Cумісні пологи: варто чи ні?

28 лютого 2012 р.

Якщо чоловік хоче надати реальну допомогу своїй дружині, то він повинен бути присутній на пологах.

Зрозуміло, що медичний персонал, яким би уважним він не був, не зможе приділяти стільки часу і уваги вашій дружині, скільки ви самі. У присутності близької людини жінка відчуватиме себе набагато спокійніше і впевненіше, а значить, ймовірніше, що пологи пройдуть успішно.

Ще одна причина, через яку чоловіки хочуть бути присутніми на пологах, це бажання бути присутнім при такій важливій події, як поява на світ вашої дитини. Це дивовижний і дуже емоційний момент, який не забудеться ніколи.

Та, щоб майбутнього татуся лікарі допустили на пологи, йому потрібно:
- зробити флюорографію;
- здати аналізи крові з вени на ВІЧ, сифіліс (RW), гепатити В і С (HBS, HCV);
- зробити бакпосів на стафілокок;
- пройти огляд терапевта і отримати висновок про стан здоров’я (відсутність захворювань – гіпертонії, ішемічної хвороби серця і ін.).
Всі ці обстеження можна пройти в поліклініці за місцем проживання або в будь-якому медичному центрі.

Пологи, це такий процес, під час якого чоловіку потрібно бути готовим до певних моментів:

1. Неестетичний вигляд дружини. Якщо ви бачили свою дружину і в горі, і в радості, і з косметикою, і без неї, і здорову, і хвору, якщо ви приймаєте і любите її у будь-якому вигляді, то йти на пологи можна. Лише потрібно приготуватися до того, що дружина погано виглядатиме, що її може нудити, що її вигляд здасться вам не дуже еротичним.

2. Велике фізичне навантаження. Пологи у фізичному сенсі важкі не лише для мами, але й для тата. Адже, якщо він вирішив брати активну участь в пологах, йому потрібно буде допомагати дружині, роблячи їй масаж, утримуючи її в позах, які допомагають полегшити перейми.

3. Тривалий процес. Пологи – процес тривалий. Перші пологи можуть затягнутися на 12-14 годин. І, якщо ви весь цей час маєте намір знаходитися поряд з дружиною, потрібно запастися терпінням і витримкою.

4. Відмова від вашої присутності. Можливий і такий варіант, що дружина несподівано попросить вас піти. Буває так, що жінка у присутності коханого не може розслабитися, а через це пологи сповільнюються. Ображатися не варто – потрібно прийняти це як належне і зрозуміти, що дружині краще зараз побути без вас.

Отже, чим ви можете допомогти своїй дружині під час пологів?

Під час перейм, а це найтриваліший період, який триває від 6 до 12 годин, допомога чоловіка буде найбільш дієвою – він може постійно знаходитися поряд з дружиною, робити їй масаж, допомагати зайняти зручне положення і так далі.

Другий період пологів (потуги) триває приблизно від 15 хвилин до години. На цьому етапі безпосередньо відбувається поява дитини на світ.
Для жінки в цей час дуже важливе правильне дихання, тому чоловік може дихати разом із нею. Але на чутливих чоловіків другий період пологів може справити дуже сильне враження, тому лікарі радять їм на час потуг виходити з пологового залу. Як тільки маля з’явиться на світ,  тата відразу покличуть назад.

Власне, третій етап (народження плаценти) вже не болючий і не вимагає безпосередньої присутності чоловіка. Через деякий час після появи дитини (через 5-40 хвилин) у жінки після невеликої потуги народжується послід – плацента, що забезпечувала організм плоду поживними речовинами, і оболонки.

© 2012, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , ,

2 коментарі до “Cумісні пологи: варто чи ні?”

  1. Галина Каже:

    Думаю йти народжувати треба з чоловіком однозначно.

  2. Mala Каже:

    Я народжувала з чоловіком, дуже задоволена. Але я і хотіла, щоб була присутня моя мама – вона чекала під роддомом. Після родів із-за ревнощів, чоловік замість того, щоб обняти мою матір – нагрубив їй (за те, що вона була поруч). От такий неприємний інцидент…. Тому варто наперед обговорювати такі моменти, особливо, якщо ваш чоловік трохи не спокійна людина. Думаю жінки мене зрозуміють..

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Ціла грона здоров’я Виноград - це не просто смачно, він має дуже багато лікувальних властивостей. Ще стародавні медики радили його вживати між прийомами їжі. В винограді міститься вітамін А, […]
  • Чи погіршується зір під час вагітності? Під час вагітності ви можете почати помічати, що ваш зір погіршився. Таке буває, тому що в цей період ваш організм повністю перебудовується, і такі зміни можуть дещо вплинути […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Струнка фігура до Нового року Перший день зими нагадує нам, що до Новорічних свят залишилось небагато часу. Кожна жінка, скільки б років їй не було, в новорічну ніч хоче вигляти фантастично: макіяж, […]
З категорії: Пологи

загрузка...
загрузка...






загрузка...