Плануєм малюка!

20 червня 2009 р.

beremennaa_bigБагатовікова народна мудрість, а останнім часом і неупереджена наука свідчать: у люблячого подружжя частіше народжуються здорові діти. З позиції фізіології, це можна спрощено пояснити так: кохання, позитивні емоції сприяють внутріутробному розвитку дитини. Та все ж, аби якось підстрахуватися на всі сто відсотків, варто, напевно, прислухатись до не менш мудрої, але дуже простої поради: задумали створити сім’ю – перевірте спочатку, чи немає яких-небудь відхилень в здоров’ї? Нічого поганого в цьому не немає.

Напевно, всім батькам хотілося б, аби майбутні діти неодмінно успадкували їхні самі найкращі риси. Бажання, звичайно ж, похвальне, але одного його все ж недостатньо. Було б просто відмінно, якби кожен, хто вступає в шлюб, в брак цікавився своїми предками. Адже знання свого родоводу – це не лише ознака культури і пошани пам’яті попереднього покоління, але й, одночасно, володіння найважливішою інформацією: чи не було у ваших пращурів яких-небудь хвороб, що повторюються з покоління в покоління, фізичних недоліків, потворності, психічних розладів.

Окрім цього, вирішивши завести дитину, проведіть всестороннє обстеження власного організму. І почніть з візиту до гінеколога, при цьому не пошкодуйте грошей, якщо комплексне дослідження, що виявляє збудників захворювань, які передаються статевим шляхом, платне. Тому, що велика частина викиднів і недоношених вагітностей обумовлені такими підступними, і в той же час, майже непомітними інфекціями, як хладіміоз, герпес, цитомегаловірусна інфекція та інші.

Якщо відвідини гінеколога проходить в центрі планування сім’ї або іншому комплексному центрі, то, окрім жіночого обстеження, тут можуть провести й інше, легко і швидко з’ясувавши  “чоловічі” проблеми, для чого буде досить одній спермограми. Тому сюди (та і взагалі, на будь-яке первинне обстеження) краще йти разом з чоловіком.

Після проведення всестороннього обстеження та підготовки житла і розвитку майбутнього дитяти (мається на увазі матка і дітородні органи, що оточують її), відвідайте дільничного терапевта. Здається, що він нічим не може допомогти у подібній специфічній галузі медицини, але це не так. Профілактичне лікування і виявлення всіх наявних відхилень від здоров’я створить додатковий запас життєвих сил, а значить, полегшить перебіг вагітності і пологів. До того ж, терапевт обов’язково поцікавиться, чи всі ваші щеплення ще діють. Наголос робитиметься, головним чином, на вітрянку та краснуху. І якщо в дитинстві ви ними не перехворіли, то будьте готові до того, аби зробити щеплення, причому, за декілька місяців до зачаття.

Паралельно з цим в обов’язковому порядку відвідайте стоматолога. Тому що, якщо проблеми із зубами почнуться під час вагітності, то лікуванням займатись буде значно складніше, хоч би тому, що жінкам в положенні не можна робити рентген.

Якщо у вас прогресуюча короткозорість або інші проблеми із зором, то консультація офтальмолога вам буде просто необхідна. Саме від його досліджень частково залежатиме те, як ви народжуватимете: самостійно або за допомогою кесарева перетину.

Але зміцнення фізичного здоров’я майбутньої мами – лише одна сторона медалі. Перед вагітністю не менш корисна і психологічна підготовка всіх членів сім’ї. Пам’ятаєте, що життя маленької людини починається не з моменту народження, а з моменту його зачаття. І що вже у віці декількох тижнів майбутнє маля здатне чути, розрізняти мирну або конфліктну ситуацію в сім’ї. Тому, від дружелюбності, взаєморозуміння людей, що живуть з вагітною жінкою залежить, без перебільшення, характер і здоров’я майбутньої дитини.

Забудьте хоч би на час вагітності про куріння, тому що воно часто призводить до низької ваги новонародженого, підвищує ризик викидня і не кращим чином впливає на розумові здібності дитини. Те ж саме стосується і до вживання алкоголю. Стреси, перепрацювання, довге стояння на ногах – також може погано позначитися як на здатності до зачаття, так і на перебігу самої вагітності.

Якщо вагітність вже настала, намагвйтесь максимально обмежити контакти з іншими людьми. Оскільки імунітет майбутньої мами працює з подвійним навантаженням, вона стає сприйнятливіша до інфекційних і, перш за все, до простудних захворювань.

Окрім обмежень в спілкуванні, майбутнім мамам бажано обмежити себе і у вживанні улюблених ласощів і делікатесів. Чіткий контроль набавляння ваги, перевага рослинної їжі, різке зменшення кількості вживання солодощів, солі і борошняних продуктів призведуть до того, що тимчасові позбавлення в їжі будуть з лишком компенсовані щастям від народження здорової дитинки.

Разом з цим, необхідний  постійний контроль за перебігом вагітності з боку фахівців. Зараз існує безліч методів стеження не лише за здоров’ям вагітної жінки, але й за здоров’ям, і навіть поведінкою, зростаючого плоду.

Тепер ви розумієте, що хороше здоров’я вашого маляти – це зовсім не дарунок долі? А раз так, то приступати до створення нового життя можна лише добре підготовленими. І пам’ятаєте, що ми сьогодні не настільки здорові, аби нехтувати і відмовлятися від необхідної лікарської допомоги.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Як розширити простір маленької квартири? Правильно використовуючи секрети оформлення інтер'єру, можна розширити простір навіть в маленькій квартирі. Насамперед, це обов'язково проведіть капітальне прибирання! […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Єгипет Єгипет - одна з небагатьох ісламських держав, відкритих для туризму. Ця прекрасна країна фараонів та пірамід, древніх пам'ятників і цікавих музеїв, чудових пляжів та, […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Квіти в інтер’єрі Про користь кімнатних рослин багато говорити не потрібно. Ще з шкільної лави ми знаємо, що вони поглинають вуглекислий газ і виділяють потрібний людині кисень і фітонциди, […]
З категорії: Я - вагітна

загрузка...
загрузка...






загрузка...