П’ятки, як у немовлятка!

21 лютого 2011 р.

Яка жінка не мріє про гладенькі п’яти з ніжно-рожевою, як у новонародженого немовляти, шкірою? Але в більшості випадків мрії про красиві, доглянуті ноги різко розходяться з реальністю і, коли настає прекрасна, довгождана пора – літо і ви дістаєте свої кохані відкриті босоніжки або сабо, то із сумом споглядаєте свої п’яти, які такі далекі від досконалості.

Не варто засмучуватися із цього приводу і ховати найкрасивішу частину жіночих ніжок в закриті туфлі. Це досить вирішувана проблема, і у ваших силах зробити п’яти доглянутими і красивими, варто лише частіше балувати їх різними приємними процедурами: енергійним масажем, ваннами, масками і спеціальною косметикою. Але пам’ятаєте про те, що навіть найдорожча косметика виявиться безсилою, якщо ви не будете регулярно нею користуватися!

Обов’язковою і самою, мабуть, ефективною процедурою для того, щоб шкіра на п’ятах була ніжною і гладкою, є ванночки: мильно-содові, з морської і куховарської солі, трав’яні, які необхідно робити не рідше трьох разів на місяць по  30-40 хвилин.

Окрім ванн, необхідне регулярне очищення шкіри п’ят. Після того, як ноги гарненько распарятся у ванні, шкіра ступнів порожевіє, обережно очистіть ороговілий верхній шар шкіри на п’ятах за допомогою дрібнозернистої пемзи або спеціальної щіточки для педикюру з жорсткою щетиною.

Раз на тиждень можна почистити п’яти спеціальним скрабом для ніг. Нанесіть небагато скраба на плоску пемзу або на овальну шліфувальну пилку і легкими круговими рухами гарненько потріть шкіру на п’ятах, потім обполосніть водою і повторіть “шліфовку” знову. Очищати шкіру на п’ятах за допомогою скраба можна не більше 2-3 хвилин, інакше можна травмувати внутрішні шари шкіри. Після такої процедури шкіру п’ят необхідно пом’якшити і як слід зволожити. Змастіть п’яти кремом з екстрактом ромашки, календули або іншим кремом для ніг, яким ви користуєтеся зазвичай.

Якщо ви виявили, що шкіра на п’ятах втратила еластичність і стала сухою (зазвичай таке буває після купання і тривалого перебування на сонці), втрачає верхні шари зробіть примочки з кореня алтея. Для приготування відвару в емальованому посуді залийте дві столові ложки подрібненого кореня алтея 0,5 л води кімнатної температури, щільно накрийте кришкою і, часто помішуючи, нагрівайте на водяній бані протягом 30 хвилин. Потім охолодіть до кімнатної температури, змочуйте в цьому відварі марлеві серветки і прикладайте на 30 хвилин до п’ят.

Можна спробувати і інший, не менш ефективний спосіб: змішайте яєчний жовток з однією чайною ложкою лимонного соку і додайте половину чайної ложки картопляного крохмалю. Нанесіть отриману суміш на розпарені п’яти і тримайте до тих пір, доки маска не висохне повністю, перетворившись, в щільну скориночку. Потім змийте яєчну маску теплою водою і змастіть зволожуючою емульсією.

Якщо шкіра на п’ятах сильно загрубіла і стала схожа на наждачну шкірку (це означає, що верхній шар шкіри відмирає), то відразу ж після ножної мильно-содової або трав’яної ванни покладіть на п’яти компрес зі свіжої цибулі. Обшпарте невелику цибулину кілька разів крутим окропом, розріжте на половинки, прикладіть до п’ят, зверху покладіть поліетиленову плівку, забинтуйте і залиште на всю ніч. Вранці видаліть залишки цибулі, ретельно потріть п’яти пемзою і змастіть жирним кремом, втираючи його круговими рухами. Достатньо 2-3 таких процедури, і шкіра на п’ятах стане ніжною і гладкою.

Негарний дефект “наждачної шкірки” можна виправити, якщо потримати ноги в теплій ванні з крохмалю, а потім почистити п’яти нежорсткою щіточкою. Зазвичай після цієї ванни відмерлі клітини верхнього шару шкіри відходять дуже швидко, шкіра стає гладкою.

Загрубівшу шкіру на п’ятах можна пом’якшити, якщо накласти маску зі свіжих кабачків. Кабачки дрібно поріжте, накладіть на марлю і прикладіть до п’ят на 30 хвилин, після чого змийте теплою водою і змастіть жирним живильним кремом. Робіть таку маску раз на тиждень.

Порадуйте п’ятки маскою зі свіжих абрикосів. Розімніть абрикоси без кісточок в мисці, додайте 1-2 краплі рослинної або оливкової олії, ретельно перемішайте і поставте на 3 хвилини на слабкий вогонь. Нанесіть теплу маску на п’яти, покладіть зверху невеликий шматочок поліетилену і завяжіть бинтом. Полежіть з такою маскою 20 хвилин, після чого змийте прохолодною водою. За бажанням можете змастити п’яти живильним кремом.

Раз на місяць можна робити таку процедуру: нагрійте в каструльці склянку білого вина (доки на поверхні не утворяться бульбашки), всипте одну столову ложку липового цвіту, поварить під закритою кришкою декілька хвилин, зніміть з вогню і вилийте гаряче вино в тазок. Як тільки рідина стане теплою, занурте туди п’яти, тримаючи ступні пальцями догори. Потримайте 10 хвилин, після чого потріть п’яти м’якої мочалочкой і опустите п’яти знову. Проробляйте так три-чотири рази. Ороговілий шар шкіри зійде дуже швидко, і ви побачите, як ваші п’яти перетворилися в буквальному розумінні цього слова: стали ніжно-рожевого кольору, з атласною, ніжною шкірою.

Дуже корисні для п’ят трав’яні гарячі обгортання. Приготуйте відвар з ромашки або череди, змочіть в гарячому відварі невеликі шматочки бавовняної тканини і накладіть на п’яти, замотайте ноги плівкою, взверху вдягніть теплі шерстяні шкарпетки. За годину зніміть компрес і легкими круговими рухами ввітріть в шкіру п’ят будь-який живильний крем.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Чарівність ваших ніжок Літо - відповідальна пора для ніг: у відкритому взутті вони привертають увагу не менше інших частин тіла. Необхідно щодня ретельно доглядати стопи - якщо взимку педикюр слід […]
  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Доглядати за ногами потрібно правильно Догляд за ногами - невід'ємна частина турботи про свою зовнішність і здоров'я. За відсутності догляду, ноги починають завдавати нам неприємностей - грубіє шкіра, з'являються […]
  • Дієта для грудей Сідаючи на дієту, треба бути обережними. Часто виявляється, що для того, щоб ваша талія та стегна виглядали привабливо, ви можете втрати всю привабливість ваших грудей. Якщо […]
  • На пляж – у всій красі! Гладка, здорова шкіра, доглянуте тіло - мрія кожної жінки. Аби приблизитись до неї, заповітної, необхідно докласти немало зусиль і праці та піклуватися про власну красу […]
  • Меню для нігтиків Здорові нігті повинні бути кріпкими та еластичними, а ламкий манікюр – це ознака серйозних проблем зі здоров’ям або неправильного харчування. Якщо ви мрієте про гарний […]
  • Корисні властивості кави Крім того, що кава - це чудовий напій, який бадьорить та придає енергії, її можна використовувати і з іншими цілями. З кавової гущі виходить чудова маска для обличчя, за […]
З категорії: Краса

загрузка...
загрузка...






загрузка...