Правила догляду за оббивкою

24 жовтня 2009 р.

pict2Оббивка – найслабкіше місце м’яких меблів. Але є декілька  нескладних правил догляду за оббивкою, які допоможуть  її зберегти, очистити від соку, кави, шоколаду, воску, вина, жувальної гумки.
Правило 1. Ніколи не періть оббивні тканини і знімні чохли в пральній машинці. А також, не сшітье їх за допомогою фену або пилососа.
Правило 2. Не пилососьте оббивку дуже часто. Разом з пилом втягується дрібний ворс. Через це оббивка швидко втрачає якість і не може втримати внутрішнього наповнювача.
Правило 3. При використанні засобів для виведення плям не наносьте хімічний засіб безпосередньо на оббивку. Краще підкласти шматок тонкої матерії.
Правило 4. Не наносьте на тканину одночасно декілька різних  засобів для виведення плям.
Правило 5. Після обробки дайте оббивці просохнути природним шляхом. Все, що ви можете зробити, це промокнути мокру ділянку серветкою.
Це загальні правила по догляду за оббивкою м’яких меблів. Але від роду плями залежить те, як і чим її потрібно чистити. Одні плями не терплять чищення за допомогою води; інші, навпаки, сухим способом ви не здолаєте.

Плями від кави
Кавові плями виводити простіше простого. Забруднену ділянку треба обробити шматком мила, потім протерти вологою ганчіркою і дати тканини висохнути.

Плями від соку
Чистити плями від соку складніше. Треба змішати аміак і оцет, нанести розчин на пляму і дати оббивці просохнути.

Червоне вино
Пляму потрібно посипати сіллю і залишити, поки вона не вбере вино. Коли тканина висохне, сіль можна видалити за допомогою пилососу.

Жувальна гумка
Жувальну гумку, що прилипнула до тканини, зняти дуже важко. Ось один з найбільш простих способів. На прилиплу гумку покладіть кубики льоду (у пластиковому пакеті). Потім відскребіть її тупим предметом. Після цього тканину треба обробити метиловим спиртом.

Шоколад
Якщо Ви забруднили оббивку шоколадом, то слід приготувати мильний розчин з теплою водою і змити ним пляму. Сушити тканину слід природним чином.

Віск свічки
Його потрібно роздрібнити на шматочки і зібрати пилососом. Видалення плями, яка неминуче залишиться на оббивці: для цього необхідно покласти на віск шматок матерії, серветку і пропрасувати гарячою праскою. Потім обробити трихлоретаном або засобом для виведення плям. Сушити природним способом.

© 2009 – 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
  • Лікування “риботерапією” Дослідження показали, що люди, які часто їдять рибу, у 2,5 рази рідше вмирають від серцевих нападів. У рибі дуже низький вміст холестерину. При цьому вона багата на кальцій, […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Догляд за взуттям Корисні поради з догляду за взуттям допоможуть вам зберегти його красивим і продовжити термін носіння. - Велюрове і замшеве взуття потребує особливого догляду. Очистивши […]
З категорії: Затишний дім, Корисні поради

загрузка...
загрузка...






загрузка...