Цікаве для майбутньої мами (третій триместр)

27 жовтня 2011 р.

У третьому триместрі соціальний статус малюка змінюється: якщо до 28-го тижня лікарі називали його плодом, то тепер він стає дитям. Це можна вважати його першим днем народження.

Маля зростає, і з кожним місяцем висота дна матки над лоном ( ВДМ ) збільшується: на початку останнього триместра вона складає 29-30 см, а до 35-36-го тижням – 36-37 см. Інколи вам стає важко дихати в положенні лежачи. Аби полегшити цей стан, спробуйте спати напівсидячи. А, щоб дно матки менше душило на шлунок, їжте частіше і маленькими порціями.
Матка продовжує зростати, і час від часу (до 10 разів на добу) її м’язи починають напружуватися. Це не є небезпечно і свідчить лише про те, що матка готується до майбутніх пологів. Щоб напруження швидше пройшло, приляжте і прийміть зручне положення. Якщо ж неприємні відчуття не зникли, краще звернутися до лікаря.
Приблизно за два тижні до пологів висота дна матки зменшиться, голівка дитини опуститься вниз, в область малого тазу. Вам стане важче ходити і будете частіше відлучатися в туалет «по-маленькому».

У третьому триместрі серйозно стежте за вагою: вважається, що в день майбутня мама може додавати не більше 50 гр., а в тиждень – близько 300 р. Особливу увагу потрібно звернути на кількість рідини, що випивається: у добу вона не повинна перевищувати 1,5 л, включаючи суп, чай, соки, молоко і фрукти. Щоб не хотілося пити, обмежте сіль і повністю відмовтеся від гострої, копченої і смаженої їжі, а також концентрованих бульйонів. Плюс до цього стежте за тим, аби з організму виділялося досить сечі. У нормі її об’єм має бути більше кількості випитої за добу рідини, якщо ж сечі виділяється менше, це може привести до різних складнощів. Спробуйте вирішити проблему за допомогою лікаря.

Проблеми, які можуть виникнути в третьому триместрі:

Набряки на ногах, руках, животі і обличчі – перша ознака водянки. Обов’язково зверніться до лікаря: якщо вчасно не розібратися з цією проблемою, ускладнення прогресуватиме. До набряків може додатися підвищений тиск і білок в сечі, тобто з’являться ознаки нефропатії, і такий стан доведеться лікувати в пологовому будинку.

Яскраві кров’яні виділення. Вони можуть бути пов’язані з неправильним розташуванням плаценти або загрозою передчасних пологів. Викличте «Швидку».

Болі в животі ( на терміні до 37 тижнів ). Ляжте зручніше, заспокойтеся і розслабтеся. Якщо неприємні відчуття минуть, значить, вони були пов’язані із зростанням матки і нічого страшного в них не немає. Якщо ж біль продовжується, краще викличте «Швидку».

Дитя не ворушиться. Зверніться в жіночу консультацію і зробіть УЗД.

Після прогулянки заболіли ноги або набрякли вени. Це може бути симптомом варикозного розширення. Менше гуляйте, вдома відпочивайте лежачи на боці, а для відтоку крові 2-3 рази на день лягайте так, щоб ноги були вищими за тіло.

Ви знепритомніли. Часто це відбувається в положенні на спині: матка, яка в кінці вагітності разом з «вмістом» важить 6-7 кг, давить на нижню порожнисту вену. Прагніть відпочивати на боці.

У 30 тижнів вагітності покладіть в сумочку паспорт, обмінну карту, страховий поліс і не розлучайтеся з цими документами до самих пологів.

© 2011, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , ,

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Поради вагітним при токсикозі Токсикоз - один з непрємних симптомів вагітності. Найчастіше він буває на ранніх термінах вагітності і триває не більше трьох місяців. Повністю позбутись токсикозу не […]
  • Як боротись з простудою під час вагітності? Чи потрібно говорити про те, що простуди, що виникають в цікавому положенні, можуть негативно вплинути на плід? Є ризик розвитку внутріутробної гіпоксії плоду (брак кисню), […]
  • Хронічна втома під час вагітності. Як з нею боротись? Відчуття втоми і виснаження протягом першого триместрувагітності абсолютно нормальне: оскільки організм жінки звикає до фізичних і емоційних змін, напади втоми будуть досить […]
  • Корисне про Єгипет (частина 1) За формою державного устрою Арабська республіка Єгипет є президентською республікою. Єгипет - країна двох континентів. Азіатська частина відділена від африканського […]
  • Вагітність: перший триместр Ви відчули в собі деякі зміни. Ваше тіло змінюється: груди стали більш чуттєвими, ореоли навколо сосків потемнішали. Останнім часом ви стали більше втомлюватись і хотіти […]
  • Питтєвий раціон для вагітних Під час вагітності для вас та малюка дуже важливо, що ви п'єте. При нормальному перебігу вагітності слід пити 2 л в день. Якщо в організм попадає мало рідини, порушується […]
  • Засоби боротьби з целюлітом Якщо у вас немає ні зайвих коштів, ні зайвого часу, це не означає, що целюліт оселився на ваших стегнах назавжди. Можна боротися з ним і в домашніх умовах. Саме головне […]
З категорії: Я - вагітна

загрузка...
загрузка...






загрузка...