Як знизити високий артеріальний тиск без ліків?

8 січня 2012 р.

Оптимальний артеріальний тиск 120/80 мм рт. ст. Проте, якщо він вищий, ніж 140/90 мм рт. ст., це може свідчити про гіпертонічну хворобу. Це сигнал, що ви повинні змінити свій спосіб життя.

Перш за все, менше солі.

Сіль утримує воду в тканинах нашого тіла. Чим більше води, тим більша її кількість рухається по судинах з кров’ю. Звідси – підвищений тиск. Проблема в тому, що зазвичай надлишок солі в організмі не може бути виявлений в діагностичних тестах. Добовою дозою солі є чайна ложка без гори. Скорочення вживання солі до половини чайної ложки в день, може зменшити тиск на 10 мм рт.ст. протягом декількох тижнів.

Використовуйте трави замість солі. Відмінно замінюють сіль базилік, майоран, петрушка, орегано, часник і інші. Всі ці приправи виділяють речовини, які позитивно впливають на кровоносні судини. Систематичне вживання часнику також знижує артеріальний тиск.

Другий фактор, який впливає на ваш тиск – це зайва вага. Кожен додатковий кілограм підвищує артеріальний тиск на 2-3 мм рт. ст. Проте, не лише вага тіла має важливе значення. Жир відкладається і в черевній порожнині. При цьому виробляється багато з’єднань, які сприяють запаленню кровоносних судин і підвищенню артеріального тиску.

Худніть повільно! Важливо, щоб втрата ваги була систематичною – 0,5-1 кг в тиждень є оптимальною для здоров’я швидкістю втрати ваги. Не слід використовувати будь-яку з модних диво-дієт. Проконсультуйтеся з дієтологом, як схуднути, і розробіть раціон харчування для вас.

Почніть займатися фізкультурою, адже під час фізичної активності відбувається також видалення з тіла солі і води, що також знижує тиск.

Спробуйте щодня починати з ранкової гімнастики, переважно з відкритим вікном. Візьміть за правило виконувати хоч би звичайні нахили, махи руками, присідання. Завжди починайте з вправ на розтяжку, розминайте і прогрівайте м’язи. Систематичні, помірні фізичні вправи можуть зменшити верхній тиск до 10 мм рт.ст. і нижнее на 5 мм рт. ст.

При високому артеріальному тиску рекомендуються наступні спортивні вправи: ходьба, плавання, аква-аеробіка, їзда на велосипеді і лижах. Уникайте силових видів спорту. Фізична активність повинна тривати не менше 30 хвилин.

Жирне м’ясо, сири, сало, субпродукти, готова випічка, вершкове масло, вершки – це джерело тваринних жирів (насичених). Часте їх вживання руйнує кровоносні судини, підвищує рівень холестерину в крові і сприяє атеросклерозу. Все це – чинники розвитку високого артеріального тиску.

Оберіть рослинні жири, зокрема, рекомендованими є: оливкове масло, соєве масло, льняне насіння, рапс, кукурудза. Додайте їх в приготовані овочеві салати. Єдиним корисним продуктом, що містить тваринний жир, є риба. Мало хто знає, що жирна риба знижує кров’яний тиск. Краще всього, якщо це буде жирна морська риба, така як скумбрія, лосось. Ви не любите рибу? Можна приймати риб’ячий жир в капсулах, як харчову добавку. Це також допоможе знизити високий артеріальний тиск.

Кожна сигарета підвищує тиск в середньому на 10 мм рт. ст. Через 30 хвилин воно повертається до початкового. Проте, кожна наступна сигарета знову призводить до підвищення тиску. Коли ви палите пачку сигарет в день, ви значно збільшуєте свій тиск протягом цілого дня.

При вживанні алкоголю у великих кількостях протягом довгого часу тиск крові збільшується. Якщо ви не можете обійтися без алкоголю, обирайте слабші напої, наприклад, червоне вино. Один келих – 150 мл вина в день, випитого за обідом або вечерею, не повинний впливати на підвищення кров’яного тиску. Така кількість може навіть мати позитивний ефект, оскільки це призводить до розширення дрібних кровоносних судин, що полегшує кровотік і знижує тиск діастоли крові. Червоне вино містить цінні з’єднання, такі як флавоніди, які сприяють зміцненню і ущільненню стінок кровоносних судин. Червоне вино також містить багато калія, який регулює кров’яний тиск.

© 2012, Жіночий журнал SUPEROVA.COM. Авторські права застережено.

Сподобалась публікація?

Поділися з друзями в соціальних мережах:



загрузка...

Ця стаття про: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 коментарі до “Як знизити високий артеріальний тиск без ліків?”

  1. Світулік Каже:

    в моєї мами високий тиск. вона час від часу робить відвари з чорної горобини. класна штука, тиск понижує реально

  2. Оля Каже:

    в здоровому тілі – здоровий дух

Ваша думка:

Варто почитати:

  • Лікування “риботерапією” Дослідження показали, що люди, які часто їдять рибу, у 2,5 рази рідше вмирають від серцевих нападів. У рибі дуже низький вміст холестерину. При цьому вона багата на кальцій, […]
  • Лікувальні властивості яблучного оцту Лікувальні властивості яблучного оцту відомі людям споконвіку. Всі корисні властивості яблук практично без втрат переходять в яблучний оцет. В ньому містяться оцтова, […]
  • Ізраіль – Свята Земля В Біблії сказано, що Господь вибрав для свого народу саме цю землю. Ви це зрозумієте, кли приїдете сюди. Ізраіль ховає в собі щось таємниче, те, що ховається між […]
  • Все про Лапландію або в гості до Діда Мороза Лапландія - саме екзотичне місце у Фінляндії. Це, як країна в країні, тут багато речей сприймаються інакше, ніж в решті Фінляндії. Велика частина Лапландії розташована за […]
  • 8 березня – свято весни, свято жінок Весна... Напевно, не знайдеться людини, а, особливо, жінки, яка б не любила весну. За що ми любимо весну? За яскраве сонечко, за звук талої води, що капає з дахів, за […]
  • Низький гемоглобін – вирішуєм проблему Якщо ви часто хворієте і застуджуєтеся, відчуваєте слабкість, швидко втомлюєтеся, у вас постійно мерзнуть руки і ноги, ламкі нігті, а волосся випадає, то, можливо, причиною […]
  • Лікувальні властивості кавуна Вся друга половина літа та початок осені проходять під знаком кавуна. Це не просто ласощі, а справжнісінька лікарська рослина. Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за […]
З категорії: Здоров'я

загрузка...
загрузка...






загрузка...