Аромамасаж

3 лютого 2010 р.

imageМасаж давно використовується як одна з найдієвіших косметичних і оздоровчих процедур. Поєднання цілющої сили дотиків і ароматів натуральних ефірних масел можуть дати вражаючий результат і допоможуть вирішити безліч різних проблем. Тому аромамасаж став такий популярний останнім часом. Ця процедура зустрічається в багатьох салонах краси.
Суть аромамасажу у використанні ароматичних ефірних масел натурального рослинного походження. Ці масла допомагають шкірі і м’язам швидше розігрітися, а вплив ароматів дозволяє розслабитися і заспокоїтися. Такий масаж може бути повним або частковим – це залежить від ефекту, якого ви хочете досягти.
Наприклад, масаж попереку може укріпити хребет, м’язи, зняти біль. Масаж кисті рук і ступнів застосовується при різних хворобах суглобів і при нервовому перенапруженні. Масаж плечей і шиї допомагає не лише омолодити проблемні зони, але і впоратися із стресом та безсонням. Аромамасаж обличчя розгладжує і омолоджує шкіру.

Для комфортного проведення такої процедури, необхідно прийняти душ до масажу. Після процедури рекомендується приймати душ лише через 8 – 12 годин, аби благотворна дія масел зберігалася як можна довше – так ефект буде помітнішим. Оскільки аромамасаж сприяє виведенню шлаків з організму, протягом всього курсу процедур необхідно вживати якомога більше рідини – чистої води або трав’яних відварів. Ефективно поєднувати такий масаж з дієтою і фізичними навантаженнями – для тих, хто хоче відкоригувати фігуру.

Аромамасаж використовується для вирішення багатьох проблем. З його допомогою можна швидше вилікувати простуду, зняти стрес або підбадьоритися, але головна можливість такого виду масажу – це позбавлення від целюліту. Поєднання традиційних погладжувань, розтирань і вібрації шкіри та м’язів з благотворною дією ефірних масел дозволяє нам буквально перетворитися. Вже через 10 – 15 процедур можна буде спостерігати видимий ефект – поліпшення загального самопочуття, підвищений тонус шкіри і м’язів, рівніший рельєф шкіри і просто гарний настрій.

Для боротьби з целюлітом використовуються різні види масел, в кожного з них своє завдання. Перш за все, необхідно поліпшити венозний кровообіг, а для цього необхідна дія масла кипарису, кедра, ялівцю. Потім важливо вивести скоплюючу рідину, з чим впорається масло кедра. Для рівнішого рельєфу шкіри потрібно поліпшити лімфатичний дренаж, це завдання прекрасно виконає сандалове масло, масло індійського кедра. І, нарешті, що завершує етап лікування целюліту – це вивільнення жиру. Для цього використовують масло герані, шавлії, лимону, апельсина.

Для того, щоб зняти стрес і привести нерви в порядок, масаж і корисні властивості цілющих масел – найкращі засоби. Хороший аромамасаж і тим, що не викликає звикання і практично не має протипоказань, на відміну від багатьох пігулок. Удар по стресу наносить суміш з масла сандала, чайного дерева, лимона і мінеральної води. Так само допомагає трояндова олія, масло коріандру і лаванди.

Якщо вам необхідно підбадьоритися, а не розслабитися, то віддайте перевагу цитрусовим маслам, маслу шавлії, фенхеля, м’яти, бергамота і чебрецю. Ці ефірні масла додають сил, покращують роботу мозку, допомагають здолати емоційну кризу і буквально підсилюють бажання до дії. Такі корисні властивості масел особливо необхідні, коли ви відчуваєте знесилення, але не можете дозволити собі розслабитися.

Хвойні масла і масло лимона, евкаліпта і м’яти успішно застосовують при лікуванні простудних захворювань. Масаж спини з використанням цих масел може швидше вивести мокроту і зупинити кашель.

Аромамасаж доступний практично всім. Від цієї процедури варто утриматися лише тим, хто має підвищену температуру, злоякісні пухлини, грибкові захворювання шкіри, гострі болі в області хребта. Крім того, протипоказанням може стати індивідуальна непереносимість того або іншого масла, але це зустрічається украй рідко. Масла індійського кедра не рекомендуються для використання при вагітності, це теж потрібно враховувати, вибираючи склад лікувальних масел для процедури аромамасажа.

Аромамасаж – це прекрасний спосіб розслабитися, позбавитися від стресу, повернути собі квітучий зовнішній вигляд і впевненість у собі. Тому такий вигляд масажу потрібно спробувати кожному хоч би раз в житті.

© 2010, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • 10 причин любити кукурудзу 1. Кукурудза має більшу харчову цінність, ніж пшениця чи рис. В ній містяться не тільки протеїни та вуглеводи, але й клітковина. 2. Це єдиний злак, який містить в собі […]
  • Лікування “риботерапією” Дослідження показали, що люди, які часто їдять рибу, у 2,5 рази рідше вмирають від серцевих нападів. У рибі дуже низький вміст холестерину. При цьому вона багата на кальцій, […]
  • Грязева терапія Грязева терапія - один із найдавніших методів лікування. Грязі бувають торфяні, мулові, гідротермальні. Їхгій вплив на організм людини дуже різноманітний: Грязі ввідають […]
  • Чи можна їсти після 18-ї? Серед людей існує думка, що їсти після 18 годин - шкідливо. Міф це чи реальність? Щоб вияснити це, потрібно скласти до купи знання древніх мудреців і сучасних вчених в […]
  • Вітамінний гороскоп З точки зору астрології, вітаміни належать до знака Діви, оскільки це дрібні речовини, засвоєння та синтез яких відбувається через кишечник. І кожен знак зодіаку відчуває […]
  • Як боротись з простудою під час вагітності? Чи потрібно говорити про те, що простуди, що виникають в цікавому положенні, можуть негативно вплинути на плід? Є ризик розвитку внутріутробної гіпоксії плоду (брак кисню), […]
З категорії: Здоров'я

загрузка...
загрузка...






загрузка...