Підв’язка для нареченої

25 червня 2009 р.

i_4644855780c9e3aa7c903f4546347b95До нас традиція вдягати на весілля підв’язку прийшла із Заходу. У країнах з християнською культурою підв’язка нареченої була неодмінним атрибутом нареченої з давніх часів. Та й зараз, ця традиція дуже популярна.

Що не кажи, підв’язка нареченої – дуже сексуальна деталь. Тому, навіть якщо ви не збираєтесь кидати її на весільному банкеті, дуже радимо все-таки вдягнути її для вашого майбутнього чоловіка.

Як вибрати і носити підв’язку? Насправді, немає жодних правил вибору підв’язки нареченої. Просто беріть ту, яка припала вам за смаком.

У західних країнах, наречені часто вдягають відразу дві весільні підв’язки. Одну кидають гостям на весільному прийомі, а іншу знімає чоловік під час першої шлюбної ночі.

Скільки б підв’язок ви не вирішили вдягнути, носять їх, зазвичай, на правій нозі, трохи вище коліна. Хоча, знову-таки жодних конкретних традицій із цього приводу немає, тому ви, якщо бажаєте, можете носити підв’язку і на лівій нозі.

Існує цілий етикет, пов’язаний з кидком підв’язки нареченої гостям.

Перш, ніж знімати і кидати підв’язку, наречена, зазвичай, кидає весільний букет незаміжнім подругам.

Після того, як букет  спіймали, настає черга підв’язки. Наречена, як правило, сидить на стільці (так набагато зручніше), а чоловік знімає підв’язку. За традицією, він повинен робити це зубами.

Після цього новоспечений чоловік кидає підв’язку нареченої через плече в натовп неодружених чоловіків. Неодружений, який зловив підв’язку, за традицією, повинен вдягнути підв’язку на ногу дівчини, яка зловила букет. За прикметою, ті дівчина і парубок, які зловили букет і підв’язку, скоро одружаться. Інколи навіть один з одним .

Звичай вдягати підв’язку нареченої, і потім кидати її гостям, вважається однією з самих стародавніх  весільних традицій, які збереглися до наших днів. Родом він з середньовічної Європи, традиції якої, у той час, були досить грубими. Наприклад, було прийнято всім весільним натовпом з друзів, родичів і просто гостей проводжати молодят до дверей їхньої спальні. Супроводжувалось все це похітливими жартами. І все б нічого, та  вважалося, що шматочок плаття нареченої приносить успіх. Тому гості часто просто розривали весільне вбрання, залишаючи наречену напівголою і напевно в істериці.

Поступово з’явилася свого роду відволікаюча гра: наречений кидав гостям підв’язку нареченої і швиденько відводив дружину в спальню. Незабаром, це переросло в традицію на радість всім середньовічним нареченим.

Але на цьому історія весільної підв’язки не закінчується. В Англії в пізньому середньовіччі гості чоловічої статі прямо після завершення церемонії одруження прагнули добути підв’язку нареченої. Бідних наречених, як правило, збивалися з ніг і вони ледве вибиралися живими з цього гармидеру. Тому заповзятливі наречені стали робити підв’язку маленькою і такою, що легко знімається, а потім і зовсім відмовлялися вдягати її на церемонію вінчання. Ті щасливчики, яким вдавалося роздобути підв’язку, носили її на капелюсі, а потім дарували своїм нареченим на вдачу.

Природно, що такі дикі традиції привели до того, що наречені відмовлялися вдягати підв’язки. Цей звичай поступово зійшов нанівець. Але знову відродився на початку 20 століття. Тепер уже наречений сам знімав підв’язку і кидав її гостям.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • На старт! Увага! Марш! Підготовку до Нового року розпочати! До зустрічі Нового року залишається зовсім небагато, тому вже в самі найближчі дні необхідно подумати про те, як  створити в своєму домі чарівну атмосферу новорічного свята. […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Весільні прикмети Існують наступні весільні прикмети: 1. Обручки міряти нікому не давати ні до, ні після весілля. 2. Аби в майбутньої сім'ї водились гроші, наречений в день весілля повинен […]
З категорії: Я - наречена

загрузка...
загрузка...






загрузка...