Ходунки для маляти: купувати чи ні?

25 березня 2013 р.

ходункиУ наш час вже неможливо уявити собі життя мами без всяких пристосувань для дитини, які полегшують її життя. До таких пристосувань належать і ходунки.

Ходунки дуже виручають мам, коли дитя починає пересуватись по квартирі самостійно, щоб навчити його ходити без допомоги рук батьків. Але у них, як і в будь-якого дитячого приладдя є свої переваги і недоліки.

Переваги ходунків:

1. Вони частенько допомагають молодим мамам, яким ні з ким залишити дитя, без проблем приготувати вечерю або прибрати в квартирі. Можна поставити в них дитя, яке буде саме себе розважати, а в цей час зайнятися корисними справами, попутно спостерігаючи за малям і розмовляючи з ним.

2. Діти дуже люблять ходунки, оскільки в них вони відчувають себе самостійнішими, адже таким чином можна легко добратися в будь-яку точку квартири.

3. Будучи в ходунках в положенні стоячи, дитя може отримати більше інформації про навколишній світ, ніж в положенні лежачи.

4. Ходунки допомагають дитині здійснювати різні дії, які вона не може зробити без них, – ходити, повертатися, нахилятися, дивитися в різні боки, присідати. Таким чином, всі її м’язи задіяні в роботі.

5. Діти в ходунках отримують купу позитивних емоцій і задоволення.

 

Мінуси ходунків:

1. Зазвичай діти, які користувалися ходунками, починають ходити помітно пізніше за своїх однолітків, що не користувалися ними. Це відбувається через те, що вони не прагнуть самостійно пересуватися, а ходять виключно в ходунках.

2. Якщо маляти надовго залишати в ходунках, то вони заподіюють шкоду його незміцнілому організму. А саме, відбувається викривлення ніжок і хребта.

3. Ходунки мають властивість зупинятися у вузьких дверних пройомах, чіпляючись за перешкоди.

ходунки

Якщо ж, не дивлячись ні на що, ви схочете купити ходунки для свого малюка, то потрібно серйозно віднестися до їх вибору, адже від цього залежить здоров’я вашого дитятка. При їх покупці в першу чергу потрібно врахувати наступні моменти:

1. Основа. Ходунки повинні мати широку і стійку основу, аби дитя не могло з них випасти. Також добре, якщо вони мають бампер, обробленим гумою, для пом’якшення ударів.

2. Колеса. Чим їх більше, тим маневреніші і стійкіші ходунки. Також вони повинні легко повертатися на всі боки.

3. Сидіння обов’язково має бути глибоким, щоб маля не могло самостійно вилізти з ходунків. Також воно має бути достатньо м’яким і не жорстким, щоб не травмувати шкіру між ніжками. У нього обов’язково має бути жорстка спинка, щоб не травмувалася спинка дитини. Наявність м’якого обмежувального бампера спереду лише вітається. Добре, якщо сидіння буде легко зніматись і митись.

4. Висота в ходунках обов’язково повинна регулюватися під ріст дитини. Інакше у неї  може неправильно розвинутися опорно-руховий апарат.

5. Безпека. Ніколи не садіть дитя в ходунки, якщо його ріст і вага перевищує гранично можливі параметри, вказані в паспорті.

6. Компактність. Дуже добре, якщо ходунки можна легко і компактно скласти, аби вони займали в квартирі менше місця.

7. Додаткові можливості. Багато ходунків оснащують додатковими зйомними столиками, ігровими панелями, що дуже подобається дітям.

Ходунки можна сміливо купувати для дитини після шести місяців, коли вона вже самостійно може сидіти. До речі, такі дитячі товари можна знайти на сайті auto ria, де знаходиться величезна кількіть оголошень на різні смаки та можливості.

© 2013, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Хронічна втома під час вагітності. Як з нею боротись? Відчуття втоми і виснаження протягом першого триместрувагітності абсолютно нормальне: оскільки організм жінки звикає до фізичних і емоційних змін, напади втоми будуть досить […]
  • Корисне про Єгипет (частина 1) За формою державного устрою Арабська республіка Єгипет є президентською республікою. Єгипет - країна двох континентів. Азіатська частина відділена від африканського […]
  • Весільні прикмети Існують наступні весільні прикмети: 1. Обручки міряти нікому не давати ні до, ні після весілля. 2. Аби в майбутньої сім'ї водились гроші, наречений в день весілля повинен […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Райські ліки! Яблуки - це фрукт, в якому чудово поєднуються вітаміни С, В1, В2, Р, Е, каротин, калій, залізо, марганець та кальцій. Вони також містять фруктозу та органічні кислоти. Це […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Чайні церемонії для вашої шкіри Про чудодійні властивості чаю було відомо ще в Древньому Китаї лікарям. Чай здатний захищати нашу шкіру від  передчасного старіння і появи мімічних зморшок, також, чайні […]
З категорії: Моє маля

загрузка...
загрузка...






загрузка...