Курорти Криму: Форос

11 червня 2010 р.

cr0001Форос, на відміну від інших міст Криму, зберіг свою первозданну назву. Існує декілька версій його перекладу: “данина”, “мито”, “ринок”, “маяк”.

В середні віки тут розташовувалася колонія Генуї. Пізніше Форос, як і весь Крим, був приєднаний до Росії, але через своє прибережне положення і віддаленість від інших селищ ці місця довго були порожні.

Кінець відлюдницькому існуванню Фороса поклало відкриття в 1848 році дороги Ялта-Севастополь. Після цього прибережні ділянки стали дуже швидко розкуповувати.

Фороська церква побудована на обриві між піднебессям і землею і є символом дивного порятунку царської сім’ї під час краху поїзда в Борках. Відпочинок у Форосі незмінно пов’язаний з дивною панорамою церкви, processphotoрозташованої так високо, що зимою її деколи приховують хмари.

Знаменитий фороський парк займає площу 47 гектарів, він був закладений 160 років тому. Над закладкою парку працювали Раневский-старший і Альбрехт, що поповнили колекцію рослин воістину екзотичними видами. Сьогодні парк “Райський куточок” – місце, без відвідин якого відпочинок у Форосі не буде повноцінним, існує думка, що перебування в парку зціляє душу і тіло.

В околицях Фороса розташовано декілька державних дач. На особливу увагу заслуговує об’єкт “Зоря” – це і є те легендарне місце, де за часів великого перевороту в серпні 1991 року ховався Горбачов.

Пансіонатів, готелів, баз відпочинку і санаторіїв у Форосі досить багато. Серед найвідоміших слід зазначити апартаменти “Фороський бриз”, дитячий оздоровчий табір “Таврика”, пансіонат “Фороський беріг”, санаторій “Форос”.

На відпочинок до Фороса їдуть не лише туристи, але і кримчани. Зі всіх південних курортів Форос вважається одним з найбільш чистих, теплих і сонячних місць. Субтропічний клімат приносить жарке літо, проте нічна духота не знайома відпочиваючим, оскільки морський бриз зволожує повітря. Північні вітри з гір насичують повітря Фороса запахом хвої і лісу.

Форос просто тоне в зелені. Тут можна побачити як екзотичні рослини – пальми, кипариси, так і добре знайомі нам стрункі акації або дуби. Яскравими килимами розстилаються квітники і сквери.

333Цілющий клімат – головне багатство цих дивних місць. Природно-кліматичні умови сприятливі для проведення клімато- і таласотерапії, кліматопрофілактики.

Відпочинок у Форосі не можна вважати повноцінним, якщо не відвідати парк “Райський куточок” – місце, де можна усамітнитися, відпочити в тіні старих дерев, подумати про життя, і подихати прекрасним повітрям, яке неначе наповнює Вас цілющою силою. До речі, в жарі хвойні дерева парку особливо активно виділяють фітонциди, які знищують хвороботворні бактерії. Тому легенди про лікувальну силу фороського парку недалекі від істини.

У архітектурному відношенні цікавий палац, побудований в 1889 році, і церква. Біля Фороса знаходиться дача “Тесселі”, де в 1933-1934 рр. відпочивав М. Горький.

Безперечною прикрасою Фороса є унікальні парки і пляжі. Вони знаходяться всього в декількох десятках метрів від пансіонатів першої лінії і покриті дрібною галькою. Більшість фороських пляжів впорядковані, тут встановлені лежаки, обладнані душові кабіни і спеціальні тіньові зони. За безпекою відпочивальників на суші і у воді стежать рятувальна і медична служби. На пляжах Фороса доступні різні розваги. Можна взяти напрокат катер на підводних крилах, водний мотоцикл, човен на веслах і ін. Якщо є бажання, можна зайнятися дайвингом,  тут багато інструкторів по підводному плаванню, в яких можна узяти напрокат спорядження. При всій цій пишності майже всі фороські пляжі безкоштовні.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Стоп паніка! Напевно кожен з нас хоча б деколи відчував щось подібне. У вас попереду важлива подія, ви відмінно підготувались до неї, але чомусь тремтять руки, кидає в холодний піт, а […]
  • Дієта для грудей Сідаючи на дієту, треба бути обережними. Часто виявляється, що для того, щоб ваша талія та стегна виглядали привабливо, ви можете втрати всю привабливість ваших грудей. Якщо […]
  • Греція Багато туристів обирає цю країну для свого відпочинку. Греція - це поєднання європейського стилю життя з південною гостинністю. Під час перебування у Греції можна […]
  • Кесарський розтин Раніше вважалось, що кесарський розтин не дає можливості молодим мамам кормити своїх малюків грудьми. Насправді, все зовсім не так. Кормити малюка можна вже через добу після […]
З категорії: Подорожі

загрузка...
загрузка...






загрузка...