Тампони – шкода або користь?

4 лютого 2011 р.

Знати все про засоби особистої гігієни – обов’язок кожної жінки. Адже недостатня або неправильна гігієна часто стає причиною різних захворювань, багато з яких мають негативні наслідки, навіть, безпліддя.

Найперший тампон був загорнутий в марлю, за яку його потрібно було тягнути і витягувати. Це було не дуже зручно, тому такі тампони не користувалися популярністю. Винайшли перші тампони в 30-х роках ХХ століття.

У 80-і роки, коли тампони вже набули сучасного зовнішнього вигляду, від їх використання померло декілька жінок. Як з’ясувалося, причина смерті – токсичний шок, що розвинувся від отрути деяких бактерій. Жінки використовували суперадсорбуючі тампони з двох видів синтетичних волокон. Такий тампон створював умови для розмноження бактерій, а також виділення ними отрут (токсинів) за рахунок роздратування слизистої оболонки стінок піхви. Після цього тампони довго не могли реабілітуватися, поки їх не стали виготовляти з волокон бавовни і віскози, в результаті ризик виникнення токсичного шоку був значно понижений.

У наш час тампони виготовляють з м’яких, добре всмоктуючих матеріалів. Тампон вводиться в піхву, де, вбираючи менструальні виділення, набрякає і набуває форми тіла. В деяких випадках тампони бувають просто необхідні.

Тампон не може стати причиною накопичення рідини усередині, оскільки кров поверх тампона не накопичується, вона вбирається самим тампоном.

Тампон затискається вагінальними м’язами і не може рухатися усередині піхви жінки, тобто загубитися. Його легко можна витягнути, потягнувши за нитку.

Тампони можуть бути незамінним засобом особистої гігієни жінки, але користуватися ними потрібно правильно. Краще всього їх застосовувати лише в перші дні місячних, триваліше вживання тампона може спричинити сухість піхви, роздратування слизистих оболонок і розмноження небезпечних бактерій, які можуть попасти в кровоносну систему. Оскільки тампони закривають відтік рідини з матки, то лікарі рекомендують міняти їх кожні дві години для того, щоб хвороботворні мікроорганізми не встигали розмножуватися.

Якщо ж жінка страждає на яке-небудь запальне захворювання статевих органів, то інфекція у неї вже є, тому користуватися тампонами їй не можна.

Не можна купувати тампони з більшою, ніж необхідно, всмоктуючою здатністю, а також тампони, розраховані на дуже тривале вживання (наприклад, на 24 години). Безпечний для здоров’я тампон вбирає не більше 20 мл рідини (див. упаковку). Якщо жінка хоче придбати тампони із збільшеною адсорбцією, то вона повинна знати, що набряклий тампон – живильне середовище для розмноження хвороботворних мікроорганізмів.

Не варто спеціально шукати стерильні тампони в цьому немає жодної необхідності. Тампони, просочені рослинними антисептиками, теж не завжди краще звичайних, оскільки ви не можете передбачити реакцію свого організму на які-небудь нові речовини.

Аплікатор в тампона призначений для того, щоб не вводити тампон руками і не заносити зайву інфекцію. Тампони з аплікатором також відрізняються м’якістю і комфортністю.

Користуватися тампонами чи ні – вибір жінки, але у будь-якому випадку потрібно все знати про їх властивості, корисні і шкідливі.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Рецепт: пиріг “Вишиванка” Тісто: 100 гр. масла; 1 яйце; 1/3 склянка цукру; 1 ч. л. розпушувача; 1 ч. л. какао; 1,5 склянки муки; ванілін;
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Стоп паніка! Напевно кожен з нас хоча б деколи відчував щось подібне. У вас попереду важлива подія, ви відмінно підготувались до неї, але чомусь тремтять руки, кидає в холодний піт, а […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
З категорії: Здоров'я

загрузка...
загрузка...






загрузка...