити це погладжуючими масажними рухами, розтираючи ті ділянки шкіри, на яких можуть з’явитися розтяжки. Буде корисно, якщо ви паралельно помасажуєте шкіру під струменями води. Такі нескладні на перший погляд рухи допоможуть не лише поліпшити кровообіг, але і додати вашій шкірі еластичності. Як профілактику розтяжок, такі самі рухи (погладжування з легким масажем) можна робити і для незволоженої шкіри. Просто заздалегідь змащуєте долоні будь-яким маслом. Краще всього використовувати масло розмарину, хоча можна і рослинне, але у жодному випадку не обліпихове – воно сушить шкіру. Ці поради будуть особливо корисні вагітним жінкам –  досить доступний метод в домашніх умовах попередити появу розтяжок в області живота і на грудях.

І який би спосіб боротьби з розтяжками ви не вибрали, пам’ятаєте, що кращий результат досягається, якщо розтяжки ще свіжі, червоного кольору. Отже не відкладайте лікування, пройдитіть його якомога раніше, і тоді дуже швидко ви знову зможете сміливо надягати на пляж свій улюблений відкритий купальник!

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Як доглядати за жирною шкірою? Зволожуюча маска-желе зніме жирний блиск, звузить пори на шкірі, надасть їй свіжості. Для цього візьміть 6 гр. желатину, залийте його водою і дайте набухнути. Потім додайте […]
З категорії: Краса, Я - вагітна

загрузка...
загрузка...






загрузка...